Teşekkürler Nabi Hocam

Cihan Yıldırım yazdı

5 Mayıs 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ile Sazova’daki Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi’ni gezdim. Gördüklerim karşısında etkilendim. Çok faydalı bir merkez olacak. Rektör Gündoğan ve ekibi her yaştan, her kesimden insana hitap edecek bir merkez hazırlıyor. Özellikle çocuklar için yapılan hazırlık beni heyecanlandırdı. Gezip gördüğünüzde bana hak vereceksiniz. Çocukların bilime ve sanata bakış açısını değiştirecek bir merkez olacak. Burası Eskişehir’i çok farklı bir noktaya taşıyacak. Merkez’in AÜ’ye devredilmesi de isabetli bir karar. Hocaların hazırlığını, öğrencilerin heyecanını görünce kararın ne denli doğru olduğunu bir kez daha anladım. Bu Merkez, Nabi Avcı’nın Eskişehir’e armağanıdır. Hoca’nın kentimize pek çok hizmeti, projesi var ama burayı ayrı bir yere koymak istiyorum. Türk Dünyası Kültür Başkentliği payesini 2013 yılında Eskişehir’e kazandıran Nabi Hoca, bu vesileyle sayısız hizmetin ve etkinliğin yapılmasına vesile olmuştu. Merkez’i gezdikten sonra Nabi Hoca’ya bir kez daha teşekkür etmek istedim. Naci Gündoğan ve ekibine de işi ciddiyetle takip ettikleri için teşekkür ediyorum. Naci Hoca, Merkez’i santim santim değerlendirmek istiyor. Çok yakında ayda bir iki kere uğranacak bir yer olacak. İşin bir de ‘siyasi’ yankısı oldu! Haber gazetede yayınlanınca gördüğü yerde ya da arayıp “Naci Hoca Büyükşehir adayı mı” diyenler oldu. Sorunun cevabı bende değil ama böylesi sorulara muhatap olduğumu da not düşmek istedim.
 
Bağıra bağıra çıkıyoruz
  • Takım küme düştüğünde zaten herkes bağırıyordu
  • Sonra ‘eyvah eyvah’ bağırmaları duyuldu
  • Ardından Halil Ünal çıkıp ‘aranan deli benim’ diye bağırdı
  • Erkan Zengin bazı teklifler karşısında ‘Eskişehirspor ulan’ diye bağırdı
  • Taraftarın ‘diriliş’ bağırmaları duyuldu
  • Basın ‘takıma sahip çıkacak kimse yok mu’ diye bağırdı
  • Fedakar bazıları ‘biz varız’ diye bağırdı
  • Hatıra Bileti satanlar da bağırdı
  • Önce Halil Ünal bağırdı, ardından şehir bağırmaya başladı
  • Sonuçta bağıra bağıra çıkıyoruz Süper Lig’e…
 
1 Mayıs’ta neden coşku yoktu?
1 Mayıs, beş yıl aradan sonra ‘birlikte’ kutlandı. 1 Mayıs’lar artık tatil. Eskişehir az biraz sosyal demokrat bir kent sayılır. Üç belediye CHP’li… Hava da güzeldi. Görkemli bir kutlama için hemen hemen tüm şartlar vardı. Buna rağmen katılımın az olması dikkat çekti. Coşku ve neşe eksikliği de hala konuşuluyor. Neden?
 
Kurt ve yüzde 60
Referandum sonucu değerlendiren Kazım Kurt “Odunpazarı’ndaki yüzde 60’a sahip çıkmakla” suçlanıyor! Kurt, eleştirilen o konuşmasını ES TV’de yaptı. Programı yapanlardan biriyim. Kurt ‘Bakın ne kadar başarılıyım, gördünüz mü nasıl yüzde 60 aldım. Ben varya ben işte böyle alırım yüzde 60’ı…” demedi. Ne dedi? Kurt şöyle kötü, ekibi böyle beceriksiz… CHP’yi batırdı… Solun kalesinde solu bitirdi… Sokağa çıkamaz, bir daha Odunpazarı’nı alamayız diyenlere ‘nooooooldu’ dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi