Volkan Doğan: Sempatik görünmeye çalışmıyorum!

Doğan, ES TV ekranlarında, bu görüşe ilişkin açıklama yaptı ve bakın neler söyledi.

1 Mart 2019 08:41
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Cumhur İttifakının Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan’ın açıkladığı seçim manifestosu çok konuşuldu, çok tartışıldı. Beğenilen yanları da vardı, eleştirilen yanları da…
Özellikle şu görüş dikkatimi çekmişti: Volkan Doğan’ın seçim manifestosu, sol söylemler içeren, bir bölümüyle solculara sempatik görünme amacı taşıyan bir manifesto. Volkan Doğan, ES TV ekranlarında, bu görüşe ilişkin açıklama yaptı ve bakın neler söyledi.
Okuyalım…

MANİFESTO HERKESE HİTAP EDİYOR

“Sol söylemler, sağ söylemler, şöyle söylemler, böyle söylemler diye bakmıyorum. Ben, yaşadığım, hissettiğim ve ilkesel olarak durduğum noktada…
Benim her halde sempatik görünmekle ilgili çok büyük bir sıkıntı içerisinde olmadığımı tüm kamuoyu görüyordur. Yani benim böyle bir şeyim yok. Hani sempatik görüneyim, aman şirin görüneyim…
Öyle bir durum yok. Kimseye de şirin görünmeye, sempatik görünmeye çalışmıyorum. Sadece şu var. Bizim ilkesel temelimiz bütünün hukukunu korumak olduğu için, manifestomuzun da başlığı bütünün hukukunu korumak olduğu için, buradan çıkışla, sağcılar da solcular da, farklı siyasi görüşte olanlar da, farklı ideolojik yapıda olanlar da içerikte bir şey bulacaklar.

ODUNPAZARI’NIN MANİFESTOSU

O manifesto, Odunpazarı’nın manifestosu. Yani, Odunpazarı’nda solcular var mıdır, vardır. Odunpazarı’nda sağcılar var mıdır, vardır. Odunpazarı’nda her bir etnik kökenden; Kürt’ü, Türk’ü, Laz’ı, Çerkez’i var mıdır, vardır. Alevi’si var mıdır, Sünni’si var mıdır, hepsi vardır. Yani Odunpazarı’nın manifestosudur o. Volkan Doğan bütünün hukukunu korumak için Odunpazarı’nda belediye başkan adayı olmuştur ve o belediye başkan adayının manifestosudur, yani Odunpazarı’nın manifestosudur.”

*

Bir önemli mesele daha…
Nedir o? Şöyle aktarayım: Eskişehir’de bir kavga var, bir uzlaşmazlık var ve bu durum, şehrimize ciddi şekilde zarar veriyor. Odalar arasında kavga, politikacılar arasında kavga vesaire…
Peki, Volkan Doğan’ın bu konuya ilişkin görüşleri neydi? Okuyoruz…

AK PARTİ İLE CHP UZLAŞSA PROBLEM ÇÖZÜLÜR

“Şehirde bir lider problemi var. Şehirde, yerel yönetimlerin başındaki isimlerle, iktidarı, hükümeti, genel politikaları yöneten isimlerin arasındaki farklılık, yakalanamayan ahenk, işte bizi bu şehirde bu noktaya getiriyor. Lider, herhangi bir konuda herkesi bir araya getirip, uzlaştırıp, ‘haydi arkadaşlar’ diyemiyor. Çünkü niye? Mevcut belediye başkanları başka bir partiden, iktidarın yönetimi başka bir siyasi partiden. Bu da sürekli bir tartışmayı doğuruyor. Sonuçta her rekabetin sonunda bir seçim oluyor. Seçim sürecinde de, şehri yönetenlerle iktidarı yönetenler arasında bir tartışma yaşanıyor.”

*

Volkan Doğan’ın rakibi, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt. Doğal olarak yoğunlukla Kazım Kurt’u ve Kurt’un belediyecilik anlayışını eleştiriyor. peki, Volkan Doğan, Kazım Kurt’un hiçbir yönünü beğenmiyor mu? Doğan, bu soruyu şöyle cevaplıyor:

EN AZ KAZIM KURT KADAR...

“Ben onun en iyi yaptığı işin Eskişehirspor tribünlerine gidip, Eskişehirspor’u güçlü bir şekilde desteklediğini görüyorum. Bu beni mutlu ediyor. Çünkü ben, iyi bir Eskişehirspor taraftarıyım. En az Odunpazarı Belediye Başkanı kadar Eskişehirspor taraftarıyım.”

Milletvekilleri gündeme getirmeli

Eskişehir’in çok önemli bir sorunu var.
Nedir o?
Şöyle ki:
Çevre yolunda ve büyük caddelerde üst geçit eksikliği mevcut. Dahası, üst geçitleri kullanma alışkanlığını bir türlü edinemediğimiz için, sürekli ölümlü kazalarla karşılaşıyoruz. Engellilerin, yaşlıların ve pazar çantası gibi yük taşıyan vatandaşlarımızın ise isteseler de üst geçitleri kullanabilmeleri bir hayli zor. Bu noktada Makine Mühendisleri Odası’nın bir önerisi var.
Oda Başkanı Atila Tomsuk, bu öneriyi şöyle anlatıyor:
“Üst geçitleri yaygınlaştıralım. Asansörlü ve merdivenli üst geçitler yapalım. Ki vatandaşın üst geçidi kullanmaması için bir mazereti kalmasın. Engellilerimiz ve yaşlılarımız da rahatlıkla üst geçitten faydalanabilsin. Aydın ve Antalya’da bunun çok güzel örnekleri var. Her şey insanların yaşamını kolaylaştırmak, insanların canını korumak için değil mi? O zaman, Eskişehir’de niye bu uygulama başlatılmasın?”
Tomsuk’a katılmamak elde değil. Bu noktada Karayolları Genel Müdürlüğü’nün üstüne büyük iş düşüyor. Karayolları’nı harekete geçirmek için ise Eskişehir’in yedi milletvekilinin konuyu gündeme getirmesi gerekiyor.
Getirirler mi?
Yakın gelecekte göreceğiz…

Sakallı’nın stratejisi

Cumhur İttifakının Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Partili Burhan Sakallı, rakibi Yılmaz Büyükerşen’e sert muhalefet gerçekleştirmiyor. Hatta neredeyse hiç muhalefet etmiyor, ortamı germiyor, sakin bir seçim kampanyasıyla 31 Mart’a yürüyor. Cumhur İttifakının Tepebaşı Belediye Başkan Adayı AK Partili Hasan Tuç ise hedef tahtasına Yılmaz Büyükerşen’i oturtuyor. Gittiği her ortamda, Yılmaz Büyükerşen’e sert bir biçimde muhalefet yapıyor. Aslında Sakallı ve Tuç’un bu tavrı, stratejik bir plana dayanıyor bence. Tuç, Sakallı’nın yapması gereken muhalefeti uyguluyor. Böylece Sakallı, toplumun gözünde naif, kibar, uzlaşmacı ve kavgadan uzak görünümünü koruyor. Ayrıca Büyükerşen’le tartışmaya girmek büyük risk, Sakallı’nın yıpranması muhtemel. Dahası, şehir artık kavgadan ve gerilimden bıktı, sakinlik istiyor, uzlaşma istiyor. İşte Sakallı, seçmene, bu mesajı vermeye çalışıyor.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
bilek26 1 Mart 2019 21:41

Çok komik ya biri sempatik değilmiş, olmaya da çalışmıyormuş ki olamaz zaten , ne demek istiyor acep,; şöyle olabilir mi? Aslında hiç şansım yok ama öteki sayın abim farklı bak :):) diyor ki bana vermeyin ama barim ona oy verin diyor galiba sanırsam:)))) Bu da yeni algıyla oynama şekli heral. Ne cefakar adam yav.:) Bu Millet enayi mi termik santral ihalesi ertelenip duruyor seçimde size oy verir mi bu millet boşuna nefes tüketiyorlar.

0 0 Cevap Yaz
metin tetik 1 Mart 2019 14:46

Ülke insanının yarısına zillet (Türkçesi Aşağılık) diyen zatın peşinde gidenlerin Eskişehir'de HİÇBİR şansı yoktur. Önce zerafet ve terbiye... sonra liyakat ve çalışma...

1 13 Cevap Yaz
Şafak 1 Mart 2019 12:06

Kavga var deyip duruyorlar düpedüz algı yaratıyorlar. Ne kavgası ? Biz kimlerin kirli siyaset ile kavgayla bugünlere geldiğini iyi biliriz. Kimse kendini ispat etmeye çalışmasın,eskişehirde tek kavga EKMEK KAVGASI işsiziz, sigortamız işlemiyor, akrabadan dosttan borç alacak yüzümüz kalmadı. Ama hal böyleyken gelde bu kişiye oy ver,zaten yakın zamanda vatandaşlara;zillet,terör destekcisi,vatan haini gibi laflar söyleyen bunlar değil mi? Biz vatandaşlara terörist gözüyle bakanlara oy verecek kadar keriz değiliz

2 20 Cevap Yaz
Vatansever 1 Mart 2019 11:17

Suriyelileri başımıza bela ettiniz. Yurdum insanı kendi vatanında ikinci sınıf insan muamelesi görüyor. Diğer problemleri dile getirmeye gerek bile duymuyorum. Güzel ülkemizi ne hale getirdiniz yazıklar olsun. Geçmiste size defalarca oy veren beni de Allah affetsin inşallah.

4 21 Cevap Yaz
Eses 1 Mart 2019 10:37

Ne sempatisi çok agresif bir izlem bıraktın vatandaşta bu kafayla işin olmaz Büyükşehirde burhan bey ama odunpazarında kusura bakma bu zihniyete oy çıkmaz bizden sana

9 18 Cevap Yaz
Peker 1 Mart 2019 09:52

ortamı germek isteyen chp tarafı

47 6 Cevap Yaz
sempatik? 1 Mart 2019 09:36

zaten sempatik değil sinsi görünüyorsun. o yüzden büyükşehirde burhan beye oy atıcam ama odunpazarında boş oy atıcam.

41 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi