Üstümüzde oyunlar oynanıyor

​Kurt’un, “Üstümüzde oyunlar oynanıyor” yorumu İYİ Parti’nin bir saat süren “CHP Odunpazarı’nı bize bırakacak” açıklamasının ‘yanlış anlaşılma’ boyutunda olmadığını gösteriyor.

29 Aralık 2018 09:47
A
a
Sütiş Eskişehir
Abdülkadir Adar’ın göreve gelmesiyle CHP’de Pazar Toplantıları yeniden başladı.
Kimi zaman partiye ‘zarar’ verici boyutlara gelen bu toplantılar, Adar döneminde partiye ‘katkı’ sağlamaya başladı. Hem yapılan konuşmalar hem de verilen ‘fotoğraf’ açısından seçime hazırlanan CHP’ye olumlu ve umutlu etki yapıyor. Bir iki hafta parti binasında düzenlenen etkinliğin sonuncusu Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapıldı. Yoğun ve coşkulu bir katılım oldu...
İYİ Parti ile Odunpazarı üzerinden yaşanan ‘gerginliğin’ ardından yapılan toplantı bu yönüyle de önemliydi. Yine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un katılımı ve söyleyecekleri merak ediliyordu. Toplantıya katılan Kurt, alkışlar eşliğinde kürsüye geldi. Kurt, konuşmaya “Çok önemli bir seçime gidiyoruz. Bu seçimin Eskişehir için önemini biliyoruz” diyerek başladı.
Kurt, konuşmasına şöyle devam etti: “Arkadaşlarımız söyledi Kubilay’ın şehit edildiği gün dikkatinizi gerici güçlerin yapabileceklerine çekmek istiyorum. Cumhuriyet’in kurulduğu günden beri karşı devrim, karşı devrimciler mücadele ediyor cumhuriyetle, demokrasiyle ve dolayısıyla insan haklarıyla. Ama öyle bir noktaya geldi ki Türkiye, devlet ele geçirildi. FETÖ’cü terör örgütü tehlikesini 1970’den beri Uğur Mumcu yazıyor. Bizde 1970’lerden beri orada bir tehlikenin olduğunu söylüyoruz. Ama işbirlikçiler birlikte bir noktaya geldiler ve hani diyor ya beraber yürüdük biz bu yollarda diye beraber iktidara geldiler. Referandumlarda anayasayı değiştirdiler. O kadar güçlü bir biçimde iktidar oldular ki devletin genelkurmay başkanını tutuklayıp içeri attılar. Bu güç, her şeyi yapabilen güç, anayasayı birkaç kere değiştiren güç, emekçiler, yoksullar, halk adına, ezilenler adına hiçbir şey yapmadı. Sendikalaşmanın önünü tıkayan yasalar yaptılar, fiilen sendikaları öldürdüler. Güya işçi ve memur sendikalarını geliştireceğiz diye anayasa değiştiriyoruz dediler ama maalesef 1980’de Türkiye’nin nüfusu 30-35 milyonken sendikalı sayısı üç milyondu, bugün nüfus 80 küsur milyon oldu sendikalı işçi sayısı bir milyon.”
AK Parti’ye eleştirisini devam ettiren Kurt, “Burada dikkat edilmesi gereken nokta şudur; sosyal demokrat, halktan yana, ezilenden yana bir partinin ne yapıp edip iktidar olması gerekir. Buradaki iş tamamen parti üyelerimize düşer. Partimizin yönetim kademelerinin birlikte değerlendireceği her türlü çalışmayı gerçekleştirmeliyiz. Sokak sokak, ev ev hatta adam adama çalışmanın zamanıdır. 31 Mart seçimleri tam da iyi bir güne denk geliyor. Türkiye’de CHP’nin zaferiyle sonuçlanmalıdır. Eskişehir yıllardan beri yerel seçimlerde önde çıkan bir parti olarak bu seçimde Büyükşehir Meclisi’nde çoğunluğu sağlayacak bir zaferle çıkmalıyız. Geçen seçimde küçük oylarla kaybettiğimiz yerleri mutlaka almalıyız. O ilçeleri alabilmek için buradaki arkadaşlarımızın çok daha fazla fedakârlıkla çalışması lazım” dedi.
Başkan, İYİ Parti ile yaşanan olayları anlatmaya “Üstümüzde oyunlar oynanıyor” diyerek başladı ve şöyle devam etti:
“Partimizi karıştırmak isteyenler var. İttifak anlaşmamalarıyla farklı noktalara getirilmek istenen bir tablo var. Bu tabloda oyuna gelmeyelim. Eskişehir Türkiye’nin yaşanabilir kentlerinden birisidir, en önemlisidir. Ve buna sahip çıkmak görevimizdir. Partili arkadaşlarımın ve dostlarımızın bu duyarlılıkta olduğunu biliyorum, görüyorum. Ve en azından 7-8 ilçeyi daha mevcutlara katmak zorunda olduğumuzu bir kez daha haykırıyorum. Zafer bizimdir, biz bu seçimleri kazanırız. Bizim dışımızdaki gelişmelerin hiçbiri bizi bağlamaz. CHP, Eskişehir’de iktidar olacaktır. Genel seçime de bunu yansıtacağız.”
Kurt’un, “Üstümüzde oyunlar oynanıyor” yorumu İYİ Parti’nin bir saat süren “CHP Odunpazarı’nı bize bırakacak” açıklamasının ‘yanlış anlaşılma’ boyutunda olmadığını gösteriyor. Kentimizdeki en deneyimli politikacılardan olan Kurt, yaşananları ‘oyun’ olarak görüyor. Muhtemelen figüranları da senaristi de biliyor ama ‘oyun’ devam ettiği için şimdilik sadece ‘oyuna gelmeyelim, dikkatli olalım’ demekle yetiniyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Can can 30 Aralık 2018 00:50

Yav ben CHP milletvekili olmak istiyem beyav . Vallahi çok güzel bir iş hiç bir sıkıntın yok, zaten senden bir şeyde isteyen yok beyav. Ortalıkta arasıra gezin, canın sıkılnca şu yapılması lazım diye akıl ver, olursa olur olmazsada ben dememişmiydim diye etrafa caka sat . Meclis kürsüsünden zaten herkesin bildiği malum şeyleri keşfetmiş edasıyla böbürlen valla billa bende istiyom be yav. Hiç değilse ömrümün son kertesinde biraz rahat edeyim be yav. istiyem istiyem istiyem bana ne, bana ne

6 6 Cevap Yaz
Senarist... 29 Aralık 2018 17:12

Bu oyunu yazan kişiyi herkes biliyor. İl başkanı ni değiştirmek ilk bölümdü . Şimdi ikinci bölümü izliyoruz.

1 4 Cevap Yaz
Esnaf 29 Aralık 2018 13:59

Herkes bir partili olabilir,ama herkes başkan yada vekil olamaz.Bu gibi sıfatlar beceri,yetenek ve akıl ister.Gerektiğinde analiz yapıp,doğru karar vermek herkese mahsus bir özellik değildir.Kazım Kurt bütün bu işleri yapabilen,başkanlığı hak eden birisidir.Tüm Eskişehir onun destekçisidir....

20 16 Cevap Yaz
erhan

Esnaf kardeş kendi adına konuş tüm şehir adına konuşma.

4 8
Şafak 29 Aralık 2018 12:43

Ortaklık yaparsan sonuçlarına katlanırsın , tek girseydiniz ya seçimlere. Kimden çekiniyorsunuz ? Korkunuz ne ki ? Başka partileri vizyonunuza ortak ediyorsunuz ? Hadi malum partinin neden ittifak yaptığı belli , ya siz ? Hem sonra illegal iş yapanlar gibi o bölge senin bu bölge benim demek , tek kelimeyle seçmenlere , vatandaşlara hakaret oluyor ve bunun a parti b parti ayrımı yok. İnsanlara hizmet lazım hizmet , baba mirasını mı paylaşıyorsunuz ?

7 13 Cevap Yaz
Aynı numara 29 Aralık 2018 11:26

Akp'nin sol gelecek diyerek korkutup seçmenini etrafında topladığı gibi siz de aynı yöntemi uyguluyorsunuz. Yok iç güçler, yok dış güçler. Hiçbirisi değil, istenmiyorsunuz. Algı yönetimini bırakın. Eskişehir sizden önce de medeniydi sizden sonra da öyle olacak. Eskişehirlilerin meziyetini kendinizden bilmeyin.

8 20 Cevap Yaz
Soru 29 Aralık 2018 10:53

Eskişehirde yöneticilik yapanlar, oturdukları koltukları tapuladılarmı?, oturmuş oraya bir gurup insan ve çevresindekilere yok milletvekilliği, yok belediye başkanlığı gibi konumları ulufe olarak dağıtıyor. Tek karar verici bir tek çaycısını milletvekili yapmadı, daha dün milletvekili olan biri, ben şimdide belediye başkanı olmak istiyorum diyebiliyor. Bu şımarıklığı ve halkı hiçe saymayı nasıl göz ardı edeceksiniz sayın yazar. Ben size Eskişehiri karar verici ve ekibinden daha iyi yönetecek CHP den bir düzine hem mesleğinde, hem sosyal çevresinde başarılı insanı bir nefeste sayarım. Siz görmüyor ve tek adama tabi oluyorsanız bu sizin bakış açınızın doğru olmadığını gösterir.

4 75 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi