Türk Telekom sınıfta kaldı

Bu aksama sonrası kullanıcılar Türk Telekom'un bu ay fatura almamasını istiyor.

29 Eylül 2019 09:45
A
a
Sütiş Eskişehir

Deprem sonrası çoğu kişi uzaktaki tanıdıklarına ulaşmak için Whatsapp'ı kullanmak zorunda kaldı. Turkcell ve Vodafone hatlarında sorun kısa süre içinde düzelmesine rağmen, Türk Telekom'da sorun arılaklarla hala devam etmekte. Bu aksama sonrası kullanıcılar Türk Telekom'un bu ay fatura almamasını istiyor. Öte yandan Türk Telekom mağdur olan kullanıcılarına 10 gb internet paketi hediye edeceğini duyurdu.

Siber dolandırıcıların yeni hedefi

YouTube para kazanma şartlarını sıklaştırınca siber dolandırıcılar yeni bir yola başvurdu. Durumu kendi lehlerine kullanmak için gerçek gibi görünen e-postalar hazırlayan siber dolandırıcılar bu e-postalar sayesinde hatırı sayılır kazanç sağlayan kanalları kolayca ele geçirebiliyorlar. Uzmanlar Youtube fenomenlerini, siber dolandırıcılığa karşı uyardı. YouTube bir yıldan fazla süre önce, kanalların ve içerik üreticilerin videolardan para kazanabilmesi için gereken şartları sıkılaştırdı.

işisel veri sildirmek isterseniz!

Kişisel Verileri Koruma Kurumundan, vatandaşların, veri sorumlusuna başvurar ak kendileriyle ilgili kişisel verilerin silinmesini isteme hakkı bulunduğu bildirildi. Yapılan açıklamada, Anayasa ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile kişisel verileri işlenen gerçek kişilere, birçok hak tanındığı belirtildi. Anayasa ile kişilere, "kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkı" tanındığı ifade edilen açıklamada, vatandaşların, veri sorumlusuna başvurarak kendileriyle ilgili kişisel verilerin işlenip işlenmediğini öğrenme, işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, verilerin yurt içi veya yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme, verilerin düzeltilmesini, silinmesini veya yok edilmesini isteme, verilerin otomatik sistemlerle analiziyle kişinin aleyhine sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, veri işlemeden dolayı zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme hakları bulunduğu vurgulandı.

Yarı insan, yarı robot

Yapay zeka alanında yaşanan gelişmeler robotların insanın yerini alacağı endişelerine neden olurken, "insan olanın sınırlarının aşılması manasını taşıyan" transhümanizm hareketi ile birlikte geleceğin robot-insan karışımı olan "cyborg"larda olduğu düşünülüyor. Teknoloji firması Sony tarafından çalışmalarına başlanan ve göze yerleştirilen bir lens ile fotoğraf ve video kaydı çekmeyi sağlayan yeni teknoloji internette büyük yankı uyandırdı. Sony'nin patentini aldığı yeni lens, kullanıcının göz kırpma hareketlerine göre devreye girecek ve isteğe göre fotoğraf ve video kaydı yapabilecek.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
onuncu köy 5 Ekim 2019 20:54

Telekom satılırken, muhalefet partisi şiddetle karşı çıkmıştı. Türkiye, konum itibariyle dünyada en hassas bir bölgededir. Savaşta ,barışta, güvenlikte, ekonomide devletin elbette ki kendine has sırları gizlilikleri olacaktır. İletişim ağı gibi en önemli ve stratejik durumu olan bir kurum İsrail'lilere satılırsa bu sonuç kaçınılmazdır. Telekom 82 milyon insana ve 200 milyon çeşitli aboneye hizmet veriyor. Dinlenir mi dinlenmez mi? Yatırımlarını eksiksiz yapar mı yapmaz mı ? Garantidir diye posta güvercini mi kullanalım ? Bu konu hayatidir. Tekrar gözden geçirilmelidir.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi