Türkiye'nin deprem uygulaması

Ülkemizde meydana gelen son depremlerin ardından popüler hale gelen AKUT'un 'Güvendeyim' uygulaması 7 günde yaklaşık 700 bin kişi tarafından indirildi

2 Şubat 2020 08:54
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Ülkemizde meydana gelen son depremlerin ardından popüler hale gelen AKUT'un 'Güvendeyim' uygulaması 7 günde yaklaşık 700 bin kişi tarafından indirildi. Uygulama, olası bir afet durumunda afetzedenin bilgilerini arkadaşlarına göndermekte. Deprem gibi, sel gibi afetlerin yaşandığı bölgelerde hatlarda yaşanan sorunların uygulamayı olumsuz etkilemediğini ve sorunsuz çalıştığını ifade eden AKUT Genel Başkan Recep Şalcı: "Güvendeyim uygulamasını indirdikten sonra 5 ayrı telefon numarası belirliyorsunuz ve bu 5 numaraya güvende olduğunuzun bilgisini veriyorsunuz. Aynı zamanda sizin yer ve koordinatlarınız da gönderilmiş oluyor" dedi.
 
Dev firmalardan Coronavirüs önlemi
 
Apple, tarafından yapılan açıklamada, ana karadaki tüm resmi mağazaların 9 Şubat tarihine kadar kapatılacağı bildirildi.
Xiaomi, Coronavirüs yayılmasını bir nebze de olsa yavaşlatabilmek için Çin’de bulunan deneyim mağazalarını 3 Şubat 2020’ye kadar kapatacağını duyurdu.
Google, Coronavirüs sebebiyle Çin, Hong Kong ve Tayvan ofislerini geçici olarak kapatıyor.
 
Ayrıca Google'a Coronavirüs için SOS uyarısı eklendi. Google'a girip Corona virüsüyle ilgili arama yaptığınızda sayfanın başında beyaz kart içinde "2019 Novel Coronavirus" başlıklı bir SOS Uyarısı ile karşılaşıyorsunuz. Uyarıya tıkladığınızda sayfada herhangi bir şey değişmiyor ancak sonuç sayfasını paylaşabiliyorsunuz. Depremler veya yangınlar genellikle parlak kırmızı bir kartla gösteriliyor.
 
Eskişehir'de öğrenciler geliştirdi
 
Hem yerli hem daha hassas, hem de daha ucuz. Eskişehir'de öğrenciler tarafından yurt dışından alınanlara göre hassasiyeti yüksek, maliyeti düşük temassız sıcaklık ölçer geliştirildi. 6 aylık çalışma sonunda geliştirilen temassız sıcaklık ölçer cihaz prototipi yüksek sıcaklıklarda çalışan fırınlarda, metal işleme atölyelerinde, seramik ve cam sektörlerinde hassas sıcaklık ölçümü yapabilecek.
 
Tek tip şarj
 
Avrupa Birliği tüm üye ülkelerde satılan akıllı telefonlarda ortak şarj kablosu kullanılması yönünde karar aldı. Düzenleme Avrupa Birliği Parlamentosu tarafından oylandı. Oylama sonucunda 582 kabul, 40 ret oyu ile bütün Avrupa Birliği ülkelerinde ortak şarj kablosu kullanma zorunluluğu kabul edildi. Temmuz ayından itibaren yürürlüğe girecek olan uygulamaya göre AB ülkelerinde satılacak olan telefonlarda tek tip kablo kullanılması zorunlu olacak. Bu düzenleme en çok Apple'ı etkileyecek gibi görünüyor. Bu düzenlemenin ardından Apple firmasının iPhone telefonlarının üretimi konusunda nasıl bir karar alacağı merak konusu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi