Usluer yeni ufuklara yelken açtı

CHP Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer'in partisinden istifa ettiğini öğrendik.

6 Mayıs 2021 09:11
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer'in partisinden istifa ettiğini öğrendik. Doğrusu kendi adıma çok şaşırdığımı itiraf etmeliyim. Şaşırdım çünkü böyle bir istifanın öncü sarsıntılarını hiç hissetmemiştik. Tabii ki Gaye Usluer bir sabah ters tarafından kalkıp ve fevri bir hareketle istifa etmemiştir. Muhakkak ki bu istifayla ilgili uzun süren bir iç muhasebe yapmıştır. Ancak bu süreci biz dışarıdan hiç hissetmedik. Profesör Usluer'in Muharrem İnce'nin ekibinin önemli isimlerinden biri olduğunu biliyorduk zaten. Ancak 31 Mart seçimlerinden sonra CHP'nin elde ettiği seçim zaferi, Kılıçdaroğlu'na karşı parti içi muhalefetin kendiliğinden yok olmasına neden olmuştu. Gaye Usluer'i de son iki senedir kamuoyu önünde kendi Genel Merkezi'ne muhalif olurken hiç görmemiştik. Ayrıca Usluer yerel CHP örgütü tarafından karşılığı olan da bir isim. Bütün bu gücü elinin tersiyle bir köşeye itme kararı, kolay alınmış bir karar olamaz. Eğer ki Usluer yeni bir maceraya atılacaksa, gideceği yeni partide – muhtemelen – Genel Başkan Yardımcılığı gibi bir makam garantilemiş olmalı. Şimdi yeni sistemde küçük partiler bile, ittifak görüşmelerinde masaya güçlü bir şekilde oturuyor. Eğer ki 31 Mart İstanbul seçimlerini CHP değil de Tayyip Erdoğan'ın adayı yüzde 0,0001 puanlık farkla kazansaydı, o seçim tekrar edilmezdi. İşte bu gerçek, biraz popüler olan liderlerin parti kurup 2 – 3 milletvekilini pazarlıkla koparmasına neden oluyor. Çünkü yeni sistemde yüzde 0,5 oy alan parti bile çok önemli... Bu durumda Muharrem İnce'ye yakın olan isimlerin, o 2 – 3 milletvekilinden birisi olması mümkün. Gaye Usluer için belki Eskişehir olmaz. Ancak Ankara, İstanbul veya İzmir gibi bir megapolden vekil olması çok zor olmayacaktır. CHP'yi yeteri kadar sert bir ulusalcı çizgide görmeyen Muharrem İnce'nin Memleket Hareketi ile Gaye Usluer'in dünya görüşü birleşebilir mi? Bunu zaman gösterecek. Ancak Sayın Usluer'in (Allah büyük bir kişisel dert vermesin elbette) siyasetten uzaklaşacağını pek zannetmiyoruz. Benim tanıdığım Gaye Usluer savaşçı bir kadın. Maceradan kaçacak bir yapısı da yok. Bilinmeyen bir maceraya doğru yelken açıyor. Bize düşen, "İstifası hayırlara vesile olsun" diyerek, gelişmeleri beklemek olacaktır.

Umutlarımızı yeşerttiler
Kentimizde yok olan ipekböcekçiliğini yeniden hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi hız kesmiyor. Yıllardır dut fideleri üreterek üreticiye ücretsiz dağıtan Büyükşehir yetkilileri, şimdi de 80 bin dut fidesi yetiştirip dağıtacakmış. Kendilerine teşekkür ederiz. Bu arada dut fidelerini yeşerten Büyükşehir Belediyesi, Eskişehirspor'un da umutlarını yeşertiyor. Son olarak Yılmaz Büyükerşen 102 fide bağışında bulunmuştu. Büyükşehir Belediyesi'ne ait çeşitli kurumlar da bu kampanyaya şimdiye kadar yapılan en büyük bağışta bulundular. Tam 2 bin 500 fidan bağışlayan Büyükşehir belediyesini bir Es Es taraftarı olarak selamlıyorum.

Eskişehir'e yeni yatırım alanı
Organize Sanayi Bölge Başkanı Nadir Küpeli, İmişehir civarındaki ikinci KOBİ OSB'yi hayata geçireceklerini söyledi. Küpeli'nin açıklamalarına bakacak olursak bu 450 metre karelik arazide 120 işletme açılabilecekmiş. Ki uzmanlar bunun yaklaşık olarak 2 bin 500 kişinin istihdamına olanak vereceğini belirtiyor. Elbette böyle bir OSB'yi hayata geçirmek, hemen yarın 120 KOBİ'nin işletmelerini bu bölgeye kuracağını göstermez. Ciddi bir ekonomik kriz içindeyiz. Ancak tarih bize gösteriyor ki bütün krizler biter ve yerini ekonomik bir patlamaya bırakır. Kurulan yeni KOBİ OSB'nin önemli yatırımlara ev sahipliği yapacağına inanıyorum. Nadir Küpeli ve arkadaşlarını tebrik ederiz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
GAGASIZ 6 Mayıs 2021 13:40

O BİLİR

0 3 Cevap Yaz
Suat AVNİ 6 Mayıs 2021 11:56

mart 2o18 tüzük değişikliği ile genel başkan tapuyu üzerine aldı...

0 0 Cevap Yaz
vatandaş 6 Mayıs 2021 11:56

Parti Meclisine girebilmesi için yoğun çaba gösteren örgütteki arkadaşlarına ve Kazım Kurt'a yapılmış bir yanlış olarak nitelendiriyorum. Parti küskünlerin değil, ona inanıp iktidar olabileceğine inananlarındır.

3 2 Cevap Yaz
450 metrekare 6 Mayıs 2021 11:08

450 metrekareye ancak iki oda bir mutfak gecekondu sığar. Sizin geometri dersine dinci mi geliyordu?

3 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi