Umut dolu mücadele: Hadi be oğlum

Bu hafta sizlere bir Türk filmi olan Hadi Be Oğlum’dan bahsedeceğim. Tatlıtuğ, hissettiklerini izleyiciye başarıyla aktarabiliyor. Oğlu ile bir kere bile göz göze gelmemesinin ne kadar acı olduğunu, oğlu bir nöbet geçirdiğinde o anın çaresizliğini, oğlunun piyanoya ilgi göstermesiyle içindeki heyecan ve umudu yaşıyor, yaşatıyor.

6 Ocak 2019 10:14
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bu hafta sizlere bir Türk filmi olan Hadi Be Oğlum’dan bahsedeceğim. Film 16 Şubat 2018’de vizyona girdi. Bir dram filmi olan Hadi Be Oğlum’un yönetmen koltuğunda Bora Egemen oturuyor. Oyuncu kadrosu ise bir o kadar iyi. Kıvanç Tatlıtuğ(Ali) ve Alihan Türkdemir’in (Efe) hikayesinin ele alındığı filmde başrollereYücel Erten, Feridun Düzağaç veBüşra Develi eşlik ediyor. Gelelim filmin detaylarına.

OTiZM FARKINDALIĞI
Kıvanç Tatlıtuğ her projesiyle ülkemizde adından fazlaca söz ettiren, merak edilen, başarılı oyunculardan bir tanesi.Hadi Be Oğlum’unfragmanlarının dönmeye başlamasıyla izleyiciler de filmi merak etmeye başladı. O izleyicilerden bir tanesi de bendim. Film vizyona girer gitmez de izlemeye gittim. Filmin konusu şu şekilde; Balıkçılık yapan Ali, babası ve oğlu
Efe ile birlikte bir teknede yaşamaktadır. Babasının da ölmesiyle Ali ve Efe baş başa kalır. Ancak bir sorun vardır. Efe yaşıtlarından farklıdır. O bir Otizmlidir. Konuşmaz, kimseye tepki vermez... Ali bu duruma çok üzülür ve her defasında yeni bir umutla Efeyi konuşturmaya, onu hayata döndürmeye çalışır. Bir gün Efe’’nin piyanoya olan ilgisi ortaya çıkar. Sevilen sanatçı Feridun Düzağaç ile çalışmalara başlar Efe ve oldukça da başarılı olur. Ali, bu tablodan sonra oğluna tam destek olacak, onun için her şeyi yapacaktır.

SAMiMi VE SEVGi DOLU
Tatlıtuğ’un oyunculuğuna değinmek istiyorum. Oyuncu hissettiklerini izleyiciye başarıyla aktarabiliyor. Oğlu ile bir kere bile göz göze gelmemesinin ne kadar acı olduğunu, oğlu bir nöbet geçirdiğinde o anın çaresizliğini, oğlunun piyanoya ilgi göstermesiyle içindeki heyecan ve umudu yaşıyor, yaşatıyor. İzleyiciye empati kurduruyor. Lafın kısası filmin bana göre klişe olan yerleri vardı ama Kıvanç Tatlıtuğ’un takdir edilesi oyunculuğu filmi keyifle izlettirdi. Hoşuma giden bir diğer tablo Ali’nin kendi babasıyla da olan ilişkisi...Oldukça samimi ve etkileyiciydi. Gelelim sevilen sanatçı Feridun Düzağaç’a... 
Kendisinin özgün ve kaliteli tarzını sevenlerden biriyim. Bu filmdeki performansı da oldukça başarılıydı. Ali’ye verdiği öğütler, Efe’ye verdiği destek, tam bir örnek sanatçı profili...Sonuç olarak; belki hayatınızın filmi olmayacak ama izlendiğinde otizmle mücadele edenlerin yerine koyacaksınız kendinizi. Samimiyet bulacaksınız ve izlerken de sıkılmayacaksınız. Özellikle dram filmlerini seviyorsanız mutlaka izleyin!



 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi