Tika tika tik!

Ali Baş yazdı

12 Haziran 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti 1. Sıra milletvekili adayı Nabi Avcı, ziyaretimize geldi. Nabi hoca ile günlük gelişmeleri değerlendirirken bir ara ajanslara yeni düşen bir haberi Nabi Noca’yı söylediler:
İYİ Parti adayı Meral Akşener, “TİKA’yı kapatacağını söylemiş”
Türk Dünyası ile yakından ilgilenen Nabi hoca, bu habere önce inanmadı. Hatta bizlere, “Gazeteciler yanlış anlamıştır. TOKİ demiştir, TİKA anlamıştır. Konut politikalarını beğenmiyor olabilir!”
Daha sonra baktık ki haberler doğru…
TİKA yani Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı…
Balkanlara gittiğimiz de TİKA’nın yaptığı birkaç eseri bende gördüm. Gurur duyduk sevindik haliyle. Bir de o bölgelerde yaşayan insanlara sorun. Tarih ve kültürel mirasa TİKA’nın çok büyük katkıları oldu…
Muhalefet sürekli kapatmaktan yok etmekten bahsediyor.
Oysa “İşleyişi kötü. Biz geldiğimizde daha verimli hale getireceğiz”  denmesi gerekmez mi? Bir de böylesi seçimlerde durup dururken TİKA’nın gündeme getirilmesi niye…
Muhalefet, kimi zaman “muhalefet yapacağız” diye savrulup gidiyor.
 
ANADOLU’DAN
KOZMİK AÇIKLAMASI!

“Kozmik odası” başlıklı yazımıza Anadolu Üniversitesi rektörlüğü tarafından, yazılı bir açıklama gönderildi. “Cevap ve düzeltme” tüm kişilerin ve kurumların hakkıdır bu nedenle olduğu gibi kamuoyunun dikkatine sunuyorum:
*Üniversitemizin itibarını zedeleyecek, kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik maksatlı tezviratın parçası olan bir takım iddiaların yanında, hain darbe girişimine ilk andan itibaren karşı koyarak seçilmiş, meşru hükümetimizin yanında olduğunu derhal beyan eden Rektörlüğümüz hakkında somut delillere dayanmayan, gerçekle ilgisi olmayan ve art niyet mahsülü bir takım ifadelere yer verilmiştir.
*İlgili yazıda iddia edilenin aksine, Üniversitemiz Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (BAUM) çalışan toplam 193 personelden beşi hain darbe girişimi sonrası KHK ile çıkarılmıştır. Dolayısıyla “BAUM’da görev yapan kişilerin yüzde 90’ının FETÖ’cü olduğu ortaya çıktı” iddiası kesinlikle gerçeği yansıtmamakta, bu çürük temel üzerine yazılan yazının yanlış bilgilendirme maksadı taşıdığı ortaya çıkmaktadır.
*Sadece Üniversitemiz bünyesindeki sınavları değil, ÖSYM, EGM, Ziraat Bankası ve benzeri birçok kurum sınavını başarıyla ve güven ilkesine gölge düşürmeden gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezimizin yürüttüğü iş ve işlemler yetkili mercilerce sürekli denetlenmekte, faaliyetinde en küçük bir şaibeye rastlanmamaktadır. Bu süreçte devletimizce üniversitemize verilen sınav yürütme sorumluluğundaki artış bu güvenin en büyük ispatıdır.
*Kamuoyunca yakından takip edildiği üzere, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra süratle bütün hukukî adımlar atılmış, Devletimizin yetkili organlarıyla yakın işbirliği içinde FETÖ mensupları Üniversitemizden temizlenmiş ve bu konudaki hassasiyet korunmuştur.
*Hakikat böyle iken, gerçekle ilgisi olmayan, Rektörlük atama sürecini etkileme maksadı taşıyan, gazetecilik ciddiyetiyle bağdaşmayan bu ve benzeri yayınlar ile ilgili her türlü yasal hakkımızı saklı tutarak, Üniversitemizle ilgili varsa somut belgelerin adlî mercilerle paylaşılması gerektiği çağrımızı yineliyor, bundan sonra da bu tür ithama dayalı ve maksatlı yayınlara karşı büyük bir şeffaflıkla cevap vermeye her zaman hazır ve kararlı olduğumuzu kamuoyunun takdirine saygılarımızla sunuyoruz.
NOT: İlginçtir, rektörlük açıklamasında benim yazmadığım konulara da değinmiş. Asıl yazdığımız konulara ise hiç değinilmemiş. Bolca demagoji, kalabalık laflar var.  Sorduğumuz sorular var ve onlara yanıt yok. Cevap ve düzeltme hakkına saygımızdan dolayı bu sorularımızı bir başka yazıya bırakalım!
 
PAZARCININ TAHMİNİ!

PAZARCININ TAHMİNİ!


Metin Bozkay, 1980 yılından bu yana pazarcı…
Seçimlerle ilgili düşüncesini şu şekilde özetliyor:
-Vatandaş kararını verdi, oy atmayı bekliyor.
-Eskişehir’de kim kazanır?
-4-3 Cumhur ittifakı alır…
İttifaklarda dağılım nasıl olur?
-CHP ve AK Parti ağır basıyor!
Sohbetimiz sırasında vatandaş, diğer pazarcılarla koyu bir sohbete dalıyoruz. CHP’lisi, AK Partilisi, İyi Partilisi, MHP’lisi…
Tahminler, konuşmalar birlikte yapılıyor…
Tek fark! Vatandaş siyasetçi gibi kavga etmiyor. Birbirine bağırıp çağırmıyor.
 
ÇARPA’NIN SONUCU!

ÇARPA’NIN SONUCU!


Vişnelik-Akarbaşı ve Göztepe mahallelerinin tam ortasında kuruluyor Çarşamba Pazarı…
Halk dilindeki adıyla “Çarpa”
Çarpa’da yaptığımız ankete toplam 301 vatandaşımız katıldı…
186 kişi tercihini CHP’den yana, 58 kişi ise AK Parti’den yana kullandı…
Bir çok kişi şu soruyu soruyor, “Bu kadar fark olabilir mi?” Sonuçlar, son 3-4 seçimdeki sonuçlara yakın…
Ve dikkat çekici bir bilgi daha aktarayım…
Odunpazarı Belediyesi’nin Vişnelik’te düzenlediği iftar programına yaklaşık 7 bin kişi katıldı…
Bu açıdan baktığımızda bu mahallemizle ilgili sonucu abartılı görmemek gerekir.
 
SALLANDIK AMA!
3.1 ile sallandık…
Gündem siyasetle o kadar yoğun ki!
Pek kimse dikkat bile etmedi. Depreme hazır mıyız, tartışmaları bile yaşanmadı…
Depremin şiddeti, siyasetin gündemiyle ilgili…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi