Tohumlar Günay'dan

Eskişehir'de, İnönü'de üretim yapan 56 çiftçimize toplam 32 ton buğday tohumu dağıtıldı. Bu haber güzel değil, çok güzel bir haber. Çünkü ülkemizde gıda ürünlerinin fiyatının yüksek olmasının iki nedeni bulunuyor

6 Ekim 2022 08:37
A
a
Sütiş Eskişehir
İnönü'de üretim yapan 56 çiftçimize toplam 32 ton buğday tohumu dağıtıldı. Bu haber güzel değil, çok güzel bir haber. Çünkü ülkemizde gıda ürünlerinin fiyatının yüksek olmasının iki nedeni bulunuyor. Birincisi çiftçinin giderek üretimden uzaklaşması. İkincisi ise üretim maaliyetlerinin yükselmesi. Aslında maliyetlerin yükselmesi ve çiftçinin kâr marjının azalmasıyla, üretimden uzaklaşılması - zaten birbirini doğuruyor.
Üreticinin mazottan gübreye kadar pek çok maliyet kalemi var. Bunlardan biri de tohum. Uzun yıllar yabancı tohum şirketleri, çiftçimizin sırtından bir temiz para kazandı. Ancak son yıllarda bunun kırılmaya başladığını görüyoruz.
Son olarak İnönü'de 8 buçuk milyon liralık bir proje hayata geçirildi ve 32 ton buğday tohumu dağıtıldı. Tohumlar çiftçimize 4’te 1 fiyatına verildi. Projede emeği geçen bütün yetkililerimizi ve hükûmet mensuplarını kutluyoruz. Tabii burada Milletvekili Emine Nur Günay'a da bir parantez açalım. Görüldüğü kadarıyla AK Parti Milletvekili Günay bütün ilçelerde tarafsız bir şekilde çalışıyor. Ancak yine görülüyor ki Günay'dan en çok yararlanan İnönü İlçesi. İnönü diğer ilçelerimize örnek olsun. Bu arada çiftçimize yapılan yardımların artması çok güzel bir şey. Çünkü çiftçimizin yüzü gülerse, hepimizin yüzü güler.
 

Hoş geldin kaptan

Yıllarca Eskişehirspor’un kaptanlığını yapan eski savunma oyuncumuz Sezgin Coşkun, sportif direktörlük görevine getirildi. Futbolu, kitabını yazacak kadar iyi bilen ve Eskişehirspor’un evladı olan Sezgin Coşkun, bu vazifesini hakkıyla yerine getirecektir. Ancak Coşkun’un çok zor bir dönemde iş başına geldiğini de hatırlatayım. Biz Sezgin Coşkun’un günün birinde Eskişehirspor’da teknik bir görevde bulunacağına hep inanmıştık. Ancak bu kadar olumsuz koşullarda göreve geleceğini bilemezdik. Yine de moral bozmuyor, “Hoş geldin büyük kaptan” diyor ve Sezgin Coşkun’un başarısı için dua ediyoruz.
 

İnşallah devamı gelir

Büyükşehir Belediyesi, yeni bir elektrikli otobüs alarak, toplu taşımada denemeye başladı. Aslında bu otobüsler kentimizin ilk elektrikli otobüsleri değil. Daha önce Tepebaşı Belediyesi de iki tane elektrikli otobüs almıştı. Bu otobüsler hâlen belediyenin hizmetleri için kullanılıyor. Bir hayli de başarılı oluyor.
Şimdi Büyükşehir Belediyesi iç hizmetler için değil ancak toplu taşıma için elektrikli otobüsleri denemeye başladı. Bu tarz otobüsler hem çevreci hem de temizler. Ayrıca elektriği dış ülkelere bağlı kalmadan da üretmek mümkün. Dolayısıyla dışa bağımlılığı da azaltan uygulamanın yaygınlaşmasını temenni ediyoruz. İnşallah yüzde 100 elektrikli otobüsler başarılı olur ve kısa süre içerisinde kentimizin bütün otobüsleri elektrikli olur.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
İnönü 6 Ekim 2022 14:24

İnönü çok şanslı. Piyango hep onlara çıkıyor. Şimdi de arpa piyangosu. Başka belediyeler nedense şanssız.

1 7 Cevap Yaz
Nail AKBULUT 6 Ekim 2022 09:41

İnönü ilçesi ile birlikte diğer tüm ilçelere de dağıtılsa daha iyi olmaz mıydı.

1 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi