Yemeyin birbirinizi

Soner Yüksel yazdı

27 Eylül 2017 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Şu liste devrim yaptı, şu isim delege seçilemedi, bu efsane oldu, bu artık bitti …
CHP delege seçimleri gündemde olunca böylesi başlıklar, harareti yüksek ve yoruma açık nice sonuca rastlamak insanı şaşırtmıyor. Örgüt sürecin içinde önce 2ye 3’e sonra da 23 e bölünmüş kendi arasında. Bir CHP’linin diğer CHP’liye gösterdiği tavır, herhangi bir CHP’linin Ak Parti’ye gösterdiği tavır ve tepkiden daha büyük, daha garip, daha kabul edilemez.
Tüm bunların ardından birileri çıkıp CHP 2019 hedefine koşuyor, parti içi demokrasi, sosyal demokratlar demesin lütfen. Ne inandırıcı duruyor, ne de ikna edici.
Gördüğüm tek şey var şu sıralar. Sanki ortada İktidar varmış gibi bir ganimet var da CHP’liler bunu paylaşmak için birbirini eziyor, birbirini karalıyor, birbiri hakkında nahoş oyunlar kuruyor.
Hadi gençleri, yaşı belli bir noktaya ulaşmamış olanları anladım da, koca koca adamların, çok önemli konumlarda ve hatta Genel Merkez kanadından işe dahil olanları duydukça Ak Parti’nin en büyük yardımcısı CHP demekten kendimi alamıyorum.
Kimse küsmesin darılmasın, zira pek çoğunu yakinen tanıyorum ve değer veriyorum ama Eskişehir’de bazı gerçekler var ki o gerçekleri bu delege seçimlerinden çıkan sonuçla aşmak pek mümkün olmaz. Bence İl ve İlçe Başkanlığından tutunda, Vekil, meclis üyesi ve hatta yerel yönetimlerin Başkan adaylarına kadar belirlenme esası aynı usul ile devam edecek. Yani kırmayın birbirinizi, siz yine kırdıklarınızla aynı örgüt içinde oturup çay içeceksiniz.
 
Ya Sabır
Bazı insanlarla Eskişehir’de aynı havayı solumak bile zuhur geliyor insana. Paylaşımlarına arada bir rastlayıp, Eskişehir gibi barışçıl bir şehrin altına bu akışı bozacak bir bomba koymaya çalışan bu zihniyet inanın bana sürekli ya sabır çektiriyor.
Evet belki azınlıklar ama her paylaşımları, her söylemleri zeka seviyesinin çok çok altında ve hakaretler içeren üslupları rutine dönüşmüş durumda.
Normalde sevmediğim bir üslup ama benim, bizim gibi doğma, büyüme Eskişehir’lilerin bu barışçıl iklimini bozmaya çalışanlar ne tesadüf ki Eskişehir’li değil. Hasbelkader Eskişehir’e dışarıdan gelmiş, şehrin nimetlerinden yararlanmış, bir süre siyasetin İktidar kanadına yakın durmuş, niyeti afişe olunca aforoz edilmiş ama hala siyaseti ve din maskesini kullanarak insanlara zarar veren bu asalaklara dur diyecek bir mekanizma yok mu merak ediyorum?
Lafları yuvarlamadan bu zihniyetin Eskişehir’de yaşayan insanların çoğunu misyoner, Hristiyan ve yapılan binaları gizliden kilise yapıyorlar ileride yıldızını da eklerler diyecek kadar fetva verdiklerini yani bir nevi şirk koşarak kimin hangi inancı taşıdığına kanaat getirdiklerini..
Eskişehir’de belli bölgelerde oturan, bazı mekânlar da yiyen içen insanların bu parayı ya fuhuştan, ya da terör destekçiliğinden elde ettiğini savunan ve paylaşımlarında rahatça hakaretler edebilecek kadar ileriye giden insanlar olduğunu söyleyebilirim. Bunu da ne yazık ki gazetecilikle alakası olmadan bu kisve ile internet üzerinden yapıyorlar.
Öyle arsız ve cesurlar ki Eskişehirspor sevgisi üzerinden bile insanları yargılayıp, destek verenleri suçlayan ve sınırları zorlayanları da var.
Sinirlenmekle kalmıyor, üzülüyorum. Zira bu zihniyete destek veren, buyur eden, yağlı ballı kelamları ile onları onurlandıran kurum müdürleri, kırsaldan yerel destekçileri olması da düşündürücü.
Anlıyorum ki yalnızlık ve başkalarının yaptıkları şeyleri yapamamak onlar için bir intikam duygusuna ve tarifsiz bir kine dönüşmüş. Benim şehrimde benim insanıma hakaret edecek kadar ileri gitmelerinden bunu anlıyorum. Hedef olmasınlar diye isimlerini yazmıyorum ama sabrın zorlandığını da anlasınlar istiyorum.
Bu şehrin kadını da, erkeği de namusludur. Bu şehirde terörist barınmaz. İnançlarını sorgulayacak tek varlık ise yaradandır, sizler değil. Ha bu şehir çağdaştır bu şehrin genç kızları alımlı ve nazlıdır. Siz onları gezerken telefonlarınızın kameraları ile tüm abazanlığınızla çekip yaftalama hakkına sahip olamazsınız. Ve uyarıyorum Din ile, sözüm ona siyasi gerekçelerin arkasına sığınarak , tribüne oynayarak, niyet okuyarak bu yanlışlara devam etmeyin. Ya da çekin gidin kendi şehrinizi pisleyin bu şehri değil.
 
Çok Güzel oldu …
Tarihi Odunpazarı Bölgesinde yıllardır beklenen trafiğe kapalı alan hayali sonunda gerçek oldu. Türkiye’nin ve Dünyanın hemen her yerinde gerçekleşen uygulama Eskişehir’de de hayata geçti. Hem tarihi havayı egzoz gazıyla, korno ve araç gürültüsü ile öldürmeden gezebilmek hem de o canım evlerin, yapıların araç parklarından görünmesini engellemek adına harika bir karar oldu bu.
Şimdi birileri çıkmış sözüm ona esnafı paravan olarak kullanarak bu iş kötü oldu diyor. Çünkü o birileri için bu bölgeye daha çok turist gelmesi, daha çok değer kazanılması 2019 öncesi büyük bir risk. İnsanlar yapılan işi beğenecek falan maazallah sonra bir de Odunpazarı Belediyesi’ne teşekkür edecekler diye ödleri kopuyor. Bunun için bazı esnaf dostlarını da ikna edip bu işin kötü olduğuna inandıran ve bu yönde beyanat verilmesini sağlayan da var.  Yani zamanında doktorlar caddesi ve 2 eylül caddesinin trafiğe kapanmasına karşı çıkan ama sonrasında alkışlayan kafadan bahsediyoruz.
Esnaf niye rahatsız olsun. Mantık olarak arabayla geçerken alışveriş yapamayan insanlar artık yaya olarak, sindire sindire gezecekler alanı ve haliyle daha çok alışveriş daha çok kazanca dönüşecek. Alan trafiğe kapatıldığı için gelen giden insan sayısı da artacak ve bununda bir artısı olacak esnafa. Bunu öcü gibi bir karar göstermek için şehrin değer kazanmasına karşı çıkanların mal indirme ve bindirme gerekçesini öne sürmesi ise komik kaçıyor. Yine şehirde ve ülkede olduğu gibi günün her saati değil belli saatlerinde bu imkanı kullanma şansları olduğunu da yazıverin bir zahmet. İnsanlar biliyor ama bilmeyenleri yanıltmayın derim.
Sonuç olarak çoğunluğun memnun kaldığı çok güzel bir iş oldu bu alanın trafiğe kapanması. İnşallah beklenen diğer gelişmeler de çabucak hayata geçer de biz de benzeri turistik adreslerde ki gibi bu alanın daha çok kıymetini görür ve anlarız.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi