Utku Çakırözer, belediye başkan adayı mı olmak istiyor?

Şimdi ise kulislerde konuşulan, yukarıda anlattığım gibi, Çakırözer’in Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olabilmek için girişimlerde bulunması.

1 Kasım 2018 08:51
A
a
Sütiş Eskişehir
Yerel seçim sürecinin başlamasıyla birlikte, parti kulisleri bir hayli hareketlendi. Öyle ki, her an yeni bir gelişmeden haberdar oluyoruz…

*

Bu bağlamda…
Ankara’daki kaynaklarımdan aldığım bilgiye göre, çok konuşulacak bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum.

*

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, gözünü Odunpazarı Belediyesi’ne dikmiş. Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olabilmek için, CHP Genel Merkezi’nde yoğun bir mesai harcıyormuş. Bunu yaparken de, mevcut başkan Kazım Kurt’un aday gösterilmeyebileceğini öne sürüyormuş. Buradan hareket ederek, Kazım Kurt aday gösterilmeyince, parti içerisinde karışıklık olmaması için, kendisini öne sürüyor ve “bana kimse tepki göstermez, herkesin desteğini alırım” diyormuş.

*

Utku Çakırözer, daha önceleri, ilçe belediye başkan adaylarını belirlemeye çabalamış, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı’nın yerine, başka bir isimle iletişime geçmişti. Söz konusu bu hamle kamuoyuna yansıyınca, Çakırözer geri adım atmıştı.

*

Şimdi ise kulislerde konuşulan, yukarıda anlattığım gibi, Çakırözer’in Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olabilmek için girişimlerde bulunması. Bu girişimin aslını astarını, çok geçmeden öğreneceğimizi tahmin ediyorum.

*

Tabi, Çakırözer’in gizliden gizliye yapmaya gayret gösterdiği hamleyi, açıkça yapan iki isim var. Bir tanesi Ali Ulu. Diğeri ise Muhsin Dilbaz. Her iki isim de, Odunpazarı Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı ve destek turlarına çıktı.

*

Unutmadan…
Bir de CHP’nin eski Milletvekili Cemal Okan Yüksel’den bahsedelim. Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olmak istediğini bilmeyen yok. Ancak herhangi bir girişim yapıp yapmadığına ilişkin net bir duyum alamadım. Sadece ufak tefek fısıltılar kulağıma geliyor.

*

Evet…
CHP içerisindeki son gelişmeleri okudunuz. Özellikle Utku Çakırözer ile ilgili olan bölüm, bir hayli tartışılacağa benziyor. Bakalım Utku Çakırözer, buna ne diyecek? Cevap verip vermeyeceğini merak ediyorum.

Utku Çakırözer'den yazıya cevap

Doğan ve Kaynarca istifa ederse…

Biraz da AK Parti kulislerinde konuşulan birkaç noktaya değinmek istiyorum.
Biliyorsunuz…
AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan ile Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca’nın, belediye başkan aday adayı olacakları ve bu nedenle görevlerinden istifa edecekleri konuşuluyor.

*

Peki, söz konusu isimler görevlerinden istifa ederlerse, bu isimlerin yerine ilçe başkanı olarak kimler atanacak? Bu noktada AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Odunpazarı Belediyesi Grup Başkan Vekili Adem Kara’nın Odunpazarı İlçe Başkanı olarak atanacağı öne sürülüyor. Yine AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Tepebaşı Belediyesi Grup Başkan Vekili Orhan Durmuş’un Tepebaşı İlçe Başkanı olarak görevlendirileceği konuşuluyor.

*

Bu iddianın doğru olduğunu düşünüyorum. Zira her iki isim de kendi bölgelerinde oldukça donanımlı. Söz konusu iki ismin, Doğan ve Kaynarca’nın istifası durumunda ilçe başkanı olarak değerlendirilmesi, seçim süreci içerisinde mantıklı bir hamle olur.

Kazan kazan prensibi

Birazda yaygın siyaset diyelim; yurt genelinde bomba etkisi yaratan AK Parti-MHP ittifakının çatladığı iddiasından bahsedelim.

*

Önce af tartışmaları, akabinde gelişen Andımız meselesi, AK Parti ile MHP cephelerinin sözde çatışmasına sebep oldu. Neden sözde diyorum? Anlatayım…

*

Bence, bu ayrışma, planlı bir biçimde gerçekleştirildi.
Çünkü…
AK Parti’nin MHP’ye, MHP’nin ise AK Parti’ye, yalnız ve yalnız genel seçimde ihtiyacı var.
Ancak yerel seçimler oldukça farklı…
Yerel seçimlerde, HDP’ye meyilli seçmenin tavrı, özellikle bazı bölgelerde fazlasıyla belirleyici oluyor. Bu noktada AK Parti’nin, özellikle İstanbul’u ve bazı doğu illerini alabilmesi için, HDP’ye meyilli seçmenin gönlünü kazanması şart.
İşte o nedenle, “AK Parti-MHP ittifakının sözde çatlaması” ifadesini kullanıyorum. Zira AK Parti’nin, HDP’ye ve HDP’li seçmene ilişkin kullandığı söylemlerin yumuşamasını, bu stratejik duruma bağlıyorum.

*

Yani bu stratejide, “kazan kazan prensibi” var. MHP, af ve Andımız çıkışlarıyla birlikte kendi kitlesini sıkılamaya ve kendi kitlesinin, İYİ Parti ile CHP’ye kaçmasını engellemeye çalışıyor. AK Parti ise, MHP’nin isteklerinden-hamlelerinden bunalanrahatsız olan tabanına rahat bir nefes aldırırken, ihtiyacı olan HDP’ye meyilli seçmenin gönlünü kazanmaya gayret gösteriyor.

*

Bence mükemmel plan!
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Doğa Sever 1 Kasım 2018 18:17

Yarış Tayı İdman Merkezi , Medikal Malzeme Üretim Tesisi , Yaşlı Bakım Merkezi(Eski Hastane binası) Projesi gibi konularda çalışma yapacak olanlar kazanır inşallah!

0 2 Cevap Yaz
Kamil 1 Kasım 2018 12:41

sayın vekilime yakışır.

4 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi