UFO'lar gerçek!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından 2004’te California ve 2015’te Florida’da kayda alınan görüntülerde UFO görüldüğü iddiaları, önceki gün ABD donanması tarafından doğrulandı

22 Eylül 2019 12:06
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından 2004’te California ve 2015’te Florida’da kayda alınan görüntülerde UFO görüldüğü iddiaları, önceki gün ABD donanması tarafından doğrulandı. Sözcü Joseph Gradisher bu görüntülerin gerçek olmasının kamuoyuyla paylaşılması gerektiği anlamına ‘gelmediğini’ savundu. İddialar ilk kez 2017 yılında New York Times tarafından gündeme getirilmiş ve ‘tanımlanamayan hava cisimleri’ olarak nitelenmişti. Söz konusu cisimlerin medyada geniş yer bulması, dünya dışı varlıkların yaşantısına dair komplo teorilerinin alevlenmesiyle sonuçlanmıştı.

 
USB4'e hazır mısınız?
İşte yepyeni ve çok hızlı USB4 teknolojisi. 2020'de hayatımıza girmesi beklenen USB4 ne kadar hızlı, başka hangi özellikleri var ve bizler için ne ifade ediyor? Eski standartları bir kenara bırakacak olursak, USB4 ile önemli bir gelişme yaşanıyor ve aktarım hızı ikiye katlanarak 40Gbps'ye çıkıyor. Bu hız seviyesine bugüne kadar ancak Thunderbolt 3 teknolojisiyle ulaşılabiliyordu. Mart 2019'da duyurulan USB4'ün tanımlamaları, USB-IF tarafından resmi olarak doğrulandı. Üreticiler, çok yakın zamanda USB4 kullanan cihazların üretimine başlayabilir. Bunun ne kadar süreceğine dair bir takvim bulunmzken ilk USB4 destekli cihazların 2020'de hizmete sunulmasını bekliyoruz.

 
Yırtıcı kuşlar azalıyor
ABD ve Kanada'da yürütülen kapsamlı araştırma, Kuzey Amerika'da yaşayan yırtıcı kuşların sayısının 1970 yılına kıyasla neredeyse 3 milyar daha az olduğunu ortaya koydu. Cornell Üniversitesinde görevli çevre bilimci Kenneth Rosenberg ve meslektaşlarının ABD ve Kanada'da yürüttüğü kapsamlı araştırma, Kuzey Amerika'da yaklaşık yarım yüzyıl önce 10,1 milyar yırtıcı kuşun yaşadığını, bu rakamın yüzde 29 oranında azalarak 7,2 milyara düştüğünü ortaya koydu.

 
iOS 13 yayınlandı
Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 13 yayınlandı. Yeni iOS ile birlikte Apple bazı iPhone modellerine verdiği desteği de sonlandırmaya başlayacak. Teknoloji devi Apple geçtiğimiz gün bazı eski telefonlarına iOS 13 desteğini yayınladı. Apple 2016'dan önce çıkan modellere iOS 13 desteği vermeyecek.

 
Kask takmadan çalışmıyor!
Kask takmadan motosikletin çalışmasını önleyen "Newton'un Kaskı 4.0" projesini tasarlayan 11 yaşındaki Nisanur Yıldırım, sürücünün güvenliğini en üst düzeye çıkarmayı hedeflediğini söyledi. Nisanur Yıldırım, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST İstanbul) "İnsan Yararına Teknolojiler" kategorisinde sağlık alanında yarışıyor.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi