Windows 7 tarih oluyor

2009’da Microsoft tarafından hizmete sunulan ve milyonlarca kişinin kullandığı Windows 7 işletim sistemi artık tarih oluyor

19 Ocak 2020 11:24
A
a
Sütiş Eskişehir
2009’da Microsoft tarafından hizmete sunulan ve milyonlarca kişinin kullandığı Windows 7 işletim sistemi artık tarih oluyor. Microsoft, daha önceden duyurduğu gibi 14 Ocak 2020’de yayınladığı güncelleme ile desteğini sonlandırdı. Microsoft, bu güncelleme ile birlikte artık Windows 7 için destek vermeyeceğini duyurdu. Kurumsal firmalar, Microsoft'a ödeyeceği belirli bir ücret karşılığında Windows 7'nin bir süre daha güncelleme almasını sağlayabilecek.
 

Facebook'ta bir Türk

 
2015’ten beri Facebook Türkiye ülke direktörlüğünü üstlenen Derya Matraş Ortadoğu, Afrika ve Türkiye bölge başkan yardımcılığı pozisyonuna atandı. Bu rolle Matraş, Facebook, Instagram, WhatsApp ve Facebook Messenger gibi uygulamaların faaliyetlerinden sorumlu olacak. Ayrıca Matraş, Türkiye direktörlüğü görevini de sürdürmekte.
 

İlk kez canlı robot üretildi

 
Bilim insanları, Afrika pençeli kurbağalardan aldıkları kök hücrelerle dünyada bir ilki gerçekleştirdi. ABD Massachusetts Tufts Üniversitesi Allen Keşif Merkezi'nden bilim insanları, kendi kendine hareket eden, bir milimetreden daha küçük robotlar üretti. Yaralarını kendileri iyileştirebilen ve bir haftayla 10 gün arasında, canlı organizmalar gibi yaşayan ve ölen  "Xenobot" adlı robotların, tıkanan damarların açılması, okyanusların mikro plastiklerden arındırılması ya da zehirli maddelerin bulunup yok edilmesi gibi alanlarda kullanılacağı belirtiliyor.
 

Siber Operasyon Merkezi açıldı

 
Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Siber Operasyon Merkezi hizmete girdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'dan yaptığı paylaşımında, "Siber saldırılara karşı Siber Operasyon Merkezimizi açtık. Dışarı çıktığımda artık daha huzurluyum. Yaşasın Türkiye." ifadesine yer verdi.
 

Akıllı telefona 12 taksit

 
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, fiyatı 3 bin 500 TL'yi aşan cep telefonlarında taksit sayısını 6 aydan 3 aya indirirken, fiyatı 3.500 TL'den düşük olan telefonlara ise 12 taksit uygulanabileceğini duyurdu. BDDK'nın "Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi