Ahmet Ataç 15 02 2024

Volkan Doğan nasıl büyüdü?

Cihan Yıldırım yazdı

11 Nisan 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti Eskişehir’de bir türlü ‘rahat’ edemedi.
İstediğini alamadı...
Yaptığını anlatamadı...
Anlattıkları ise çoğu zaman yanlış algılandı...
İktidar Partisi açısından işler her geçen yıl daha da kötüye gitti. Her seçim öncekinden daha sıkıntılı sonuçlar doğurdu. Özellikle Odunpazarı’nın kaybedildiği 2014 yerel seçiminden sonra parti teşkilat binalarına ‘sıkıştı’ kaldı.
Ne yapacağı, partinin bu ‘cendereden’ nasıl kurtulacağı merak ediliyordu. Doğrusu kimsenin bir şey yapmaya ne hali ne cesareti ne de enerjisi vardı.
Bu noktada Volkan Doğan sahneye çıktı.
Partisinin üzerindeki ‘ölü toprağını’ hemen attı. Bir şekilde ayakta kalmasını bildi. Sadece teşkilatını, Odunpazarı’nı değil AK Parti’yi de hareketlendirdi.
Hiçbir bahaneye sığınmadı...
Tek başına iktidar olduklarını ve bunun ne büyük nimet olduğunu bilen Doğan, tamamen bilimsel çalışmalarla sahaya indi. İmkân yok gibi laflar edenlere “94’te İstanbul’u alan Erdoğan’dan daha mı kötü durumdayız” dediğini duydum.
 Mahalle temsilcilikleriyle yeni bir örgütlenme modeli benimsedi.
Dernekler Platformu ile faydalı işlere imza attı. Sosyal hayatın ta içinde yer aldı.
Partililer ‘Belediyemiz yok ne yapalım diye otururken’ Doğan, kendisini ve yaptıklarını küçümseyenleri dikkate almadan işini yaptı.
Asker uğurlamaları organize etti. Formatı hayli bozulan bu işe el atması da takdir topladı.
Doğan, partisine ‘yeni alanlar’ açtı, açmaya da devam ediyor. Siyaseti farklı bir noktaya taşıdı, taşıyor...
Bugün ‘bi sıkıntısı’ olan kişinin arayacağı ilk kişi oldu. Sadece AK Partililer değil pek çok partiden insanlar ya da partisizler Doğan’ı ‘çözüm merkezi’ olarak görüyor.
Doğan’ın yükü her geçen gün ağırlaşıyor. Gençliği ve enerjisi nedeniyle ‘şimdilik’ sıkıntı yok. Herkese ve her şeye yetişmeye çalışıyor.
Doğan bu noktaya nasıl geldi?
İlçe Başkanı olan Doğan nasıl büyüdü? Tamam, ilçe büyük ama daha önce bu ilçede görev yapanları biliyoruz. Hatta il başkanlığı makamında oturanların neler ‘yapamadığını’ biliyoruz.
Bana kalırsa Doğan, küçük küçük işler yaparak büyüdü.
Doğan, kimsenin dönüp bakmadığı işleri yaptı. Hallettiği zaman ‘haber olmayacak’ işleri yapa yapa büyüdü. Reklamı yapılmayacak işleri yapa yapa bu noktaya geldi.
Hepimizin günlük hayatta karşılaştığı küçük ama mutlaka çözülmesi gereken sorunlar vardır. İşte Doğan, pek de imkânı olmamasına rağmen o sorunları çözdü, çözmek için çabaladı.
Son günlerde sıklıkla “Doğan’ın elinde belediye olsa’ diye başlayan cümleler duyuyorum.
İlçe Başkanı’nın son zamanlarda yoğunlaştırdığı hasta, yaşlı ve kimsesiz ziyaretlerini dikkatle takip ediyorum.
Ziyaretler, cenazeler, düğünler, teşkilat çalışmaları... Hepsi tamam ama vatandaşın sorunu çözülmezse diğerlerinin pek anlamı kalmaz, kalmıyor. Doğan bunu çok iyi biliyor. Bilmekle kalmıyor çok da iyi uyguluyor.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ali yigit 12 Nisan 2018 00:19

Eskişehirlilerin sosyal hayatından ne olacak.Akşama kadar hamamyolunda beleş oturaklarda dedikodu yapmak değilmi.

0 0 Cevap Yaz
Rıza atar 11 Nisan 2018 20:56

Reklam yapa yapa ifadesi çok doğru.senin gibi usta bir kalemi bile kullanıyor adam.helal olsun.

1 2 Cevap Yaz
Zanaatçı 11 Nisan 2018 14:56

Bir sonraki başkanı yazarken de Doğan'ı mı kötüleyerek yazacaksın :)

1 8 Cevap Yaz
Ahmet keskin 11 Nisan 2018 14:00

Katılmıyorum. Reklam kokuyor. Bilmeyen dahi zannedecek. Çooook abartmışsın.

4 10 Cevap Yaz
Esnaf 11 Nisan 2018 12:37

Her ne yaparsa yapsin en yetkili olan Akp li dahi Eskisehirde sanslarinin olmadigini biliyor.Cunku Eskisehirliler sosyal hayat ve ozgurluklerine Son derece duskundur.Buna mudahale edilecek diye de baskasina sans vermez.

4 8 Cevap Yaz
polat

özgürlük nedir söylermisiniz.? sosyal hayat ve özgürlüklere kısıtlama olmazsa gör bakalım eskişehirde huzur kalıyormu senin özgürlüğün bir başkasının özgürlüğünü elinden alıyorsa bu özgürlük değildir. bende annemle eşimle kızımla tramvaya özgürce binmek istiyorum ama binemiyorum.

6 6
tarık

Artık Eskişehir'de değişim kaçınılmaz oldu. biz özgürlüğe müdahaleye hazırız. her şeyin bir yolu yordamı ve adabı vardır. özgürlükte sınırlar olmalı.

6 4
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi