Ürküten senaryo!

KasperSky’den yapılan açıklamaya göre bir kaç yıl içinde dış dünyaya bağlanabilen herşey siber saldırılara uğrayacak

30 Aralık 2018 10:05
A
a
Sütiş Eskişehir
KasperSky’den yapılan açıklamaya göre bir kaç yıl içinde dış dünyaya bağlanabilen herşey siber saldırılara uğrayacak. Yetkili Amir Kanaan’a göre tehlikeler asla değişmiyor. Gelişip değişiyor ve yeni platformlara geçiyorlar fakat tehlike aynı kalıyor. Kötü niyetli kişilerin amacı para ve güç elde etmek. Önümüzdeki yıllarda bu değişmeyecek. Daha karmaşık hedefli saldırılar göreceğiz, bankalar yeni geliştirilen yöntemler ve araçlarla saldırıya uğrayacak, yaygın kullanılan yazılımlarda yeni açıklar ortaya çıkacak ve elbette bu tehlikelerin akıllı arabalar, robot arabalar, nesnelerin interneti gibi yeni platformlara da geldiğine şahit olacağız. Bir işletim sistemine sahip olan, uygulama kurulabilen ve dış dünyaya bağlanabilen her şey saldırıya uğrayabilecek.

Radar uyarıları cebinizde

YandexNavigasyon uygulamasına hız kameraları ve EDS noktaları da eklendi. Uygulama artık, 11 kentte 500’ün üzerinde hız kamerası ve EDS noktasında sürücüleri sesli olarak uyaracak. Buu yeni özellik ilk olarak İstanbul, Konya, Gaziantep, Bolu, Çanakkale, Uşak, Bilecik, Kırıkkale, Tekirdağ, Amasya ve Çankırı’da devreye alındı. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar hız kameralarının ve EDS’lerin bulunduğu noktaları harita üzerinde görebilecek.

Tebligat internete taşındı

Tebligat işlemleri, 2019 yılının Ocak ayından itibaren elektronik yolla yapılacak. Buna göre, tebligat çıkarmaya yetkili mercilerin, kamu kurum ve kuruluşları ile özel şirketler ve kanun kapsamında yer alan tüm gerçek ve tüzel kişilere de tebligatları elektronik yolla yapılması şartı getirildi. Tebligatların elektronik yolla yapılması zorunluluğu bulunmayan gerçek veya tüzel kişiler ise isteğe bağlı olarak elektronik tebligat adreslerini 1 Ocak 2019’dan sonra internet üzerinden çevrimiçi başvuruyla ya da PTT merkezlerinden alabilecekler.

Siber saldırılar zirve yaptı

2018’de tüm dünyayı etkileyen zararlı kripto para madenciliği fırtınasında saldırı sayısının %83’ten fazla arttığı görüldü. Yılın ilk üç çeyreğinde 5 milyondan fazla kullanıcı saldırıya uğrarken, 2017 yılının aynı döneminde bu sayı 2,7 milyondu. Yayınlanan yeni bir rapora göre kripto paraya hücumun en büyük yardımcısı ise lisanssız yazılım ve içeriklerin kullanılması oldu. Zararlı kripto para madenciliği yazılımlarıyla saldırıya uğrayan internet kullanıcısı sayısı 2018 yılının ilk yarısında sürekli arttı. Mart ayında ise, aylık 1,2 milyon kullanıcıyı etkileyerek zirve yaptı.

Google asistan mı, Siri mi?

Bilinen en önemli dört dijital asistan arasında yapılan kıyasta en başarılı asistan Google Asistanı oldu. ABD yatırım şirketi LoupVentures tarafından yapılan araştırmada Amazon Alexa, Microsoft Cortana, Google Asistan ve Apple Siri yarıştı. Dijital asistanlara sorulan soru ve verilen talimatların yüzde 88’ni doğru cevaplayıp uygulayan Google Asistan birinci sıraya oturdu. Araştırmacılar Amazon, Microsoft, Google ve Apple’ın asistanlarına 800 benzeri görev verdi. Araştırma Apple HomePod, Amazon Echo, Google Home Mini ve Microsoft Cortana’yı kullanan Harman KardonInvoke cihazlarına verilen soru ve talimatlarla yapıldı.


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi