Utanç!

Önceki gece ES TV’de yayınlanan Vaziyet programının canlı yayın konuğu AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan'dı

8 Kasım 2018 07:53
A
a
Sütiş Eskişehir
Önceki gece ES TV’de yayınlanan Vaziyet programının canlı yayın konuğu AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan’dı. Yoğunlukla yerel seçim süreci ve AK Parti’nin Eskişehir’e kazandırmış olduğu yatırımların konuşulduğu programda, dikkatimi çeken iki hususu siz değerli okurlarımızla paylaşmak ve kısaca yorumlamak istiyorum. 
*
İlki, AK Parti’nin yerel seçimlerde kendi kitlesi dışında kalan seçmenden oy alamaması durumu… Bakın Çalışkan, bu hususa ilişkin neler söyledi:

DOĞRU ADAYLARLA…

  • “Şimdi, tabi… Geçmiş dönemlerdeki sonuçların… Her sonucun, içinde bulunulan duruma göre değerlendirilmesi söz konusu. 2009’da ve 2014’te… Biz, daha öncesinde 2004’teki seçimlerde… En yaklaştığımız seçimler, 2004’teki seçimler oldu. Adaylarımızın hepsi birbirinden kıymetli fakat… Dönem dönem… Demek ki biz, adaylarımıza ilişkin kısımda farklı siyasi düşünceye sahip arkadaşlarımızı ikna ederken zorlandık. Biz bu noktada bunu değerlendiriyoruz. Çünkü üst üste oyları toparladığımızda, biz kendi oylarımıza ilişkin eksiklik yaşamadık. Kendi oyumuzun altına düşmediysek, o zaman bizim rakibimiz olan belediye başkanlarının oy almış oldukları kitlelere bakmak lazım. Eğer bu kitleler farklı siyasal görüşlere ilişkinse, bizim onların üzerine biraz daha çalışmamız lazım. Biz her an seçime hazırız ve doğru adaylarla mutlaka seçimi kazanacağız. Birlikteliği sağladığımız noktada seçimi kazanırız, hiç sorun yok.”
*
Bu noktada, Zihni Çalışkan’ın il başkanı olarak atanmasının hemen ardından yaptığımız bir mülakatta aktardığı görüşleri hatırlatmak istiyorum. Şunu söylemişti Çalışkan:

DENEYİM VE TANINIRLIK…


“Bizim daha önceki belediye başkan adaylarımızın tanınırlığı yoktu. Mesela ilçe başkanlarımız, il başkanlarımızın hem siyasi deneyimi hem de kamuoyunda 
tanınırlığı yüksekti.
Ancak biz tanınmayan isimleri aday yaptık. Mesela üniversiteden hoca aldık aday yaptık. Üç ayda hem siyaset öğretmeye çalıştık hem de tanıtmaya çalıştık. Sonuçta olmadı.”
*
Çalışkan bu görüşlerinde hala ısrarcı.
Bu ısrarında haklı olduğunu net ifadelerle söyleyebiliriz.
Zira yıllardır, Çalışkan’ın karşı olduğu aday stratejisiyle hareket eden AK Parti, Eskişehir’de sürekli kaybetti.
Kaybettikçe kaybetti.
Kaybetmeyi alışkanlık haline getirdi. Deyim yerindeyse, kaybetmeye doyamadı! 
*
Ancak bu sefer…
Çalışkan’ın ifade etmeye çalıştığı gibi; Eskişehir’i iyi bilen, kentli tarafından tanınan, siyaseten deneyimli, parti teşkilatının büyük oranda itiraz etmeyeceği, şehrin değerlerini içselleştirmiş ve o değerleri korumaya gayret gösteren adaylarla çıkarsa, AK Parti’nin şansı olabilir.
*
Çalışkan’ın ifadelerinden dikkatimi çeken bir diğer nokta ise şu: CHP’nin, erzak dağıttığına ilişkin AK Partiye dönük yaptığı eleştiriler. İşte Çalışkan’ın bu konuya ilişkin aktardıkları:

İKİ PARTİNİN ERZAK YARIŞI

  • “Bize ‘erzak dağıtıyorsunuz’ diyenler, bugün Mihalıççık’ta erzak dağıtıyorlar. Yahu erzakla siyaset dönemi geçmedi mi artık? Hizmet üretmeniz lazım. Hemşerilerimiz erzakları alsınlar, güle güle kullansınlar ama yine biz Mihalıççık’ı alırız. Bu noktada biz, hemşerilerimizin şunu sorgulamasını istiyoruz: Yıl 2014, yıl 2019; Büyükşehir Belediyesi bu görevlerin olduğunu bugün mü aklına getirdi? Şimdi bakın… Siyasal mücadele anlamında bunların AK Parti’den örnek alınıyor olması iyi bir şey. Bizim hizmet hareketimiz açısından iyi bir şey. Yani biz iyi şeyler yapıyoruz çünkü. Ama bizim demek istediğimiz şu: Eskişehir 2014’te, 2015’te, 2016’da, 2017’de de bu hizmeti hak ediyordu. O asfaltı hak ediyorduk. O tretuvarları hak ediyorduk. İlçeleri konuşuyorum… Onları siz seçime beş altı ay kala getirirseniz, bunun çok rahat seçim yatırımı olduğu açık.” 
*
Sizce de ilginç bir açıklama değil mi?
Daha önceleri CHP eleştirirdi AK Parti’yi; yoksul vatandaşlarımıza erzak dağıtıyor diye…
Şimdi ise işler tersine döndü.
Artık AK Parti eleştiriyor CHP’yi; yoksul yurttaşlarımıza erzak dağıtıyor diye!
Bu noktada şunu söylemek isterim: Keşke ülkemizin refah düzeyi yüksek olsa da, insanlarımız makarnaya muhtaç olmasa.
Ancak refah koşulları sağlanamıyorsa, yoksul yurttaşlarımıza yardım etmek şarttır.
O nedenle hem AK Parti teşkilatının hem de CHP’li Büyükşehir Belediyesinin, vatandaşlarımıza erzak (ve bazen kömür) dağıtma noktasında yarışa girmelerini, seçim yatırımı da olsa önemsiyorum.
*
Çünkü… Yoksul yurttaşlarımız, hiç olmazsa seçim dönemlerinde, rahat bir biçimde karınlarını doyuruyor, soğuktan tir tir titremiyor! 
*
Tabi bu anlattığım, bir ülke ve bir şehir için utanç kaynağı.
Ancak…
Bu utancı da birileri yazmalı!
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
eses 8 Kasım 2018 11:56

Ekonomik krizin seçimlere yansıması elbette olacak.yanı Ak partinin her yerel seçimde olduğu kaybedecek gibi

5 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi