TOPUN KIYMETİNİ BİLEN KAZANIR

Eskişehir spor büyük umutlar ve beklentilerle gittiği, Sivasspor maçında maalesef eli boş döndü. Umutluyduk!

17 Eylül 2013 17:36
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir spor büyük umutlar ve beklentilerle gittiği, Sivasspor maçında maalesef eli boş döndü. Umutluyduk! Çünkü önümüzde iyi oynamasa da mücadele eden, iyi savunan pozisyon vermeyen, birlikte hareket eden bir Eskişehirspor vardı. İlk üç hafta ne yaptığını bilen, görev bilincini iyi uygulayan futbolcular izlemiştik. Böyle olunca Sivasspor maçına büyük beklentilerle gittik. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Hiç beklenmedik bir mağlubiyet aldık.
Peki, bunun nedeni neydi?
Eskişehir spor ligin başlaması ile oynadığı dört maça da kötü başladı. Sivas maçında yine rakibin baskısı altında başladık. Rakip saldırdı biz savunmak zorunda kaldık. Daha sonra dengeyi kurup maça ortak olsak ta kopuk kopuk oynamamız Devamlılık açısında olumsuzluklar yaratı. Özellikle Sivas spor’un kazanma isteği bizden daha fazlaydı. Sahayı iyi kullandılar, oyunu kenarlara yayarak alan genişlettiler. Topu kazandıklarında da topun kıymetini bilip iyi kullandılar. Hakemin vermiş olduğu ters kararlarda Sivas’ın ekmeğine yağ sürdü. Saha ve seyirci avantajını iyi kullanarak galip gelmesini bildiler.
Eskişehirspor neyi yapamadı. Daha önceki maçlarda yapmış olduğu top rakipteyken takım olarak topun önüne geçmekte sıkıntı yaşadı. Orta saha alan savunması içinde adam savunmasını iyi yapamadı. Topu kazandığında iyi değerlendiremedi. Pas yapmakta sorunlar yaşadı. Kenarlar adamını kovalamadı. Üçüncü bölgede yeterince çoğalamadık. Oyuna çıkarken kaptırdığımız toplar Defansın ayarını bozdu. Kenar yönetiminin de oyuna geç müdahale etmesi sıkıntı yarattı. Kısacası Eskişehirspor gününde değildi. Bunların üzerine birde hakem rezaleti eklenince mağlubiyet kaçınılmaz oldu.
Eskişehirspor kadro yapısının kalitesi belli. Uzun lig maratonunda bunlar yaşanacaktır. Telafisi olan maçlardır. Bu bir iş kazasıdır ders çıkarmak lazım. Teknik heyetin elinde alternatifli bir kadronun olması şanstır. Önümüzdeki maçlarda daha dikkatli olunup, önce Antalya maçını alıp umutlarımızı sonraki maçlara taşımaya çalışmak olmalıdır. Bu konuda Teknik Heyete ve futbolcularımıza güveniyoruz.
Eskişehirspor’un cefakar taraftarı yine takımlarını yalnız bırakmayacaklardır. Her zamanki yerinde Bandosuyla takımını destekleyerek zaferde pay sahibi olacaklardır.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi