Uysal ES TV'ye konuştu

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, bayramın son gününde Eskişehir'e gelerek bir dizi temasta bulundu

6 Mayıs 2022 09:43
A
a
Sütiş Eskişehir
Gültekin Uysal 06 05 2022
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, bayramın son gününde Eskişehir'e gelerek bir dizi temasta bulundu. Partisinin İl yöneticileri ve üyeleriyle bayramlaşan Uysal, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i de ziyaret etti. ES TV'nin sorularını yanıtlayan Demokrat Parti Genel Başkanı, CHP Milletvekili Utku Çakırözer tarafından da ziyaret edildi.
Türkiye bir seçim sürecine girdi. Seçimin zamanında yapılması bile şunun şurasında 14 ay kaldığını gösteriyor. Gözler özellikle de 6'lı masanın üzerine çevrilmiş durumda. Biz de "Hazır Eskişehir'e gelmişken" Sayın Uysal'ı sıkıştırıp, 6'lı masanın sırlarını bizimle paylaşmasını istedik. Gültekin Uysal elbette ser verip sır vermedi. Ancak yine de önemli açıklamalarda bulundu.
Sayın Uysal'a ilk olarak seçimlere nasıl gireceklerini sordum. Bilindiği gibi DEVA Partisi seçimlere kendi logosu altında gireceğini açıklamıştı. Kamuoyunda "Acaba DEVA Partisi yüzde 7'lik baraja ulaşır mı?" tartışmaları yarattmıştı. Ancak İYİ Parti lideri Meral Akşener, yüzde 7'nin dışında, bir de görünmeyen bir yüzde 3 barajı olduğunu hatırlatmış, partilerin yüzde 3 barajını aşmadan hazine yardımı alamayacağını belirtmişti.
Ben de Gültekin Uysal'a bunu sordum. Acaba seçim zamanı geldiğinde Demokrat Parti başka partilerin listesinden milletvekili çıkartmaya mı çalışacak, yoksa yüzde 3 barajını hedefleyerek hazine yardımı için mi mücadele edecek?
Gültekin Uysal içinde bulunduğumuz sistemde parlamento seçimlerinin ikincil derecede önemli olduğunu belirterek, asıl üzerinde durulması gereken şeyin Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu söyledi. Gültekin Uysal ayrıca "Her parti ayrı seçim bölgelerinde Millet İttifakını temsil ederec tek başına seçime katılabilir mi?" sorusunu da yanıtladı. 6'lı masada her türlü seçim stratejisinin konuşulabileceğini belirten Uysal, şimdilik bu konuda konuşmanın erken olduğunu söyledi. Son olarak kamuoyunda 6'lı masanın eski heyecanını kaybettiğine ilişkin eleştirilere de yanıt veren Uysal, "Her türlü eleştiriye açığız. Seçim süreci devam ediyord. Seçim yaklaştıkça kademe kademe heyacan artacaktır" açıklamalarında bulundu.
 

Eskişehirli olmayan fanatik EsEs'li

Eskişehir'i ziyaret eden Demokrat Parti heyeti içinde çok özel bir isim de bulunuyordu. Partinin Genel Sekreteri Serhan Yücel. Sayın Yücel'in biz Eskişehirlileri ilgilendiren yönü ise Eskişehirli olmamasına karşın, fanatik bir Eskişehirspor taraftarı olması. Aslen Kütahyalı olan Yücel'in Eskişehirle komşuluk dışında bir bağlantısı yok. Ancak maçlarımızı kaçırmayan, deplasmanları bile kaçırmamaya çalışan bir Es Es sevdalısı. Bazen yakınları ona şaşkınlıkla, "Neden Eskişehirspor'u tutuyorsun?" diyormuş. Serhan Yücel ise karşısında İstanbullu olmayan ama üç büyük İstanbul takımını tutanlara aynı şekilde cevap veriyormuş, "Peki sen neden İstanbul takımı tutuyorsun?.."
Ne diyelim? Eskişehirli olup da Eskişehirspor'u umursamayanlara örnek olsun...
 

Odunpazarı yeni kreş açtı

Gökmeydan Mahallesi'nde Odunpazarı Belediyesine ait ek hizmet binasının bir kısmı kreş olarak yeniden düzenlendi. Eskişehir'de ciddi bir kreş sorunu olduğunu biliyoruz. Maalesef kreş sayısı yeterli olmadığı için pek çok kadın iş yaşamından uzak duruyor. Mevcut kreşler de çok pahalı ve çocuk sahibi genç kadınlar, "Bütün maaşımı kreşe vereceksem, bu işin anlamı ne?" diye düşünüyor. Dolayısıyla halkın ucuz ve güvenilir kreşlere ihtiyacı var. Nitekim bu ihtiyacı gözlemleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, seçimlerden önce kendi bölgesindeki kreş sorununu çözeceklerini belirtmişti. Ekonomik krize rağmen Odunpazarı Belediyesi'nin verdiği sözün arkasında olduğunu görüyoruz. Pazartesi günü açılışı yapılacak olan ve içinde oyunevi de bulunan bu kreşlerin devamını diliyoruz.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kani 6 Mayıs 2022 21:05

Hella olsun komşu.EsEs li olman biz EsEslileri çok sevindirdi.Yaşasın EsEs.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi