Yapmayın Allah Aşkına ..

Soner Yüksel yazdı

12 Haziran 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor’un yarınını konuşuyor, endişe ediyor ve türlü yorumlar, senaryolar üzerinde duruyoruz ama bugünü, geçen sezonu sadece atılan son penaltıya indirgeyip bazı isimlere ve kurumlara da haksızlık yapıyoruz.
Özellikle siyasi kanattan gelen desteklere mecburken ve bunu hepimiz biliyorken, bu desteği geçen sezon vermiş olanlara dair yapılan olumsuz yorumlar Eskişehirspor’a iyilik değil kötülüktür.
Bir kere İktidar partisinin Bakan Nabi Avcı önderliğinde geçen sezon stadyumun yetiştirilmesinden tutunda, sponsor firma bulunmasına, uçakla yapılan seyahatlerin vergi indirimlerinden tutunda, temlik altındaki bazı gelirlerin aktarımına kadar verdikleri çabayı inkar etmeden teşekkür etmemiz lazım.
Sakalardan gelecek pay için onca tartışmaya rağmen topa basmayan Ak Parti Büyükşehir Meclis üyelerini unutmamak lazım.
Büyükşehir Belediyesi’nin puan silme cezası gelecekken imdada yetişen reklam desteğinden yine sponsorluk arayışına kadar girdiği mücadeleyi es geçmemek lazım.
Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyeleri’nin loca aldıklarını, Odunpazarı’nın gerek özel uçak gerekse stadyum bakım, iaşe, altyapıya otobüs desteklerini inkâr etmemek lazım.
Üstelik bunların çoğunun bu sezon ilk kez gerçekleşiyor olmasını hiç mi hiç unutmamak lazım.
Evet, istenirse daha fazlası yapılabilir, daha çoğu sağlanabilir, beklentilerin olması son derece normaldir.
Amma velakin bu sene az, çok ama bir şekilde destek olanları tefe koyarsak, yaptıklarına rağmen türlü yakışıksız şeyler ile karşı karşıya bırakırsak bundan sonra talep ettiklerimiz ne kadar sağlıklı olur?
Bırakın şu kulaktan dolma, saçma sapan bilgilerle, bilmeden her şeye yorum yapma alışkanlığını. Bırakın temelsiz söylemlerle Eskişehirspor’a kötülük yapmayı. Bırakın siyaseti, sağ, sol ayrışmasını. Eskişehirspor seçim sandığı değil, ortak paydadır, ortak sevdadır ve bunların yeri olmayacak.
Herkese, her şeye ihtiyaç olduğu bir dönemde bu takımı kişisel ihtirasların, kavganın, siyasi atışmanın ve kibirin adresi yapmak Eskişehir’e ihanet etmektir.
Bu sezon bizi daha zor, daha çetin bir mücadele bekliyor olacak. Eğer devam edebilecek olursak bu sezon herkese daha fazla ihtiyaç duyulacak. Zamanımız dar, koşullar iç açıcı değil ve kaynak sıfırken enerjimizi saçma sapan şeylere değil, aklı salim, katkı sunacak ve ayakları yere basan işlere harcamamız lazım. Yapmayın Allah aşkına, şu kabusu daha fazla uzattırmayın.
 
Kent Konseyi’nden Tam İsabet
Bu sene ikincisi düzenlendi. Satın alma sahiplen şiarı ile Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma birimi son derece özel bir etkinliğe daha imza attı. Barınak da sahip bekleyen minnacık patileri Espark yanındaki etkinlik alanına getirdi ve 17 yavrunun daha sahiplenildiği, biz hayvan severlerin çok mutlu olduğu bir işe imza attı.
Kent Konseyi’nin işini çok seven ve başarıyla yapan Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu ile sohbet ettik biraz. Dokunmanın, göz önünde olmanın bu sahipsiz canlar için ne denli önemli olduğunu ve bu işin sürekli hale gelmesinin katkısına değindik. Hakikaten doğru işlerin ne kadar çabuk sonuç verdiğini de bire bir gözlemledik mevcut alanda. Sevgili Ece Bilgin’e, Facebook  ile bizlere başta Namık olmak üzere onlarca sokak canını adıyla ezberleten Mete Kutlay’a destek veren, emek veren tüm gönüllülere teşekkür ediyorum. İnşallah yılda birkaç kez daha tekrarlanıp, o minik patilerin umudu olmaya devam ederler.  
Sosyal medya ne yazık ki bilgiden yoksunların ya da, bilse de adalet duygusundan bahsi açılmayacak insanların kötü yönde kullandığı bir platform durumunda
Satın alma, sahiplen …
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi