WhatsApp kullananlar müjde

Serkan Açıkgöz yazdı

20 Ağustos 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Merhaba. Bu hafta da sizler için teknoloji dünyasındaki yeni gelişmeleri derledim. İlk önce WhatsApp Web kullananları ilgilendiren bir yeniliklebaşlayalım. Akıllı telefonların vazgeçilmez mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın web sürümüne yeni özellikler ekleniyor. WhatsAppWeb'e girdiğinizde sol tarafta bulunan durum güncellemesi butonuna tıkladığınızda kendi durum güncellemenizi ve arkadaşlarınızın güncellemelerini takip edebiliyorsunuz. Şu anda web sürümünden durum güncellemesi yapılamıyor, yalnızca arkadaşlarınızın durumunu görebiliyorsunuz. WhatsApp'tan yapılan açıklamaya göre Status özelliği, günde 250 milyon kişi tarafından kullanılıyor. Bu rakam, Snapchat'in aktif kullanıcı sayısından bile fazla.

Otomobilin A sütunu kayboldu
Otomobil tutkunları bu habere sevinecek. Özellikle ön çerçevelerden rahatsız olanlar çok sevinecek bu habere. Otomobil devi Toyota, sürücülerin görüş açısını ferahlatmak için A sütunlarını görünmez yapacak bir cihazın patentini aldı. Japon otomobil markası Toyota, nesnelerin görünmez -şeffaf - olmasını sağlayacak bir proje üzerinde yoğun bir çalışma içinde. Otomobillerin A sütununun (Ön cam çerçeveleri) sürücünün görüş açısını daralttığını düşünen şirket, geliştirdiği cihaz ile bu sütunları görünmez yaparak sürücüye 180 derece görüş açısı sağlamayı hedefliyor.

En çok hangi telefon satıldı!
Araştırma şirketi StrategyAnalytics, telefon satışlarıyla ilgili önemli veriler paylaştı. StrategyAnalytics'in verilerine göre 2017 yılının ikinci çeyreğinde en çok satan akıllı iPhone7 ve iPhone 7 Plus oldu. Bu yılın ikinci çeyrek verilerine göre iPhone 7 ikinci çeyrekte 16,9 milyon, iPhone 7 Plus ise 15,1 milyon sattı. Android tarafında ise Galaxy S8, 2017’nin ikinci çeyreğinde en çok satan Android akıllı telefon oldu. Samsung, 10.2 milyonu Galaxy S8, 9 milyonu ise Galaxy S8+ olmak üzere toplamda 19,2 milyon telefon sattı. Beşinci sırada ise XiaomiRedmi 4A yer alıyor. Redmi 4A, bahsi geçen çeyrekte 5.5 milyon telefon satmayı başardı. Apple’ın eylül ayında tanıtması beklenen iPhone 8 modeliyle de bu başarısını sürdürmesi bekleniyor.

Windows 10'u hızlandır
Windows 10'lu PC'niz var ve biraz eski, onu hızlandırmak için bu küçük ipucuna göz atmanızda yarar var! PC’nizde yeteri kadar RAM yoksa, yavaşlıktan bıkmış olmalısınız. Ama canınızı sıkmayın. Belki sisteminize RAM eklemek kadar etkili olmayacak ama aşağıdaki ipucuyla biraz daha akıcı bir deneyim elde edebilirsiniz.
Sisteminizi hızlandırmanın en etkili yollarından bir tanesi, başlangıçtaki programların sayısını azaltmak. Bunun yanında görsel efekt sayısını da azaltarak arayüz içindeki geçişleri daha akıcı hale getirebilirsiniz.
Görsel efekt ayarlarını değiştirmek için;
1. Sistem Özellikleri penceresini açın. Bunun için Dosya Gezgini'nde Bu Bilgisayar'a sağ tıklayıp, açılan menüden Özellikler'e tıklayabilirsiniz. Açılan pencerede Gelişmiş Sistem Ayarları'na tıklayın.
2. Birkaç sekmeden oluşan bir pencere açılacak. Burada Gelişmiş sekmesine tıklayın ve Performans altındaki Ayarlar'a tıklayın.
3. Görsel Efektler sekmesinde En iyi performans için ayarla seçeneğini etkinleştirin.
Böylece Windows'un tüm görsel efektlerini ve animasyonlarını kapatmış oldunuz. Bu değişiklik sonrasında simgeler ve yazı tipleri dahil sistemin görünümünde bazı farklar göreceksiniz ve muhtemelen sisteminiz biraz daha akıcı çalışacak. Sisteminiz çok yavaş değilse, buradaki özellikleri tek tek kapatmayı da deneyebilirsiniz.

iPhone 8, beş bin TL
Apple’ın önümüzdeki hafta piyasaya sürülecek olan ve merakla beklenen yeni telefon modeli iPhone8.Özellikleri sır gibi saklanan cihazın fiyatının ne olacağı ise hemen hemen belli oldu gibi. İPhone’un en pahalısı iPhone 8'in ABD'deki satış fiyatının 1000 ila 1200 dolar arasında olması bekleniyor. Türkiye satış fiyatının ise yüksek vergiler nedeniyle 5 bin liranın üzerinde olacağı tahmin ediliyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi