Ahmet Ataç 15 02 2024

Umudumuz öğrencilerde

Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ekrem Birsen bahar döneminde üniversite öğrencilerinin kente gelmesinin esnafı rahatlatacağını açıkladı

2 Şubat 2021 09:07
A
a
Sütiş Eskişehir

Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ekrem Birsen bahar döneminde üniversite öğrencilerinin kente gelmesinin esnafı rahatlatacağını açıkladı. Benzer bir açıklama da Emlak Komisyoncular Odası'ndan geldi. Oda Başkanı Gazi Çelik de üniversite öğrencilerinin geri dönmesinin emlak sektörünü canlandıracağını belirtti.

Öğrencilerin kent ekonomisi için ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gördük. Tabii öğrencilere hakaret eden, fuhuş kaynağı olarak gören örümcek kafalıların bu durumdan çok hoşlandıklarına eminiz. Sadece Barlar Sokağı'nın kapalı olması bile çok hoşlarına gitmiştir.

Odunpazarı'nın belli semtlerinde yeni barlar sokağı açılmamasını istemek başka bir şey. Bu konudaki tepkilere de hak veriyorum. Ancak Vural Sokak hakkında cinayet ve tecavüz yuvası gibi karalama kampanyaları yürütmek kelimenin tam anlamıyla yalancılık ve alçaklıktır. İçkiye günah diye karşı çıkanların sesleri bile titremeden nasıl aşağılık yalancılara dönüştüğünü ibretle görüyoruz...

Her neyse biz konumuza dönelim.

Elbette her şeyin başı sağlık. Ancak Eskişehir'deki üç üniversitemizin yönetiminin de kent ekonomisinin ne duruma gerilediğini görmesi lazım. Eğer ki sağlık sıkıntısı yaşanmayacaksa, yüz yüze eğitime geçilmesi Eskişehir için çok iyi olacaktır. "Saray'dan Atanan" rektörlerimizin Eskişehir'i düşünerek karar vereceklerini umut ediyoruz.

 

Yeni virüse hazır olun

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutasyon geçirmiş virüse yakalanan 128 hastanın tesbit edildiğini belirterek, vatandaşları uyardı. Sayın Koca'ya göre ülkemizde tam 17 şehirde mutasyonlu virüs görülmüş ki bu listenin içinde Eskişehir yok. Ancak bu durum Eskişehirlilerin rehavete kapılması için yeterli sebep değil. Şunu çok iyi bir şekilde anladık ki bu hastalık çok hızlı bulaşıyor. Üstelik İngiltere'de mutasyona uğrayan yeni tip virüsün bulaşma oranının yüzde 70 daha fazla olduğu söyleniyor. Gerçi ortada aşılar var ancak, bu aşılara ulaşmak zaman alacak. Bu durumda eskisine nazaran bir kat daha dikkatli olmaktan başka çaremiz yok. Yeni virüse hazır olalım.

 

Zam tuşu basılı kalmış

2021 yılı da zamlarla geçiyor. Son olarak şekere yüzde 10 zam geldi. Ayrıca doğalgaza da yüzde 1'lik zam müjdesini aldık. Avrasya Tüneli için de yüzde 24'lük zam gelmiş. Avrasya Tüneli'ndekini saymazsak zamların oranları çok yüksek değil. Mesela şekere gelen yüzde 10'luk zam, 1 kilo şekerde 60 – 65 kuruş civarında artış yapıyor. Ancak o kadar sık ve o kadar çok ürüne zam geliyor ki, dar gelirlinin bütçesi her ay daha çok açık veriyor. Aslında dar gelirlinin bütçesinin açık vermesinin sebebi, hükûmetin sürekli açık veren bütçesini kapatmak için. Özetlemek gerekirse kışlık saraydaki birileri yanlışlıkla bilgisayarın zam tuşunu basılı unutmuş. Makineli tüfek gibi zam geliyor. Öte yandan fazla karamsar olmanın da lüzumu yok; Çok şükür pek çok saraylarımız oldu. Nankörlük etmemek lazım; eskiden saray mı vardı sanki?..

Tebrikler AK Gençlere

AK Parti Tepebaşı Gençlik kolları güzel bir uygulamaya imza atmış. Kızılay'a giden gençler kan bağışında bulunarak, topluma öncülük etmişler. Gençlerin böyle sorumluluk alması güzel bir şey. Özellikle pandemi sırasında kana daha çok ihtiyaç duyuluyor. Pek çok hayırsever de evinden çıkıp Kızılay'a gidip kan vermek istemiyor. Çünkü insanlar mümkün mertebe sokağa çıkmamak, virüs kapmamak istiyor. AK Parti'nin Tepebaşı Gençlik Kolları bu durumu görerek bir bağış kampanyası başlatmış. İl Başkanları Zihni Çalışkan'ın da desteklediği etkinliğin, Eskişehir geneline yayılmasını temenni ediyoruz. Tebrikler AK Gençler...

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi