Üniversitede keşmekeşlik!

Ali Baş yazdı

16 Mayıs 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Anadolu Üniversitesi ikiye bölündükten sonra öğretim üyelerinin ve öğrencilerin hangi üniversitede olacağı da kesinlik kazanmış oldu. Adı üzerinde mühendislik mimarlık gibi fakülteler yeni kurulan Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin fakülteleri oldu.
Öğretim görevlileri ve üyelerle birlikte…
Bu dağılımın ardından bir çok akademisyen, bir şekilde Anadolu Üniversitesi’ne geri dönmenin hesapları içine girdi. Öğrenciler için elbette böyle bir durum söz konusu değil!
Peki Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde kalan öğretim üyeleri niçin Anadolu’ya geri dönmek istiyor.
Yanıtı basit…
Teknik Üniversite’de kalan öğretim üyelerinin aldıkları ücret bir çırpıda neredeyse yarı yarıya düşecek…
Ve yönetim kadrolarında olanların da yeniden Anadolu Üniversitesi’ne gelmek istediği bir sır değil…
Gerekçesi alacakları ücret…
Oysa yönetim kademelerindekilerin daha üniversitenin bölünme aşamasında, gerekli uyarıyı, karşı çıkışı yapmaları gerekirdi.
İşin bir başka yönü daha var…
Anadolu Üniversitesi’nin rektör yardımcılarının kadroları Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde…
Anadolu ile ilgili bundan sonra alacakları kararlar ne kadar sağlıklı olur…
Rektör vekaleten görevde, yardımcıları başka üniversitenin öğretim üyesi. Tam anlamıyla bir keşmekeşlik!
Bu keşmekeşliğin çözüm yolu da belli.
Acil olarak yeni rektörün atanması gerekiyor.
 
İLAN YENİDEN! DEĞERLENDİRİLECEK!
“3. Üniversite’den kaçış başlıklı” yazım üzerine Anadolu üniversitesi rektörü Prof.Dr. Naci Gündoğan tarafından bir açıklama gönderildi. Açıklamada ilanın tekrar değerlendirileceği belirtiliyor.
Anadolu Üniversitesi’nin açıklamasını olduğu gibi kamuoyunun bilgisine sunuyorum:
Sayın Ali Baş,
Anadolu Gazetesi’nde 15/05/2018 tarihinde yayınlanan köşe yazınızda bahse konu öğretim üyesi alım ilanı ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı bilgilerinize sunarım:
Bahse konu ilan Anadolu Üniversitesinin bölünme sürecinden aylar önce planlanmış ve rektörlük atama sürecindeki belirsizlikten dolayı ötelenmiş bir tasarruftur.
Sürecin uzamasından dolayı ancak 14/05/2018 tarihinde ilan verilebilmiştir. Fakat üzülerek görmekteyiz ki kadro bekleyen öğretim elemanlarının özlük hakları ile yönetsel gerekliliklerden dolayı ve gündemden bağımsız olarak çok önce planlanmış bu ilan, bazı çevreler tarafından haksız ve maksadını aşan ithamlara maruz kalmış ve bu konuda kamuoyu oluşturulmaya çalışılmıştır.
Oluşan bu olumsuz ve haksız gündemin ortadan kalkması adına 14/05/2018 tarihli ilanımızın tekrar değerlendirileceğini kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.
 
ÇOK SESLİLİK!
Geride kalan yıllarda TBMM’de parti sayısı 3 en fazla 4 oluyordu. Baraj yetiyordu siyasi partilerin canına…
Bu seçim sonunda meclis renkli olacak. İttifak sayesinde sıfır baraj var!
Saadet Partisi, İYİ Parti, BBP ve barajı geçerse HDP’de Meclis’te olacak!
Meclis’te böyle çok sesliliğe oldukça ihtiyaç var!
 
SANAYİCİ ADAY!
CHP’nin, AK Parti’nin ve İYİ Parti’nin listelerini inceliyoruz…
Dikkatimi çeken bir nokta var.
Toplumun çeşitli sınıflarını listede göremiyoruz. Esnaf, tüccar, sanayici, çiftçi, sendikacı gibi toplumun önde gelen isimleri listede yok…
Yalçın Ulupınar, İYİ Parti’den aday…
Sanırım listelerdeki tek sanayici…
Eskişehirliler kendisini yakından tanıyor ve biliyor. Sıralamada yer alır mı bilemiyoruz…
Ama sanayici kimliği, kendisine bir avantaj sağlıyor!
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Pes 22 Mayıs 2018 08:57

Rektörlük açıklamasına “pes” demekten başka ne denebilir bilmiyorum hakikaten. Biliyorum aslında da, buradan yazmak pek doğru olmaz. Herkes hak ettiğini bulsun biran önce.

0 0 Cevap Yaz
Serhat 21 Mayıs 2018 13:34

Kamuoyu rektör ve yardımcılarının doğru söylemediğini bilmelidir. Çaktırmadan Anadolu Üniversitesi ne gecebilselerdi sırada eşler vardı. Kul hakkı işte bu nasıl Müslüman bunlar şu mübarek günlerde bile riyadan uzaklasamiyorlar. Vah ülkem

0 1 Cevap Yaz
itaatsiz 17 Mayıs 2018 11:28

Sayın Yazar, Rektörün açıklaması tam bir aldatmacadır. Üniversite'de kadro planlaması ilgili birimin kadro talebiyle başlar. Eğer bu kadroar Sayın Rektörün söylediği gibi çok önceden planlanmış ise Yunusemre Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda Rektör Yrd. Adnan Özcan için açılan kadronun isteği ilgili birimden neden ilandan birkaç gün önce hem de yüksekokul müdürü şehir dışındayken yapılmıştır. Ayrıca sayın rektörün dediği gibi çok önceden planlandığını ve bölünme ile ilgisi olmadığını varsayalım: Öyleyse zaten profesör kadrolarını işgal eden Rektör yardımcıları neden ve ne hikmetse Anadolu Üniversitesinde kalan bölümlere geçmeye çalışıyor. Hepsinin güzide bölümleri var. Yoksa yıllardır yaptıklarından dolayı bölümlerine dönmeye çekiniyorlar mı? Rektör beye bunları da sorabilirseniz seviniriz zira kendileri randevu mekanizmasını kaldıralı epey oldu şehirde de dolaşamıyor ki görünce soralım.

0 5 Cevap Yaz
ahmet lala 16 Mayıs 2018 12:14

Yalçın ulupınarda hastalıktır bu ikbal mücadelesi.Yıllarca sanayi odasınada aday oldu ve sonucu biliyoruz.Şu an yeni bir alan açıldı zannediyor hemen atladı. İYİ'mi hadi canım sende......!

2 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi