Ulusalcısından liboşuna!

CHP il başkanlığı tarafından bir süre önce bir basın açıklaması yapılmıştı!

11 Şubat 2020 09:07
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP il başkanlığı tarafından bir süre önce bir basın açıklaması yapılmıştı!
Gazetecilerin yorumlarına, sosyal medya paylaşımlarına cevap niteliği taşıyordu. Açıklamanın özeti “CHP’yi dışardan dizayn etmek isteyenler”  deniliyor!
Dizayn kelimesi doğrudur ancak bu dışardan değil, tam da partinin içinden göbeğinden, merkezinden yapılmaktadır! Dizayn çabası yeni değildir, yıllardır vardır…
CHP içinde belli güç odakları vardır! Ulusalcısından, liboşuna, sosyalistinden, sağcısına kadar geniş yelpazede bir üye yapısı bulunuyor! Bu yapılar kendi aralarında bile bölünebiliyor!
Bu yapı itibariyle CHP’nin hizipleşmesi, gruplaşması son derece normaldir! Anormal olan bu yapıyı kim ya da kimler derleyip toplayacaktır! Geçmişe dönüp baktığımda il başkanları bu bölük-pörçük yapıyı bütünleştirmemiş aksine daha da bölmüştür!
CHP’de üyeler delegeyi seçer! CHP’de demokrasinin işlediği asıl yer orasıdır! Ondan sonrasında pek demokrasiyi göremezsiniz! Genelde yukardan atamayla işler yürür! Sadece Eskişehir’e özgü değil yazdıklarım! Bir çok ilde milletvekilleri tepeden atanır! Sonra bu milletvekilleri üyelerin kendi istediğini yapmasını ister!
Üye, delege de yapmaz!
Çünkü arasında bir “bağ” görmez!
CHP’de iktidar olmak istiyorsa vekille-üye arasındaki bağı sağlam oluşturmalı! Yukardan aşağıya talimatla particilik başarıya ulaşmaz!
 

SAĞLIĞIN TİCARİLEŞMESİ!

 
Corona virüsü gündemden düşmüyor!
Vatandaş maske peşinde, çünkü maske yok! Meslektaşlarımız Eczacılar Odası Başkanı Metin Kamış’a bu durumu sormuşlar…
-Maske neden yok!
Bulursan bile fiyat ikiye üçe katlanmış durumda!
Kamış, şöyle bir açıklama yapmış:
-Geçtiğimiz ay içerisinde bu virüsle ilgili maskelerde talep artışı oldu. Talebin fazla olmasından dolayı üretici firmalar da üretim talebimize karşılık vermiyor. Çünkü belirli sayıda üretiliyor. Şu anda eczanelerde maske bulmak zor. Olan maskelerde geçtiğimiz aya oranlar fiyatta artış var. Kurda bir değişiklik olmamasına rağmen üretim bandında yeterli sayıda olmadığı için eczanelere yansıması fiyat artışı şeklinde oldu.
…/…
Arz-talep meselesi, ticaretin kanunu işliyor. Sağlığın ticarileşmesine önemli bir örnek!
Böylesi durumlarda bu maskelerin daha çok yapılıp, halka daha ucuza verilmesi gerekmez mi?
 

BU FOTOĞRAFIN GEREĞİNİ YAPIN!

 Atatürk Stadyumu satranç turnuvası 11 02 2020
Sosyal medyadan bize ulaştırılan bir fotoğraf…
Yer:
Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu
Satranç turnuvası...
Şöyle deniyor:
-Çocuklarımız hijyen olmayan ortamda dinlenip yemek yiyorlar!
…/…
Durum tam olarak böyle! Gençlik Spor il Müdürü başta olmak üzere, ilgililerin bu fotoğrafların tekrar edilmemesi için mutlaka gerekeni yapacaklardır!
 

BU SÖZE KATILMAYAN VAR MI?

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nin açılış töreninde bir konuşma yaptı…
Diyor ki:
- İnternetin sorunlu değil sorumlu kullanılması giderek daha çok önemli hale gelmeye başladı. Teknoloji bağımlılığı bu tehditlerden yalnızca biridir. Günümüzde teknoloji bağımlılığı sebebiyle adeta modern kölelere dönüşen yığınlarla karşı karşıyayız. Biz çevremize baktığımızda modern köleler değil, teknolojiyi bilinçli kullanan özgür bireyler görmek istiyoruz.
-Sosyal medya bu bakımdan tam bir çöplük, tam bir başı boş mecra haline dönüşmüştür. Türkiye, insanların taciz edildiği, dolandırıldığı, lince tabi tutulduğu böyle bir sanal dünyaya asla teslim olmayacak. Gerçek hayatta suç olan her şeyin internet ortamında da aynı karşılığı bulması şattır.
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Gelecek konusunda, herkes yanılır. İnsan ancak şimdiki andan emin olabilir.
Milan Kundera
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi