YENEMİYORSAN YENİLME

Eskişehirspor ve Akhisar Belediyespor, Avrupa kupalarına katılabilme beklentileri olan 10 takımdan ikisi.

6 Nisan 2014 19:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor ve Akhisar Belediyespor, Avrupa kupalarına katılabilme beklentileri olan 10 takımdan ikisi.2013-2014 futbol sezonunu ikinci yarısı itibarıyla en çok puan kaybı ve düşüşü yaşayan takımların başında gelen Kırmızı şimşeklerle ve Ege temsilcisi Akhisar Belediye spor oldu.
Atanın galip geleceği bu önemli 90 dakika sonunda her iki takımında, çaresiz çırpınışları gölün gelmesini sağlamadı.
    Aslında, ilk dört hedefi olan bu iki takımın futbol adına verecekleri mücadelenin çok daha üst düzeyde olmalıydı diye düşünüyorum. Ancak, saha içindeki kora kor bu mücadele sonunda, futbolun temel ürünü olan golün olması gerekirdi. Eskişehirspor adına, gol atamama hastalığı çoktan teşhis edilen çözümü zor illetin, ligde Trabzonspor ve Ziraat Türkiye kupası rövanş maçında MP. Antalyaspor ile oynanacak olan bu önemli karşılaşmalarda, kangren haline gelmesi çok büyük bir hayal kırıklığı yaratır endişesindeyim.
      Gol yollarındaki futbolcuların formsuzluğu, adeta bağışıklık sistemine girmiş bir virüsün, içten içe bir insanın direncini kırıp tükenmişlik hissi veren önemli bir hastalık görülür. Bir forvet oyuncusu için, gol atamamak veya gol kaçırmak sürekli olunca, öz güven kayıbına da neden olur. Şu anda Eskişehirspor’da Necati Ateş ve Henrı Bienvenu’nün yaşadığı gibi.
  Her şeye rağmen, yenemiyorsan yenilme, dürtüsü ve düşüncesi çok mühim. Lawal ve Hürriyet Güçer’in orta alandaki dinamik futbolları, savunmanın ortasında Akaminko ve Sezgin’in dirençli ve akıllı müdahaleleri, kalede de Ruud Boffin’in güven veren duruşu ve kurtarışıyla ayakta durmaya devam eden Kırmızı Şimşekler, hala ligde ve kupada, Avrupa kadranında yola devam etmekte.
    12.Adam taraftarın, desteğinin önemini benim bildiğim gibi, neredeyse 6 yaşındaki bir çocukta bilir. Onun için taraftarın tribünlere gelmesi çok önemli, benim düşüncem Eskişehirspor yönetiminin bilet fiyatlarını bir kez daha gözden geçirip, indirim yapıp taraftar desteğini arkalarına alırlar, ya da taraftar desteğini, istedikleri kadar verimli alamazlar. Gerisi karar verici merci olan yönetenlere kalmış.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi