Ahmet Ataç 15 02 2024

Ünlü’nün sesi

Cihan Yıldırım yazdı

14 Kasım 2017 09:33
A
a
Sütiş Eskişehir
‘Bir otobüs dayak’ başlıklı yazım üzerine arayan AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü “Dayak yeme yok. Her zaman olduğu gibi algı yedirme çabası var” dedi.
Sonra başladı anlatmaya...
“Eskişehir’de kral çıplak” diyen Ünlü, “Otobüs meselesinde biz vatandaştan yanayız. Ulaşım işi yapan esnafa değil, halka bakarız. O zarar görecekmiş, bu etkilenecekmiş... O zaman otobüs firmaları olumsuz etkilenecek diye hızlı tren seferlerini başlatmasaydık. Böyle şey olur mu? Tavrımız çok net. Vatandaşa bakıyoruz. Vatandaş memnun mu? Memnunsa sorun yok” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ‘algı operasyonlarıyla’ işi götürmeye çalıştığını ifade eden Ünlü, “Ulaşımda tüm yetki Büyükşehir’in. Her şeyinden Büyükşehir sorumlu. Bunu bildiği halde kendisini ziyarete gelen esnafa ‘İlçe belediye başkanlarından imza getirin, seferleri kaldırayım’ demesi doğru değil. Bir kere başkanların öyle bir yetkisi yok. Kırsal belediye başkanları seferleri başlatamaz, durduramaz. Öyle bir imza atamaz, öyle bir hakkı yok” diye konuştu.
Ünlü, “Su birikintisi yapıyorlar baraj diyorlar. Sarısungur ne hayallerle yapıldı? Orada konuşacağımız çok şey var. Tepebaşı bir yalağa güneş enerjisi götürmüş. Yıllardır aynı hikâye... Her yerde olan bir şey. Türkiye’ye örnek olmuşlar falan... Bu nedir ya? Neyle örnek oldun arkadaş? CHP’li belediyelerin makyajlı projelerine tazyikli su tutacağız. O boyayı, makyajı indireceğiz. Kimin hangi imkânlarla bugüne kadar ne yaptığı ortaya çıkacak” diye devam etti.
Ünlü, son günlerde kent siyasetine ağırlığını koydu. Hedefinde doğal olarak CHP’li belediyeler var. Ünlü’nün ses tonu ‘bir yanlışlığı düzeltmek’ ya da ‘bilgi vermek amacıyla’ arayan bir il başkanının sesine benzemiyordu.
Daha çok ‘sitem dolu’ bir sesti...
Haksızlığa uğramışların sesine benzer bir sesti...
‘Artık yeter’ diyen bir ses tonuydu...
‘Bundan sonra görüşürüz’ diyordu o ses...
‘Ayağınızı denk alın’ mesajları da içeriyordu... 
‘İyice gemi azıya aldınız ama’ yakınması da vardı sesinde...
‘Kimse duymasa da ben kral çıplak diye bağıracağım’ kararlılığı vardı sesinin...
Ünlü’nün ‘açıklamaları’ böyle...
Ünlü’nün sesinin ‘bana göre’ anlamlarını da yazdım.
Her ikisi de önümüzdeki günlerin ‘hareketine’ işaret ediyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi