Utanç

Arif Anbar yazdı

24 Nisan 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Utanç - Arif Anbar

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş Eskişehir’e dönük ağza alınmayacak ifadeler kullandı. Bir cümlesinde dedi ki: “Kütahyalı erkekler Eskişehir’e çapkınlığa gidiyor.” Bununla beraber, ne içtiği belli olmayan il başkanına dönük tepkiler çığ gibi büyüyor. Kendi partilileri dahi Çetinbaş’ı kınıyor. En son Nefer Tribün Lideri ve ETB Başkanı Murat Diri tepkisini ortaya koydu ve Cumhurbaşkanı’na şöyle bir çağrıda bulundu: “Sayın Cumhurbaşkanı’ndan, o şahsı görevden almasını rica ediyoruz.”
Diri’nin açıklamasını yerinde buluyorum. Cumhurbaşkanı’nın, o AK Partiliyi görevden alıp almayacağını bilemiyorum ancak… O adamın, ülkeyi yöneten iktidar partisini temsil eden bir koltukta hala oturuyor olmasının, utanç verici olduğunu vurgulamak istiyorum.

Hoca’yı ‘Gezici’ araştırdı
 
Hoca’yı ‘Gezici’ araştırdı
 
24 Haziran erken seçim neticelerine yönelik son anket sonuçları ortaya çıktı. Gezici Araştırma şirketinin anketinde partilerin son oy oranları, Cumhurbaşkanı adaylarının oy oranları, Erdoğan-Akşener yarışında olası oy dağılımı gibi önemli sorulara yanıt veriliyor. Söz konusu ankette Yılmaz Büyükerşen’in de yer aldığının altını çizmek istiyorum. İşte, olası cumhurbaşkanı adaylarının bugün seçim olsa alacağı oy oranları: Tayyip Erdoğan 43.5, Meral Akşener 18.6, Ahmet Türk 11.1, Kemal Kılıçdaroğlu 9.7, İlker Başbuğ 9.5, Abdullah Gül 5.3, Temel Karamollaoğlu 1.5, İlhan Kesici 0.5, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 0.4.

Müjdeci başkan
 
Müjdeci başkan
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan müjde ardına müjde veriyor. O müjdelerden bir tanesi bu sefer Günyüzü’nü ilgilendiriyordu. Nasıl mı? Şöyle… Günyüzü Belediye Başkanı Remzi Arayıt, yönettiği ilçeye daha iyi hizmet edebilmek için arazöz, yol süpürge makinesi ve ekskavatör kepçe talep etti. Harun Karacan ise bu talebe sessiz kalmadı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla görüştü, belediyenin istediği araçların hibe edilmesini sağladı. Ve o araçlar çok geçmeden ilçeye geldi, teslim töreni yapıldı, bununla beraber çalışmaya başladı. Ne diyelim? Karacan’ın müjdelerine devam etmesini dileyelim…

Küçük sanayi tespiti

Küçük sanayi tespiti
 
Eskişehir Tornacılar ve Oto Tamircileri Odası Başkanı Adnan Karamanlı Esgazeye’ye verdiği demeçte, “31 sene olmuş halâ sanayi sitesi kalkacak diye konuşuluyor. Artık ben de inancımı yitirdim” dedi. Bu ifadesinin altını da şöyle doldurdu: “1987 yılında konut alanına dönen sanayiyi hiçbir belediye kaldıramıyor. Oda olarak bu bizim yetkimizde değil. Siyasiler tutarlı olacak, kararını alıp kaldıracaklar. Hükümet AK Parti, yerel yönetimler CHP’de. Biri ak derse diğeri kara diyor. Açıkçası işin doğrusu bu.”
Yani Karamanlı diyor ki, “Buranın bir türlü dönüşememesinin nedeni siyasiler. AK Parti dönüştürmek istediğinde CHP’liler, CHP dönüştürmek istediğinde AK Partililer engel oluyor. Bu kötü siyasi yaklaşımla birlikte de mağdur olan esnaf ve vatandaşlar. Ancak siyasiler makam koltuklarında oturup sinekleniyor ve göbeğini kaşıyor.”
Adnan Karamanlı çok yerinde ve cesurca bir tespit yapmış. Kutluyoruz!

Vali’ye çağrı

Vali’ye çağrı
 
Türk Telekom tarafından Sütlüce Mahallesi'ndeki telefon hatlarının yer altına alınmasına rağmen direklerinin kaldırılmaması, mahalle sakinlerinin isyan etmesine neden oldu. Üç yıldır söz konusu direklerin kaldırılmadığını ve birçoğunun yıkılmak üzere olduğunu, bu nedenle de ölüm tehlikesi saçtığını ifade eden mahalle sakinleri, bir an önce söz konusu direklerin kaldırılması hususunda yetkilileri göreve davet etti.
Bende bu sütunlardan Sayın Valimiz Özdemir Çakacak’a sesleneyim. Türk Telekom’un bu sorumsuzluğu, mahallede yaşayan halkın can ve mal güvenliğini tehdit ediyor. Türk Telekom’un o direkleri kaldırması için illa ki bir ölüm olmasını beklemeyelim. Söz konusu firma, üç yıldır çözmediği sorunu, çözeceğe de benzemiyor. Ancak kentin Valisi konuya el atarsa hemen çözülebileceğini düşünüyorum ve bu anlamda Çakacak’tan soruna müdahale etmesini rica ediyorum.

Ölüm!

Ölüm!
 
Dünyanın en tanınmış çevre örgütlerinden olan Greenpeace, Eskişehir’e kurulması planlanan kömürlü termik santrale ilişkin “Kömürü Es Geç” isimli bir imza kampanyası başlattı. Bunun yanı sıra santralle ilgili de bir rapor hazırlayan Greenpeace, ÇED raporunun hatalarla dolu olduğunu ifade etti ve o hataları şöyle sıraladı: “Projenin tarımsal ekonomiye etkisi hesaplanmadı, hava kirliliği değerlendirmesi eksik ve hatalı, 1. derece arkeolojik sit alanı görmezden gelindi.” Tüm bunların yanı sıra söz konusu çevre örgütü şöyle bir tehlikeye de dikkat çekti: “Santral kurulursa 3 bin 200 erken ölümün gerçekleşebilir.”
Umuyoruz Greenpeace’nin bu görüşleri ve imza kampanyası, muktedirler tarafından dikkate alınır.

Hamile eşini bıçakladı

Hamile eşini bıçakladı
 
2017’nin Ekim ayında Çankaya Mahallesinde dehşet veren bir olay yaşanmıştı. Cihat Y, hamile karısını sokak ortasında defalarca bıçakladı. Olaya ilişkin açılan dava sonuçlandı. Son duruşmada konuşan Cihat Y, “Ben onu her haliyle kabul edip sırf hamile kaldığı için evlendim. Fakat o eş olamadı. Eski erkek arkadaşı ile yazışmalarını gördüm. Evde de erkek arkadaşının künyesini buldum. Bana 'çocuğu aldıralım’ dedi. Ben de çocuk için evlendiğimizi söyledim ve bu olay yaşandı. Çok pişmanım” şeklinde bir savunma yaptı. Ancak 1. Ağır Ceza Mahkemesi Cihat Y.’yi affetmedi, kasten öldürmeye teşebbüs etmek suçundan 10 yıl hapis cezası verdi.

MEYHANE VE TERMİK SANTRAL

MEYHANE VE TERMİK SANTRAL

Geçtiğimiz hafta sonu Odunpazarı Kent Konseyi öncülüğünde, Odunpazarı Belediyesi’nin desteğiyle Zonguldak’a gittik ve Çatalağzı’na kurulan kömürlü termik santrali inceleme fırsatı bulduk. İncelemelerimiz sırasında fotoğrafta gördüğünüz manzaraya şahit olduk. Dikkatimizi çekti ve orada çalışan birine laf attık: “Santral manzaralı meyhane… İyiymiş valla…” Bizim bu sataşmamıza o vatandaş espriyle karışık oldukça düşündüren bir yanıt verdi: “İyi ki var. Meyhanede ciğerlerimizi temizliyoruz!


Fotoğrafın dili olsa

FOTOĞRAFIN DİLİ OLSA

Büyükşehir Bld. Bşk. Yılmaz Büyükerşen: Evet arkadaşlar… Cumhurbaşkanlığına adaylığımı açıklıyorum…
CHP Yalova Mv. Muharrem İnce: Hocam, sen benim vicdan azabım mısın Allah aşkına?! Nedir senden çektiğim? Aday ben olacaktım!


Dünya insanları

DÜNYA İNSANLARI

Filipinli bir politikacı, ailesinin bu fotoğrafını, ölümünden saniyeler önce çekti… (Silahlı adama dikkat)


BİR TWEET

Kazım Kurt

Saraydaki hesap halkta tutmadı! #KılıçdaroğluKumpasıBozdu Kimse korkmasın, kimse yılmasın. Güzel günler yakındır. Bu ülkenin kurtuluş umudu Cumhuriyet Halk Partisi'dir.


KARİKATÜR

KARİKATÜR
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi