Ve oyun biter: Avengers: Endgame

Avengers Endgame izleyicisiyle buluştu. Kiminin beklentisini karşılayamadı, hayal kırıklığına uğrattı. Kimi ise her filmde olduğu gibi heyecanla filmi takip ederek salondan memnun ayrıldı.

5 Mayıs 2019 09:53
A
a
Sütiş Eskişehir
Spoiler’da yazdığım ilk yazı Avengers-Infinity War’dan sonra Marvel takipçileri olarak merak içinde beklediğimiz film geldi. Avengers-Endgame izleyicisiyle buluştu. Kiminin beklentisini karşılayamadı, hayal kırıklığına uğrattı. Kimi ise her filmde olduğu gibi heyecanla filmi takip ederek salondan memnun ayrıldı. Filmin yönetmen koltuğunda yine bir önceki filmde olduğu gibi Anthony ve Joe Russo oturuyor. Filmin şimdilik IMDb puanı 8.9 gözüküyor. Bizi iyi kötü bir çok noktada şaşırtmayı başaran Avengers Endgame’in detaylarını ele alalım. Spoiler içerdiğini de hatırlatalım!

ZAMANDA YOLCULUK

26 Nisan’da vizyona giren Amerikan yapımı film aslında bir çok sinema severden eleştiri aldı. Her filmde adeta bir bulmaca gibi karışık ama bir o kadar akıl dolu senaryo bu kez Marvel hayranlarını olumsuz yönde şaşırttı. Infinit War’da toz olup yok olan bir çok süper kahraman için bu filmde kollar sıvanıyor. Dünyada kalan süper kahramanlar Thanos’a karşı birleşiyor ve kaybettikleri sevdiklerini geri getirmek için zamanda yolculuk yapmaları gerekiyor. Zamanda yolculuk için gruplara bölünen Yenilmezler’in amacı sonsuzluk taşlarını çalarak dünyaya geri dönmek oluyor. Amaçlarına ulaşabiliyorlar mı? Evet, ancak kayıplar vererek...

NE GÖRDÜK, NE GÖREMEDİK?

Yenilmezler’in final niteliği taşıyan bu filminde ne hayal kırıklığına uğrattı? Öncelikle diğer filmlerden alışık olduğumuz bol aksiyonlu sahneleri bu filmde göremedik. Özellikle birinci bölümünün durağan seyrettiğini söyleyebiliriz filmin. Onun dışında sevilen bir kaç süper kahraman, hem de oldukça önemli karakterleri bu filmle kaybettik. Thor’un görüntüsünün değiştiğini gördük bu filmde. Ama en şaşırtıcı olan şüphesiz uzun zamandır görmediğimiz bir çok süper kahraman bu filmde karşımıza çıktı. Filmde Ant-Man’in öne çıkıyor olması yine şaşırtan bir diğer nokta. Daha çok duygusal sahneler izledik bu filmde. Marvel Sinematik Evreni’nin olmazsa olmazlarından After Creditsi bekledik bekledik göremedik. Bunun eksikliğini yaşarken bir hüzne de kapılmadık değil! Tabi amaç süphesiz tüm dikkatleri Endgame üzerine toplamak, bir sonraki adımda neler olabileceği ile ilgili tahminleri azaltmaktı. Zamanda yolculuk teması üzerinde durulurken, zamanda yolculuk denince ilk akla gelen efsane filmlerden Geleceğe Dönüş’e bol bol gönderme yapıldığını gördük. Kadın süper kahramanların, özellikle de Captain Marvel’in gücünü gördük. Yani sonuç olarak serinin diğer filmlerinden bambaşka bir konseptte olan film, bana kesinlikle sıkıcı gelmedi ama farklı geldi diyebilirim. Takipçileri çoktan izlemiştir, izlemeyenlere de tabi ki şiddetle tavsiye ediyorum!
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi