Twitter CEO'su hacklendi

Sosyal medya platformu Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey'in Twitter hesabı hacklendi

1 Eylül 2019 10:49
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Sosyal medya platformu Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey'in Twitter hesabı hacklendi. Dorsey'in hacklenen 4 milyon takipçili hesabından ırkçı ve ahlaksız paylaşımlarda bulunuldu. Twitter Sözcüsü Brandon Borrman, yaptığı açıklamada, "Jack'in hesabının gizliliği ihlal edildi. Bunun üzerinde çalışıyoruz ve ne olduğunu araştırıyoruz." ifadesini kullandı.

En küçük sesi yakaladılar

Araştırmacılar, sesin en küçük yapı birimi olan ve fonon olarak adlandırılan en küçük titreşimsel enerjiyi yakalamayı başardı. Fononlar bir madde gibi değil ve daha ziyade ışık fotonları gibi hareket ediyor. Bu yapıların ileride kuantum bilgisayarlarda veri iletimi için ışığa bir alternatif oluşturabileceği söyleniyor.

Hackerlar iphone'ları izliyor mu?

Google araştırmacıları, hacker'ların yıllardır iPhone marka telefonları izlediklerini açıkladı. Google’da  güvenlik uzmanı olarak çalışan ekip tarafından yapılan araştırmalarda, kötü niyetli yazılımların kullanıcıların telefonlarındaki fotoğraflara, telefon rehberine ve diğer özel bilgilerine kolaylıkla ulaşabildiklerini gösterdi. Habere göre işletim sistemleri iOS 10 ve iOS 12 olan telefonlar bu hacklenmeden etkilenirken hacklerların kullanıcının Instagram, WhatsApp ve Gmail gibi uygulamalarına erişebildikleri belirtildi.

Huawei kullanıcıları dikkat!

Huawei, yeni akıllı telefon modellerinde aralarında Maps ve YouTube'un da bulunduğu Google uygulamalarına ve servislerine yer veremeyecek. BBC'nin haberine göre, ABD hükümetinin Huawei'ye yönelik yaptırımları kapsamında Huawei'ye yaptırım uygulanacağını ve aralarında Google Maps ve YouTube’un da olduğu Google uygulamalarının Huawei'nin yeni telefon modellerinde yer almayacağını doğruladı. Bu arada Huawei, kendi işletim sistemi üzerinde çalışmayı sürdürüyor.

Çocuklar için Youtube geliyor


YouTube çocuk kullanıcılara uygunsuz videolar gösterdiğine dair aldığı eleştirilerin ardından çocuklara özel bir web sitesi açma kararı aldı. Yapılan açıklamada "4 yaşındaki bir çocuk için harika olabilecek bir videonun, 10 yaşındaki bir çocuk için ilgi çekici olmayabileceğini biliyoruz. Bu yüzden ebeveynlerin YouTube Kids web sitesinde, çocukları için doğru içeriği seçmelerini kolaylaştırmak istiyoruz" ifadeleri kullanıldı. 


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi