Ahmet Ataç 15 02 2024

Topraktan tarih fışkırıyor

Anadolu Üniversitesi tarafından yürütülen Karacahisar kazıları, tarihin bilinmeyen bir dönemine ışık tutuyor.

27 Nisan 2022 08:40
A
a
Sütiş Eskişehir

Anadolu Üniversitesi tarafından yürütülen Karacahisar kazıları, tarihin bilinmeyen bir dönemine ışık tutuyor. 7'inci Yüzyılda Doğu Roma Kalesi olarak yapılan Karacahisar Kalesi daha sonra Türkler tarafından zapt edilir. Sınırların Balkanlar'ın ötesine taşınmasıyla birlikte bu kale de zaman içerisinde önemini yitirir, .akımsızlıktan yok olur gider. Ta ki bilim adamları Karacahisar Kalesi'ni yeniden gün yüzüne çıkartana kadar.

Merhum Halil İnalcık'ın katkılarıyla 1999 yılında yüzey çalışmaları yapılmaya başlanan Karacahisar Kalesi kazıları şu anda Sanat Tarihçi Hasan Yılmazyaşar başkanlığında sürdürülüyor.

Son olarak kazı çalışmalarında önemli keşifler yapıldığını sevinerek öğrendik. Kazı sırasında bulunan 741 sikke (Madeni para) 14'üncü yüzyılda Murat Hüdavendigar zamanından Fatih Sultan Mehmet'e kadar bölgenin yoğun olarak kullanıldığı anlaşılıyor. Ayrıca yapılan çalışmalarda Beylikler dönemi Anadolu Kültürünün, Haçlı Savaşı dönemlerinin ve hatta Moğolların bile izlerine rastlanmış.

Eskişehir olarak son derece zengin bir tarihi mirasın üzerinde yaşıyoruz. Bu kıymetlerimizi gün yüzüne çıkartmalı ve turizme kazandırmalıyız. Anadomu Üniversitesi bilim adamlarını tebrik ederiz.
 

Önce tarih okusun

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu sosyal medya hesaplarından Ermeni Soykırım yalanlarını destekler mahiyette bir paylaşımda bulundu. Şimdi bu münasebetsiz paylaşımın cümlelerini burada paylaşacak değilim. Ancak Sayın Tanrıkulu'nun bilmesi gereken bir şey var ki, o da Türk tarihinin şan ve şerefle dolu olduğudur. Atalarımızla gurur duyuyoruz ve onlar biz torunlarının yüzünü kızartacak bir suç işlememiştir.

İşin ilginci CHP'nin kurucularının hemen hepsinin İttihat ve Terakki kökenli olması ve Ermeni soykırım iftiralarına muhatap olmuş olması. Atatürk dâhil, cumhuriyetimizin kurucularıyla da gurur duyuyoruz ve onlara uzatılan dillere de aynı tepkiyi gösteriyoruz. Anlaşılan Sezgin Tanrıkulu yalnızca Türk tarihini değil, fakat aynı zamanda üyesi bulunduğu partinin de tarihini bilmiyor. Boş konuşmalar yapmadan önce, biraz okuyup öğrenmesini tavsiye ederiz.

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Seyfi 27 Nisan 2022 16:29

hayret : Bu köşede CHP li bir vekil eleştirilmiş

6 0 Cevap Yaz
Özer 27 Nisan 2022 09:17

Sözüm burdan dışarı, memlekette yurtdışındaki almanya başta olmak üzere, amerika, isviçre gibi ülkelerin kurduğu vakıflardan fonlanan ve bu ülkelerin menfaatini gözeterek, bu ülkelerin cebine para koyması ile habercilik yapan gazeteciler var. Tabi bunlara bu haliyle nasıl gazeteci denir işte bu tartışılır. Muhtemelen Sezgin Tanrıkulu ise aynen bunun gibi ermeni ve ermenistan lobisine çalışan ve ermeni soykırımı yalanını yaymakla ve ermenilerin çıkarlarına hizmet etmek ile görevli bir şahıs olacak ki kesinlikle yalan olan ermeni soykırımı dedikodusunu sürekli gündeme getirmeye çalışıyor. Yazık.... Memlekette böyleleri birde vekillik yapıyor. Tabi bizlerin vekili değil, ermeni lobisinin görevlendirdiği, ermenilerin temsilcisidir kendisi..

1 4 Cevap Yaz
Hong Kong 27 Nisan 2022 08:59

Sezgin Tanrıkulu chp den ihraç edilmeli hemde hemen.. Yoksa chp nin halk üzerindeki algısı daha da bozulacak

2 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi