Yaz dizisi tadında bir kitap

Yapılan hataları içinde yaşarken göremiyor insan... Doğruları ve yanlışları olayların ortasındayken göremediği gibi..

4 Ocak 2020 10:05
A
a
Sütiş Eskişehir
Bu hafta yazıma hepimizin genellikle lise yıllarında okumayı seçtiği bir roman ile devam ediyorum. Türk yazarlarımızdan Canan Tan’ın 2007 yılında basılan “Yüreğim seni çok sevdi.” Dili oldukça basit, fazla okuyanlar için tatmin edici olmayabilir fakat okumaya yeni başlayanlar için sade, akıcı, naif, ve oldukça Nazım Hikmet şiirleri içeren bir kitap.

Üniversite çağındaki iki genç Aslı ve Murat’ın, Nazım Hikmet şiirleriyle başlayan aşkları her geçen gün daha da artmaktaydı. Murat’ın evlilik hayalleri ile Bursa’ya olan seyahatlerinde Aslı’yı ailesiyle tanıştırana kadar. Bu seyahatten sonra Murat’ta Aslı gibi bu ilişkinin imkansız olduğunun farkına varır ama yine de vazgeçemez çünkü Aslı’yı çok sevmiştir.

Üniversite den sonra Aslı mastırını yapmak için Amerika ya gider ve ilk ayrılıkları başlar. İki yıllık bir süreden sonra Aslı ilişkilerini daha fazla sürdüremeyeceğini anlar ve artık Murat’ın mutlu olmasını ister ve her şeyi sonlandırır. Murat ise hala Aslı’dan vazgeçemez. Fakat Aslı bu sürede Amerika’da bir profesörle evlenmeye karar verir. Aradan yıllar geçer Aslı öğrencilik yıllarına devam eder, doktorasını yapar. Fakat evliliğini daha fazla devam ettiremez ayrılır ve Türkiye’ye döner. Bu dönüşte ikili yıllar sonra tekrar karşılaşırlar fakat artık ikisi içinde hiçbir şey aynı değildir.

ÖZETLE

Sıradan bir aşk romanı okuyoruz. Aslı ve Murat arasındaki aşkı anlatıyor kitap. İçinde harika Nazım Hikmet şiirleri barındırmasını sevmiştim ben. Onun haricinde edebi anlamda bize olacak tek katkısı dili bakımından okumayı sevdirecek cinsten bir kitap olması. Edebi yönü çok ağır değil, düşündürmeyen bir kitap. Bazı yerleri çok sıkıcı ve birçok şeyi en ince ayrıntılarına kadar anlatıp sonlarına doğru çok hızlı geçilmiş. Ayrıca Canan Tan diğer eserlerinde de zengin, başarılı kız figürünü ve üniversite aşklarını çok fazla kullanması açıkçası artık oldukça klişeleşti. Okuma alışkanlığı edinmek isteyenlere ya da lise çağındaki gençlerimiz için güzel bir öneri olabilir.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi