Türkiye’de Teknoloji Bankası kurulacak

Türkiye ve Birleşmiş Milletler Arasında yapılan anlaşmayla birlikte ülkemizde Teknoloji Bankası Kurulmasına yönelik yasa tasarısı kabul edildi

2 Aralık 2018 10:03
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Türkiye ve Birleşmiş Milletler Arasında yapılan anlaşmayla birlikte ülkemizde Teknoloji Bankası Kurulmasına yönelik yasa tasarısı kabul edildi. Birleşmiş Milletler kararıyla belirtildiği üzere Teknoloji Bankası Gebze’de kurulacak. Teknoloji Bankası’nın mülkiyeti ve varlıkları, her türlü kısıtlama, düzenleme, denetim ve moratoryumdan muaf tutulacak. Hükümet, Teknoloji Bankası’nın resmi kullanımı için ihtiyaç duyduğu motorlu taşıtlara vergisiz yakıt tahsisatı sağlayacak. Teknoloji Bankası varlıkları, malları, geliri, faaliyetleri ve işlemleri doğrudan ve dolaylı vergilerden muaf tutulacak.

Genleriyle oynanan ilk bebekler

ABD’de eğitim gördükten sonra ülkesi Çin’e dönen He Jiankui isimli bilim insanı, tüp bebek tedavisi gören 7 çiftin embriyolarının DNA’larında gen düzenleme yöntemiyle değişiklik yaptığını, genleriyle oynanmış ilk ikiz kız bebeklerin ise bu ay dünyaya geldiğini açıkladı. Laboratuvarda 22 embriyodan 16’sında gen değişikliği yapıldığı, 11 embriyonun anne rahmine yerleştirildiği, girişimlerin “Lulu” ve “Nana” adı verilen ikiz kız bebeklerle neticelendiği ifade edildi. He, çalışmada AIDS’e yol açan HIV’in hücreye girmesini sağlayan protein kapısını oluşturan CCR5 genini etkisiz hale getirmeye çalıştığını, testlerde, bebeklerden birinin genin değişikliğe uğramış iki, diğerinin ise HIV’e yakalanma riski taşıdığı anlamına gelen tek kopyasına sahip olduğunun görüldüğünü dile getirdi.

Dünyada ilk Türkiye'de

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 2020 yılında 5G hizmetini topluma sunmayı planladıkarını söyledi. Turhan, “Biz 5G’yi dünyada ilk kullanan ülke olmak için programımızı yaptık. 2020’de 5G hizmetini topluma sunmayı planlıyoruz.” dedi. 

Rusya Ay'a istasyon kuracak!

Rusya, ‘Ay Programının Uygulanmasının Yol haritası’ tanıtımında 2025 yılının sonunda Ay’da bir istasyon inşaatının başlatılmasını planladıklarını açıkladı. Yayınlanan belgeye göre, daha sonra Ay’ın yüzeyine kozmonotları indirecek gemi ve kalkış-iniş modülleri söz konusu istasyona yerleştirilecek.

Translate güncellendi

Google’ın 103 dilde yılda toplam 30 trilyon cümle çevirisi yapan servisi Google Translate’e doküman çevirme özelliği de eklendi. Bu yeni özellikle kullanıcılar, doc, pdf, ppt, ps, rtf, txt ve xls gibi uzantıları olan belgelerini doğrudan Google Çeviri’ye yükleyip, istedikleri dile çevirebilecek. Yeniden tasarlanan Google Çeviri’ye gelen en büyük yenilik belge/doküman çevirme özelliği oldu. Google Çeviri’deki “Metin” sekmesinin hemen yanına “Dokümanlar” sekmesi eklendi. Bu sekme aracılığı ile kullanıcılar, bilgisayarlarında bulunan belgeleri doğrudan Google Translate’e ekleyerek, istedikleri dile çevirebiliyor.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi