Yeni Eskişehir’in ilk günü

Cihan Yıldırım yazdı

5 Nisan 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Sanayi Odası seçimi yapıldı. İşin içinde iş, aş olduğu için hepimizi doğrudan ilgilendiren bir seçimdi. Bu nedenle son derece önemliydi.
Yaklaşık bir yıldır ciddi çalışma yürüten Celalettin Kesikbaş seçimi kazandı. Kentin en önemli kurumlarından biri olan Sanayi Odası artık Kesikbaş ve ekibine emanet. ESO’nun önemi önümüzdeki günlerde daha da artacak.
Kesikbaş hak ettiği bir ‘makamı’ elde etmiş oldu. 24 Mayıs’ta ‘sanayi ve üretim’ gibi değerleri hepimizin gündemine sokan Kesikbaş vaat ettiği proje, ortaya koyduğu vizyonla sadece kendi ‘mahallesini’ değil tüm kenti etkiledi.
Konuştukça umutlandık...
Anlattıkça ‘çok vakit kaybetmişiz’ dedik.
Her açıklamasında ‘yapacak çok işimiz var’ telaşına kapılmamıza neden oldu.
Çoğu tespitinde ‘eyvah, tren kaçmak üzere’ tedirginliği yaşadık.
Kesikbaş bilgi, birikimi ve tarzıyla ‘geleceğe umutla bakmamızı’ sağlayan insanlardan oldu. Bu haliyle sadece sanayi çevrelerini değil tüm kenti hareketlendirdi. Seçimlere tüm kentin dâhil olması da belki bu yüzden!
Kesikbaş’ın koyduğu çıta sadece ESO seçimiyle sınırlı değil. Tüm kentle ve içindeki tüm kurumlarla ilgili. Bundan sonraki tüm seçimlerde ‘Kesikbaş’ baz alınacaktır. Pek çok konuda fikri sorulacaktır.
Bazı proje ve hizmetlerini hayata geçirdiği zaman ise her şeyin ‘çok daha başka’ olacağını düşünüyorum. Bu manada Kesikbaş sadece Sanayi Odası’nda bir dönemi kapatmadı. Aynı zamanda bir ‘yeni’ bir dönemi de başlattı.
Bu ‘normal’ bir sonuç olarak görülemez. Bazen bir dönem kapanır başka bir dönem açılmaz! Kesikbaş’ın seçilmesi bu yönüyle farklılık arz ediyor.
Eskişehir’i her yönüyle etkileyecek bir seçim oldu. 4 Nisan önemli bir dönüm noktasıdır. Yeni Eskişehir’in ilk günüdür.
Kampanya sürecinde Kesikbaş’ı dikkatli takip etmeyenler ‘abarttığımı’ düşünebilir. Onlara uzun uzun bir şey anlatacak değilim. Kesikbaş bile 11 ayda anlata anlata bitiremedi. Benim bir yazıda anlatmam mümkün değil. Sadece bir müddet beklemeleri gerektiğini düşünüyorum.
Farkı hissedeceklerdir...
Öte yandan Kesikbaş, işin zor kısmını atlattı. Seçilmesi bana göre işin zor kısmıydı. Bundan sonrası zaten çok iyi bildiği, kendi işinde ve çevresinde yıllardır başarıyla uyguladığı, aylardır yapmak istediği şeyler...
Eskişehir’in tam zamanında isabetli bir seçim yaptığını düşünüyorum.
Kendisine ve ekibine başarılar diliyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Cafer cicek 6 Nisan 2018 11:08

Eso ve eto seçimlerine politika karıştırıyorlar bunlarda belli Eskişehir ıçin iyi bir durum degil

0 0 Cevap Yaz
HALİS KORKMAZ 5 Nisan 2018 19:19

SAYIN CİHAN YILDIRIM BEY,KUŞATILMIŞ ODALARI ÇOK İYİMSER ANALİZ ETMİŞSİNİZ!..POLTİKACILARIN MÜDAHİL OLDUĞU SEÇİMLERDEN SAĞLIKLI SONUÇ HİÇ BİR ZAMAN ÇIKMAMIŞTIR.SİZİN DEĞERLENDİRMELERİNİZ SÜBJEKTİF DEĞRLENDİRME OLDUĞU KANISINDAYIM ANCAK SAĞLIKLI ODA YÖNETİMLERİ SİYASETE TAVİZ VERİLMEYEN ADAYLARLA OLUR.SAYGILARLA.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi