VEKİLLERİMİZLE AYNI KAREDE OLURUZ!

3 Ağustos 2018 09:53
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan’ı ES TV’de ağırladık. Oldukça akıcı bir program oldu. 10 ilçe belediye başkanının aynı anda ziyarete gelmesi ve birlikte fotoğraf vermesi önemliydi. Ama bizim kafamızda bir başka soru vardı…
Çalışkan’a şu soruyu yönelttim:
-AK Parti’de Harun Karacan ile Nabi Avcı’nın bir araya geldiği fotoğrafları pek nadir görüyoruz. İl Başkanı olarak 3 milletvekili ile birlikte fotoğrafınız olacak mı?
İşte Çalışkan’ın yanıtı:
*Çektiririz, hiç sıkıntı yok. Hepsiyle birlikte fotoğraf çektiririz. Biz böyle değerlendirmiyoruz. Biz parti geleneği olan, kökleri olan, partisine bağlı bir kişileriz.
*Ben üç vekilimin de bir arada olacağı fotoğrafları bundan sonraki süreçte bizim de içinde yer alacağımız fotoğrafları göreceğinize inanıyorum. Teşkilatımızda böyle bir ayrışma yok. Üç vekilimiz aynı, benzer düşünüyorlar.
*Sosyal medya hesaplarına bakarsanız hepsinin birbirlerine ilişkin tebrikleri var. Yani ben bunu çok doğru değerlendirmiyorum. Genel Başkan Yardımcımız, Sayın Bakanımız, Sayın Hocamız hepsi birlikte aynı resmi vermeye devam ediyorlar. Ben bu birliktelik için de teşekkür ediyorum açıkçası.

CUK OTURDU!
AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın il başkanı olması bazı çevreler tarafından sürpriz olarak değerlendirilmişti. Oysa şimdiye kadar yaptığı görevlere bakarsak, “sürpriz bir kenara” başkan olmamasının sürpriz olduğunu söyleyebiliriz…
Kurulduğu günden bu yana AK Parti’nin üyesi…
Sivil Toplum örgütlerinde aktif görev almış bir isim…
İki kez Tepebaşı Belediye başkanlığına aday oldu…
Odunpazarı, Tepebaşı ve Büyükşehir Belediye Meclis üyelikleri yaptı. Yerel seçimler öncesi “Zihni Çalışkan” partinin en tecrübeli isimlerinden birisi…
Başkanlık “Cuk” oturdu diyebiliriz… 

LİSTEDE KİMLER OLACAK?
Zihni Çalışkan başkanlığında kurulacak olan kabinede kimler olacak? Benim edindiğim izlenim tecrübeli isimlerle genç isimlerin harmanlanmasıyla oluşacak…
Çalışkan, yöneticilerin isimlerini söylemedi ama nasıl olması gerektiğini söyledi:
- Şehrimize fayda sağlayacak…
-Özgüveni tam!
-Başarıya aç, susamış
-Gelecekte hedefleri olan!

CÜMLELER "HEDEFLİYORUZ" KELİMESİYLE BİTİYOR!
Siyasi partilerde yönetim oluşturulurken, genelde il başkanı kendi kafasında belirlediği bazı isimlere yönetici olması için teklif götürür. Bir de bazı kişiler, yönetimlerde yer almak için talepte bulunur…
Zihni Çalışkan’a son durumu sordum…
-Açıkçası biz hem  geçmiş hafızaya sahip, geçmişte doğru şeylere imza atmış çalışkan, maharetli ve partimizle özdeşleşmiş arkadaşlarımızı bir fırsat olarak görüyoruz. Onları yeni yönetimde değerlendirmeyi hedefliyoruz.
*AK Partinin disiplinine uyan ve kimliği ile özdeşleşmiş ve kendisi ile ilgili herhangi bir olumsuzluğa ulaşmamış her arkadaşımızla çalışmayı hedefliyoruz
*Bizde yeni arkadaşlarımızı partiye kazandırıp, partimizin vizyonunu, sosyal hayata ilişkin geniş bir yelpazeye ulaşmasını hedefliyoruz.
-Listede yer bulamadıkları için küsenler, kırılanlar olacaktır. Bununla ilgili ne söylemek istersiniz?
-Tabii listelerimiz sınırlı. Bu süreçte belki listeye neden giremedim diye darılan gücenen arkadaşlar olacaktır.  Biz hepimiz AK Parti sevdasıyla tutuşan herkesin bundan sonraki süreçte listede olsun ya da olmasın asıl olan AK Partinin başarısı için çalıştığını biliyoruz.

ADAY OLMAM
- İl başkanıyken bir belediye başkan adaylığı söz konusu olur mu sizin için?
- Bizim parti disiplinimiz içerisinde kendimize tevdi edilen görevi yapmamız ve onu sonuna kadar korumamız, kollamamız ona ilişkin başarıya ulaştırmamız hedeftir. Benim bundan sonraki önümüzdeki ilk yerel seçimde hiç bir yere aday olmam söz konusu değildir. 

CHP'LİLER ÇEKİNİYOR
-Rakip siyasi partilerden CHP’den sizi tebrik eden oldu mu?
-Hepsi aradılar tebrik ettiler, teşekkür ediyorum. “Sizin başkan olmanızla bizim  seçimlerde işimiz daha zor oldu” şeklinde cümleler kuran CHP’li rakiplerimiz de oldu. 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
memduh 3 Ağustos 2018 11:20

'Eğitim'in 'Dört Çarpı'lı mucidi ile muhabbetinizden Eskişenir 'gurur duyuyor' Hangi yağmurda beraber ısnaldınızsa,!!!

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi