Ahmet Ataç 15 02 2024

WhatsApp’a bomba özellik

Serkan Açıkgöz yazdı

24 Haziran 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
WhatsApp kullanıcıları tarafından merakla beklenen görüntülü grup araması özelliği tüm kullanıcılar için erişime açılmaya başladı. Yeni özellik sayesinde 4 kişiyle birlikte görüşme yapmak mümkün olacak. WhatsApp’ın merakla beklenen yeni özelliği nihayet tüm kullanıcılar için erişime açıldı. Daha önce sadece beta sürümünü kullanan bazı kullanıcıların yararlanabildiği görüntülü grup araması özelliğinden kısa bir süre içinde herkes yararlanabilecek. Birçok farklı ülkeden ve kıtadan WhatsApp kullanıcıları, yeni özelliğe şimdiden erişebildiklerini Twitter’da paylaştılar.
 
 
Patlayan telefon can aldı
 
Akıllı telefonlar vazgeçilmezimiz olsa da meydana gelebilecek tehlikeleri de göz önünde bulundurmamız gerekmekte. Malezyalı CEO Nazrin Hassan, yatak odasında şarja taktığı akıllı telefonunun patlaması sonucu feci şekilde yaşamını yitirdi. Cradle Fonu CEO'su Nazrin Hassan, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen kaza sonucu acı bir şekilde hayatını kaybetmişti. Ortaya çıkan verilere göre Hassan’ın yatak odasında sarj olan iki akıllı telefonundan biri patladı ve yangına sebep oldu. Yatak tutuştu ve kısa sürede büyüyen alevler ve ortaya çıkan duman odayı kapladı. Patlamanın verdiği hasardan dolayı Malezyalı yöneticinin kendisini kurtaramadığı düşünülüyor.
 
 
Elektrikli tır ilk kez yollarda
 
Elon Musk’ın geçtiğimiz dönemlerde, görkemli bir lansman ile tanıttığı elektrikli tırı, Tesla Semi ABD'de yollara çıktı. Son dönemde teknoloji dünyasının en çok konuştuğu isim olan Elon Musk'ın CEO'su olduğu Tesla’nın Roadster ile tanıtımını yaptığı Semi, Kaliforniya’da yollarda görüntülendi. Tesla'nın ilk elektrikli TIR modeli olan Semi, gerçek trafik içinde yük taşıdı. Tesla'nın elektrikli kamyonu 'Semi Truck', geçtiğimiz aylarda ABD'nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen etkinlikle görücüye çıkmıştı.
 
 
Stalklamak ne demek
 
Stalk kavramı özellikle de sosyal medyanın hayatımıza iyice yerleşmesiyle ortaya çıkan bir kavram. İngilizce bir ibare olmasına karşın herkes bu kavrama alıştı ve rahatça kullanıyor. Stalk, gizlice takip etmek anlamına geliyor. Stalk için kısaca takip etmek, bilgi toplamak diyebiliriz. Ekşi Sözlük'te stalk kavramının nasıl kullanıldığı bir örnekle şöyle kaleme alınmış: "Evet benden size bir taktik geliyor şimdi, eğer hoşlanılan kız/erkek stalklanacaksa ve elinizde çok az bilgi varsa, hemen giriyoruz Google’a, yazıyoruz mail adresini oraya ve girdiği tüm forumları buluyoruz. Sonra da ne pis bi geçmişi, ne kadar beklenmedik ilgi alanları ve saçma yorumları olduğunu görüyoruz. Forumlarda güzel muhabbet dönme ihtimalinin düşüklüğünü siz de biliyorsunuz. Böylece özgüvenimiz artıyor ve benimle çıkmaz düşüncesini bırakıyoruz."
 
 
TBT nedir?
 
TBT, uzun süredir karşımıza çıkan bir kavramın kısaltması aslında. TBT, özellikle de Instagram'ın hayatımıza girmesiyle birlikte karşımıza çıkmaya başladı. TBT, İngilizce bir ifadenin kısaltması olsa da, dünya genelinde kabul gördüğünden dünyanın neresinde olursanız olun TBT hashtag'ini görebilirsiniz. TBT, Throw Back Thursday yani Perşembe'ye Dönüş ibaresinin kısaltmasıdır. TBT, kullanıcıların daha önce çektiği, yani güncel olmayan fotoğraflarını paylaşırken kullandığı bir kavramdır, hashtag'dir. Örneğin 10 yıl önceki  bir fotoğrafı ele alalım. Bu fotoğrafı bugün Instagram'dan veya herhangi bir sosyal medya mecrasından paylaşırken eski olduğunu belirtmeniz gerekir; bunun için uzun uzun yazmaktansa kısaca TBT yazmanız paylaştığınız bu fotoğrafın eski bir güne ait olduğunu gösterecektir. Evrensel bir kavram olduğundan bu fotoğrafı ve TBT'yi gören herkes de aynı mesajı alacaktır.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi