Usluer ve Yüksel neden listeye giremedi?

Arif Anbar yazdı

25 Mayıs 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP’nin milletvekili aday listesi açıklandı, mevcut milletvekillerinden Gaye Usluer ve Cemal Okan Yüksel liste dışı kaldı.
Peki neden?
 
*
Gaye Usluer’den başlayalım…
 
  • CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na rağmen, iki kez listeyi delip Parti Meclisi’ne girdi. Yani CHP Liderine muhalefet etti.
  • CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak konuşulan isimlerden bir tanesi de Abdullah Gül’dü ve Usluer, Gül’e karşı çıktı. Dahası, oy vermeyeceğini net bir ifadeyle aktardı.
  • PM Üyesi olmasına rağmen Eskişehir örgütüyle hiç ilgilenmedi. Örgüt yangın yeriyken, olaylar durulsun diye bir tas su dahi dökmedi. Deyim yerindeyse CHP milletvekili gibi davranmadı.
  • Göztepe’yi tebrik etmesiyle Eskişehirspor taraftarını bir hayli öfkelendirdi ve ciddi anlamda tepki topladı.
  • Eskişehir’in belediye başkanlarıyla iletişimi bir hayli zayıftı. Hatta son dönemlerde iletişimi kötüydü.
  • Kente pek fazla uğramıyor, halkla bir araya gelmiyordu. Hatta son dönemlerde Londra’da daha fazla vakit geçiriyordu. Zira kendisine o zamanlar, “Londra Milletvekili” yakıştırması yapılıyordu.
  • Eskişehir’de algı çalışması yapacak ekibi yoktu. Zira bu eksiklik, vekilliğinin son zamanlarında kendini çokça gösterdi.
  • Eskişehir’de milletvekili adayı olabilmenin en önemli kriterini unuttu!
 
*
 
Cemal Okan Yüksel’e bakalım…
 
  • Eskişehir’le herhangi bir alakası yoktu. Yoğunlukla, “salon milletvekili” yakıştırmasına maruz kalıyordu.
  • Eskişehir’le alakası olmadığı gibi parlamentoyla da alakası yoktu. Zira Genel Kurul salonuna girip çıkmak, şıklığıyla göz doldurmaya gayret göstermek ve milletvekilleriyle iyi ilişkiler kurmaya çalışmak dışında pek de iş yapmadı. O nedenle “salon milletvekili” yakıştırması sık sık gündeme geliyordu.
  • Yiğidi öldürelim ama hakkını yemeyelim! Zaman zaman Suriye meselesi gibi konuları öne sürüp gündeme geldiği de oldu. Ancak söz konusu çalışmalarında süreklilik sağlayamadığı için, “popülist politika” yaptığı kanaati oluştu.
  • Eskişehir’in belediye başkanları arasında keskin bir ayrım yaptı.
  • Danıştığı bir ekibi vardı ancak Eskişehir’e dair herhangi bir iletişim çalışması yapılmadı, çalışmalar Ankara merkezli oldu ancak başarılı olunamadı. Saman alevi gibi; bir anda parladı ve bir anda söndü.
  • Eskişehir örgütüyle, tıpkı Gaye Usluer gibi hiçbir alakası yoktu. Bugün bile Köprübaşı’ndan parti binasına yürüyerek ulaşmaya çalışsa, binayı bulmak için bir hayli düşünür.
  • Yüksel’de, tıpkı Gaye Usluer gibi, Eskişehir’de milletvekili adayı olabilmenin en önemli kriterini unuttu ya da görmezden geldi.
 
 
İYİ Parti’nin stratejik adayı
 
İYİ Parti’nin adayları açıklandı.
Arslan Kabukçuoğlu, Emre Demir ve Arif Geçkalan gibi dikkat çeken isimlerin olduğu söylenebilir.
Bu isimlerin yanında, yine dikkat çeken bir isim daha var.
O da Arslan Kabukçuoğlu’nun ardından listenin ikinci sırasında yer alan Ömer İbrahim Sayın!
 
*
 
Ömer İbrahim Sayın, Emirdağ’ın köklü ailelerinden.
Neredeyse tüm Emirdağlılarda olduğu gibi ticaretle uğraşıyor.
Hem İstanbul’da hem de Antalya’da önemli yatırımları var.
Hatta Antalya’nın turistik bir yerinde bulunan otelinde, yıllardır Emirdağ’ın kanaat önderleriyle toplantı yapan, Emirdağlıların sorunlarını masaya yatıran ve sorunların çözümüne dönük çalışmalar yürüten bir isim.
 
*
 
Sayın, ülkücü kökenli bir isim.
İYİ Parti’nin Genel Merkez kurucularından olmasının yanı sıra, Genel İdare Kurulu’nun üyesi olarak da görev yapıyor.
Geçmiş yıllarda, Türkiye’nin karışık olduğu bir dönemde, zorunlu olarak yurtdışına gitmiş ve uzun yıllar yurtdışında yaşamış.
Türkiye’ye gelmesiyle birlikte ise aktif politikaya kaldığı yerden devam etmiş.
 
*
 
Ömer İbrahim Sayın’ın, İYİ Parti için iyi düşünülmüş stratejik bir aday olduğunu söyleyebilirim.
Çünkü…
Emirdağlı yurttaşlarımızın Eskişehir’deki potansiyeli malum.
Sayın’ın da, Emirdağlıları heyecanlandıran bir isim olduğu düşünüldüğünde… Emirdağlıların azımsanamayacak bir bölümünün, İYİ Parti’nin iki vekil çıkarması için ellerinden geleni yapacaklarını zannediyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Fikret 17 Haziran 2018 17:43

IYI parti liyakati ayaklar altina aldi daha ilk yilinda. Turkiye icin cok parlak bir gelecek vaad etmiyor bu yonuyle malesef.

0 0 Cevap Yaz
Feyzullah 16 Haziran 2018 07:15

Kabukcuoglunun Omer Bey'in onunde aday gosterilmesini anlayamadik.

0 1 Cevap Yaz
taraftar 25 Mayıs 2018 15:06

bu şehrin hassasiyetlerini dikkate almayan, ya hiç seçilemez, ya da bir dahakine aday bile gösterilmez. eskişehirspor bu şehrin en büyük değeridir. destek yoksa, chp de akp de avucunu yalar.

1 2 Cevap Yaz
esnaf 25 Mayıs 2018 11:00

gaye Usluer Erzincan milletvekili gibi çalıştı.Fakat Eskişehirden seçildiğini unutmuştu.Cemal okan ise aslında MHP kökenlidir.Chp ideolojisiyle alakası yoktur.Öyle olduğu içinde hiçbir varlığı olmamıştır.Zorla güzellik olmuyor..Bay büyükerşenin avukatıydı.Onun isteği ile vekil yaptırıldı.Yine olan Eskişehir halkına oldu.Koca bir 4 yıl boşa harcandı.....Yazık çok yazık....

1 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi