Türkiye'nin Eskişehir'i var

Dünya üzerindeki kentler arasında mukayese yapan Numbeo'nun verilerine göre Eskişehir Dünya üzerindeki en güvenilir 8'inci şehir olmuş

29 Ocak 2021 09:13
A
a
Sütiş Eskişehir

Dünya üzerindeki kentler arasında mukayese yapan Numbeo'nun verilerine göre Eskişehir Dünya üzerindeki en güvenilir 8'inci şehir olmuş. Gerçekten de bu şehir güvenliği ile dikkat çekiyor. Eskişehir'de bir kızımız sokakta şort giydiği için tacize uğramaz. Böyle bir hadise yaşandığı zaman da kentin önde gelenleri, "Ama o da öyle giyinmeseymiş" demez.

Tabii Eskişehir'in bu kadar güvenilir bir kent olmasının en önemli sebebi insanları. Kanunlara ve başkalarının haklarına saygılı olan Eskişehir halkı, kendi kendisiyle ne kadar gurur duysa azdır.

Şimdi bir takım gözünü hırs bürümüş kişiler, "Ormanları keselim, meraları biçelim; fabrikalar yapalım; bunun adı gelişmektir" diyor... Elbette bunun adı kontrolsüz göç demektir ve birlikte hırsızın, uğursuzun da kente gelmesi anlamı doğurur. "Allah saklasın" diyelim...

Bu arada kentimizin bu başarısında kolluk kuvvetlerinin katkısını da unutmamak lazım. Yıllardır hem polisimiz, hem jandarmamız kentimizde suçlulara göz açtırmadı.

Eğlence mekanları, parkları, sanat eserleriyle birlikte Eskişehir Türkiye'nin en yaşanabilir şehri. Emeği geçen belediyelerimizi de tebrik edelim. Numbeo'nun açıklamalara bir kere daha Eskişehirli olduğumuz için gurur duymamızı sağladı. İyi ki Eskişehirliyiz; iyi ki Türkiye'nin Eskişehir'i var...

 

Vicdansızlık etmeyelim

Yaşanan şiddetli rüzgar yer yer hayatı olumsuz etkiledi. Son olarak Yenikent'te bir ağaç lodostan dolayı park hâlindeki bir aracın üzerine devrilmiş. Sağlıklı bir ağaç, bu şiddetteki bir fırtınayla devrilmez. Demek ki içten içe çürüyen bir ağaçmış. Belediye ekiplerinin böyle ağaçları kontrol etmesi ve gerekli gördüklerini de kesmesi lazım. Maazallah o ağaç malın değil, canın da üzerine düşebilirdi.

Ancak belediyelerimiz böyle bir şey yaptıkları zaman, bir takım 'Ehli tarikat' zevat, CHP'li belediyeleri eleştirmek için her türlü yalan, iftira ve ahlaksızlığı yapmayı hak görüyor.

Eğer ki belediyelerimizden herhangi biri gereksiz yere ağaç keserse toplum olarak buna tepki göstermeliyiz. Ancak zaten ölmüş veya ölmek üzere olan ağaçların kesilmesini de anlayışla karşılamak lazım. Vicdansızlık etmemek lazım.

 

Hayırlarda yarışıyorlar

Salgın ve beraberindeki ekonomik krizle birlikte toplumdaki yardımlaşma çalışmaları arttı. Hemen hergün bir hayırseverin güzel bir bağışıyla karşılaşıyoruz. Son olarak kentimizin önemli işadamlarından Ali Eldem, kendi kurduğu Ahbaplar Grubu vesilesiyle 1000 adet yardım kolisi almış. Bilindiği gibi Büyükşehir Belediyesi'nin "Şehir Paylaşmaktır" kampanyasına destekler giderek artıyor. Kentimizde her daim yaptığı güzel işlerle anılan Ali Eldem'e teşekkür ederiz. Hemen hepimizin başkalarına yardım konusunda daha duyarlı olmamız lazım. Hayır işlerinde yarışmamız gerekiyor. Kimsenin gelip de milleti kurtaracağı yok. Milletin istikbalini yine milletin azim ve kararı kurtarır. Biz bize yeteriz...

 

Aşılamalar başladı

Çin'den gelen son parti 6 buçuk milyonluk aşıların dağıtılmaya başladığını görüyoruz. Elbette aşılar sırayla yapılıyor ve elbette gençler, büyüklerini beklemek zorunda. Sağlık çalışanlarından sonra + 90 yaşa yapılan aşılar, şimdilerde + 75'e geldi. Yakın bir zamanda 70 – 75 yaş arası vatandaşlarımız da aşılanacaktır.  Bundan sonra da sıra + 65'e gelecek ve en kritik gruplar aradan çıkarılacaktır. Aşı çalışmaları çok yavaş ilerliyor. O kadar yavaş ki, toplumun tümünü bu süratle hastalıktan koruyamayız. Derhal yeni aşılar temin ederek, aşılama süratini artırmamız lazım. Ancak yine de kritik yaş grupları – en azından – aradan çıkartılacak gibi gözüküyor. Buna da şükür diyelim.


 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Gazi yılmaz 29 Ocak 2021 18:34

büyük otelin arkasına bir gir kaçıncısın gör

4 4 Cevap Yaz
selam olsun 29 Ocak 2021 16:39

Türkiyemizden böyle güvenlik açısından üst sıralara taşınmış illerimiz olmasından dolayı gurur duyuyoruz. Bu ortamı bize sağlayan sayın cumhurbaşkanımız , içişleri bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve kolluk kuvvetlerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz

4 5 Cevap Yaz
millet 29 Ocak 2021 13:45

TÜRKİYE şu anda dünya aşılama sıralamasında 1.801.000 kişi ile 11. ÜLKESİDİR. bilginize Kaynak : ourworldindata.org/covid-vaccinations bunları oku yayınlamasanda olur. Millet biliyor. Sizde öğrenin. OKUDUĞUNUZU BİLİYORUM. LÜTFEN insanları yanlış bilgilendirmeyelim.

4 6 Cevap Yaz
millet

yes we read it wrong. We apologize for this table. But examine again, can you remove our being the 8th city in the world only in terms of security.

0 0
lassie

numbeo'nun sitesinde dünyanın en güvenli kentleri arasında hala 8. sırada eskişehir var, acaba neyin kafasını yaşıyorsunuz çok enteresan.

1 0
millet 29 Ocak 2021 13:16

Afyon'da Yaşam Kalitesi 201.02 km Ankara'da Yaşam Kalitesi 233.94 km Kocaeli'de Yaşam Kalitesi 235.59 km İstanbul'da Yaşam Kalitesi 332.23 km Esenyurt'ta Yaşam Kalitesi 354.10 km Kırıkkale'de Yaşam Kalitesi 361.08 km Zonguldak'ta Yaşam Kalitesi 370.22 km Konya'da Yaşam Kalitesi 393.43 km bunların hepsi senin verdiğin kaynaktan NUMBEO dan bunlar birkaçı. Yakınlarımızdaki illerin durumu. ESKİŞEHİR Yaşam Kalitesi Endeksi: 166.10 NUMBEO dan

4 2 Cevap Yaz
yok artık!

Hadi ingilizce bilmiyorsun, verdiğin rakamların yanında km olmasından da anlamadın mı onun mesafe olduğunu? Verdiğin rakamlar, eskişehir ile o illerin arasındaki mesafe. Zonguldak Eskişehir arası 370 km, Kocaeli Eskişehir arası 235 km, Ankara Eskişehir arası 233 km. Hayat kalitesi endeksine bakacak olursak; eskişehir 166.10, ankara 132.50, bursa 156.19, izmir 140.50, istanbul 111.05 puan alıyor. Yani Eskişehir, hayat kalite endeksine göre, bu illerin hepsinden daha yaşanılır bir il. Anladın? Körü körüne muhalefeti bırak da, az eğit kendini. Repeat after me, this is a pencil. I should not blindly believe or protect people and ideas.

1 5
millet 29 Ocak 2021 13:12

Satınalma Gücü Endeksi 36.06 Çok Düşük Güvenlik Endeksi 82.42 Çok Yüksek Sağlık Hizmetleri Endeksi 66.69 Yüksek İklim Endeksi 76.11 Yüksek Yaşam Maliyeti Endeksi 33.99 Çok Düşük Emlak Fiyatından Gelire Oranı 4.38 Çok Düşük Trafik Gidip Zaman Endeksi 29.06 Düşük Kirlilik Endeksi 28.90 Düşük sen bu istatiklerden sadece güvenliği almışsın. Onu da bu devlet güvenlik güçleri sağlıyor. Milleti doğru bilgilendirin. bunların hepsini okuduğunu biliyorum. İster yayınla ister yayınlama. 2 mesajda yaşam kalitesi sırasını yazacağım

4 2 Cevap Yaz
hep manipüle hep manipüle

Ankara için olanlara bakalım, satınalma gücü 40.77 çok düşük, güvenlik endeksi 60.25 yüksek, sağlık endeksi 69.26 yüksek, iklim endeksi 91.49 çok yüksek, yaşam maliyeti endeksi 32.55 çok düşük, emlak fiyatının gelire oranı 6.33 düşük, trafik ulaşım süresi endeksi 36.9 orta, kirlilik endeksi 66.15 yüksek. yani eskişehir ile ankara'yı kıyaslayınca güvenlikte, hava temizliğinde, trafiğin azlığında, emlak ücreti düşüklüğünde eskişehir önde, sağlık, satın alma gücü ve yaşam maliyetinde başa baş, ankara'nın farkla önde olduğu tek konu iklim, onu da insan eliyle değiştirmek biraz zor değil mi?

2 3
Sese 29 Ocak 2021 11:16

Bu belediyelerin şehre bir gram faydası yok boşuna içmeyin Kalabak suyunda gördük sorun çözülmesini 6 ay sürdü

5 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi