Ahmet Ataç 15 02 2024

Türksat Ultra HD yayına başladı

Türksat 4B haberleşme uydusu üzerinden Ultra HD 8K test yayını başladı.

28 Ekim 2018 08:20
A
a
Sütiş Eskişehir
STürksat 4B haberleşme uydusu üzerinden Ultra HD 8K test yayını başladı. Türksat AŞ’den yapılan açıklamaya göre, Ultra HD 8K test yayını, Türksat, Kızıl Elektronik, Vestel ile Socionext firmalarının iş birliğiyle gerçekleştirildi. Çalışmalar sırasında İstanbul’un tarihi ve doğal güzellikleri, Ultra HD 8K formatında çekilerek gerçeğe çok yakın yüksek çözünürlüklü görüntüler elde edildi.

Türk bilim insanından önemli buluş
ABD’deki Virginia Üniversitesinde kanser tedavisine yönelik çalışmalar yürüten Türk bilim insanı Prof. Dr. Mazhar Adlı, pankreas ve yumurtalık kanserlerinin tedavisine ilişkin önemli iki buluşa imza attı. Prof. Dr. Mazhar Adlı, SANKO Üniversitesi tarafından düzenlenen bilimsel bir toplantıya katılmak üzere geldiği Gaziantep’te AA muhabirine yaptığı açıklamada, ODTÜ Moleküler Biyoloji Bölümünden mezun olduktan sonra dünyanın sayılı üniversitelerinden Harvard’da doktorasını yaptığını ve 6 yıldır da Virginia Üniversitesinde kendi laboratuvarında çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Samsun’dan tüm dünyaya
Yerli teknoloji firması Reeder tarafından üretilen tuşlu cep telefonu F1, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun onayını bekliyor. Şirketin Samsun’daki fabrikasında üretilen cep telefonu BTK onayı sonrası yurt içi ve yurt dışı piyasalarda satışa sunulacak. Türkiye’nin cep telefonu ve tablet bilgisayar firması Reeder’in Samsun’daki fabrikasında üretilen ilk tuşlu cep telefonu olan F1, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) onayının ardından piyasaya sürülecek. Telefonun ana kartı Samsun’da üretilirken, yerlilik oranı ise yüzde 60’dan fazla.

Sansürü engelleyecek uygulama
Google’ın geliştirdiği yeni uygulama, yargı kararı dışında ortaya çıkan teknik erişim engellerine karşı kullancıların Google’ın kendi sunucuları aracılığıyla alan adlarına erişmesini sağlıyor. ABD merkezli internet devi Google, yargı dışı teknik erişim engellerine karşı kullanıcıların internet sitelerine erişimini sağlayan bir mobil uygulamayı Venezuela’da test ederek geliştirdi. Gazetecileri ve haber içeriklerini sansüre karşı korumayı amaçlayan “Intra” adlı Android tabanlı uygulamanın piyasaya sürülmeden önce ilk denemeleri Venezuela’da yapıldı.

Tarihinin en yüksek gelirine ulaştı
İnternet devi Google, bu yılın 3. Çeyreğinde 33.7 milyar dolarla tarihinin en yüksek gelirine ulaştı. Ancak analistlerin “Beklentilerin altında” değerlendirmesi sonrası, Google’ın çatı şirketi Alphabet hisseleri düşüşe geçti. Buna göre şirketin TemmuzAğustos-Eylül dönemindeki toplam gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21’lik artışla 27.8 milyar dolardan 33.7 milyar dolara çıktı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi