Volkan Doğan’ın iddiaları…

Arif Anbar yazdı

7 Nisan 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Adalet ve Kalkınma Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, önceki gün ES TV ekranlarına çıktı ve önemli konulara ilişkin açıklamalar yaptı.
Neydi o konular?
Odunpazarı’ndaki kentsel dönüşüm meselesi, hükümet tarafından belediyelere gönderilen bütçe, Hamamyolu projesi, belediye personelinin yapısı, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve CHP seçmeninin tavrı, vesaire…

                                                                     *
 
Doğan’ın görüşlerini aktardığı konulardan dikkatimi çeken bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum.
 
                                                                      *


Doğan, programın bir bölümünde, CHP’li belediyelerin hükümetten gönderilen bütçeye ilişkin şikayetlerini değerlendirdi ve bunun üzerinden Kurt’a yüklendi.
CHP’li belediyelerin iddiası, hükümetin CHP’li belediyelere hak ettiği parayı göndermediği…
Ancak Doğan’ın buna karşı savunması, hükümetin hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm belediyelere nüfusa göre eşit bütçe ayırdığı…
 
*
 
Bakalım Doğan bu konuya ilişkin neler söylemiş:
 
            TKP’Lİ BELEDİYEYİ DE ÖRNEK VERDİ
  • “Aynı gün TKP’li belediye başkanına da, aynı gün, aynı dakika, aynı saniye ve aynı anda; para, hükümet tarafından belediyelere gönderiliyor. Bu para kimin parası? Milletin parası. Yani ilçe nüfusuna göre düşen para; CHP’li belediyelere de, TKP’li belediyeye de, HDP’li belediyeye de, AK Partili belediyeye de eşit ve aynı anda gönderilir.”
 
*
 
İktidar partisinin ilçe başkanı bu açıklamasının ardından Kazım Kurt’un, belediye bütçesini keyfine göre kullandığını iddia ederek şunları aktardı:
 
 
            KAZIM KURT’A VERİLEN OY HELAL
  • “Ama özellikle Odunpazarı Belediyesi için söyleyeyim… Şöyle bir özgüven var… Cumhuriyet Halk Partili hemşerilerimiz, CHP’ye gönül verdikleri için, Cumhuriyet’in değerlerine, Atatürk ilke ve inkılaplarına değer verip bu milletin geleceği ile ilgili kaygı duydukları için, gönül verdikleri siyasi partinin temsilcilerine 2014’te oy verdiler. Bundan sonra da vermeye devam edebilirler. Bu verilen oy, hem seçmenler için hem de o belediye başkanı için analarının ak sütü gibi helaldir.
 
KOLUNU KESSEN AK PARTİ’YE OY ATMAZ
  • Ancak şöyle bir şey yaparsa o belediye başkanı… 2014’te, seçildikten sonra, rozetini çıkarıp bir kenara koymazsa ve şu özgüven ve şu pişkinlikle etrafta dolaşırsa bu kötü. 4 yılda 800 milyon para harcıyorsunuz, hükümet bize para göndermedi diyorsunuz… Böyle bir şey yok. Odunpazarı belediye başkanı diyor ki: ‘Burası CHP’nin kalesi. Ben nasıl olsa… Benim Alevi yurttaşlarım, Erzincanlı, Tuncelili hemşerilerim, işte buradaki CHP’liler; kolunu kessen gidip AK Parti’ye oy atmazlar. Nasıl olsa bizden başka oy verecek yerleri yok. O yüzden ben çok rahatım, bu 800 milyonu da kendi keyfime göre harcayabilirim. Zaten AK Parti’yle MHP’ye benim ihtiyacım yok, buradaki seçmen benim hiç umurumda değil.’ İşte Kazım Kurt’un düşünce dünyası bu. O yüzden yaptıklarını pişkince yapıyor.”
 
*
 
Doğan Kazım Kurt’un bütçeyi kötü yönettiği iddiasının yanı sıra CHP’lilerin partilerine olan güvenini de suistimal ettiğini öne sürdü.
Peki, ne dedi Doğan?
Okuyalım…
 
            CHP’LİLER OLAYLARA KAZIM KURT GİBİ BAKMIYOR
  • “İşte… ‘Yüzde 55 sosyal demokrat yaşıyor Odunpazarı’nda’ diyorlar. Eyvallah, hepsinin başımızın üstünde yerleri var. Peki, ben şunu söylemek istiyorum… Bu özgüven ve o CHP’li dostlarımızın partilerine vermiş oldukları güveni kötüye kullanan bir belediye başkanıyla Odunpazarı karşı karşıya. Kazım Kurt 4 yılda harcadığı 800 milyon paranın karşılığında Odunpazarı’ndaki CHP’linin de, MHP’linin de, AK Parti’linin de, HDP’linin de hepsine eşit bir şekilde hizmet etmesi gerekirken, ‘Nasıl olsa CHP’lilerimizin gidecek yeri yok, 3-5 puan bana vermeseler, gitseler HDP’ye atsalar ne olur? İYİ Parti’ye atsalar ne olur? Nasıl olsa ben burada belediye başkanıyım, nasıl olsa ben burada tekrar seçilirim’ edasıyla CHP’lilere çok büyük haksızlık ediyor. Ama ben şunu çok iyi biliyorum ki CHP’lilerin olaylara bakış açısı Kazım Kurt gibi değil. Onlar kapı komşusunun derdiyle dertleniyor. Sen AK Partilisin, sen CHP’lisin diyerek bakmıyor benim CHP’li hemşerim.”
 
*
 
Evet…
Volkan Doğan’ın konuşmalarının bir bölümünü aktarmaya çalıştık.
İktidar Partisinin ilçe başkanı özetle; Kazım Kurt’un, belediye bütçesini CHP’lilerden aldığı güce güvenerek özensiz bir şekilde harcadığını ve bu anlamda CHP’lilere haksızlık ettiğini savunuyor.
Doğan ayrıca, Kazım Kurt’un, sosyal demokratların CHP’den başka bir partiye oy vermeyeceği düşüncesine sahip olduğu için rahat tavırlar içerisine girdiğini iddia ediyor.
 
*
 
Bakalım Kazım Kurt bu iddialara ne zaman, nerede ve ne şekilde cevap verecek.
Bekleyip göreceğiz…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
yalçın mutlu 9 Nisan 2018 08:46

bu rakamlar yanlış. seçimlerde CHP 97 bin, AKP 82 bin, MHP 58 bin oy almış. Hiç bir oy garanti değil. yeni seçimde oyların çok farklı olacağı kesin. Adaylar ve süreç belirleyici olacaktır. her belediye başkanı para harcar, hizmet eder. vatandaş değerlendirir.

0 1 Cevap Yaz
İlyas 7 Nisan 2018 11:45

İlçe başkanıyken tüm kamu kuruluşların organizasyonunu kardeşim üzerinsen yapıyorsun.şehir hastanesi hurdası ı alıyorsun..esstroyi işletiyosun bilmediğimiz bir sürü iş yapıyosun.meclis üyesi olduğun dönemide bilirdik yandaşa nasıl kazandırdığınızı.şimdi kalkıp laf atma kimseye.

4 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi