Termik santralle alakası yokmuş!

Arif Anbar yazdı

13 Şubat 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
6 Şubat 2018’de kaleme aldığım “Talimat mı yoksa beceriksizlik mi” başlıklı yazımda Eskişehir’de son zamanlarda gerçekleşen elektrik kesintileri üzerinde durmuş ve şu iki kritik soruyu sormuştum:
 
  • OEDAŞ, malum çevrelerin talimatıyla; kamuoyunun, kömürlü termik santralin kurulmasına ikna edilmesi amacıyla mı elektrikleri kesme gayreti içerisine giriyor?
 
  • Ya da beceriksizliği, teknik altyapısının yetersizliği nedeniyle mi elektrikler kesiliyor?
 
*
 
Söz konusu yazıya, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ’den cevap geldi.
 
*
 
Kurumun gönderdiği cevabı aynen aktarıyorum…
 
*
 
“Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi olarak, vatandaşlarımıza çok daha kaliteli hizmet vermek, dijital ve konvansiyonel hizmetlerimizi daha yenilikçi hale getirmek için 2017 yılında başlattığımız yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.
Eskişehir’deki merkezimizde kesintisiz enerji vermek için başlattığımız yatırımlardan tamamlanan Scada ( uzaktan kontrol ve manevra sistemleri ) ve tesis yenileme çalışmaları sona erdirilmiş olup, bu tesislerin devreye alınma işlemleri sırasında zaman zaman bazı mahallelerde planlı enerji kesintileri yapılmaktadır. Meydana gelen harici durumunda ise ekiplerimiz hızla müdahale ederek durumu düzeltiyor ve tekrar etmemesi için anında gerekli
önlemleri alıyor.
Şirketimiz tarafından planlanan programlı kesintiler, ilgili yönetmelikler gereğince kesintiden en az 48 saat önce internet sitemizden duyuruluyor. Ayrıca şirketimiz tarafından valilik, belediye, kaymakamlık, muhtarlık ve bölgedeki hastaneler de kesinti konusunda önceden haberdar ediliyor.
Bununla birlikte tüm tüketicilerimiz, 7/ 24 hizmet veren 186 numaralı çağrı merkezimizi arayarak, bilgilerini güncellemeleri sonrasında talep ettikleri takdirde bölgelerindeki planlı kesintilerden sms ile haberdar edilebilirler.
Halkımıza çok daha kaliteli hizmet vermek için akıllı enerji teknolojilerine yönelik Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor. Bölgedeki yatırımlarımıza 2018 yılında da hız kesmeden devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz. Bütün çabamız halkımıza hızlı ve kaliteli hizmet sunmak. Bu süreçte sizlerin görüşlerinin bizim için değerli olduğunu belirtir, kamuoyunun bilgilendirilebilmesi bakımından açıklamamızın yayınlanması konusundaki hassasiyetiniz için teşekkür ederiz.”
 
*
 
Evet, cevap bu şekilde.
Takdir kamuoyunun…
 
 
 
İzzet Aslan cevapladı
 
OEDAŞ’ın ardından, kullanılmak istenen bir cevap hakkına daha yer verelim.
 
*
 
15 Ocak 2018’de MIH sütunlarında okuduğunuz “Kooperatifte skandal iddialar!” başlıklı yazımın muhatapları, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Suat Er ile Suat Er’in iki oğluydu.
Söz konusu yazıda, yukarıdaki isimler aleyhinde çeşitli iddialar ortaya konulmuştu.
İşte bu iddialar içinden usulsüz kredi ve teamüllere aykırı kefalet konularına ilişkin, yukarıdaki üç isim adına Avukat İzzet Aslan cevap hakkını kullanmak istedi.
 
*
 
Aslan’ın gönderdiği cevabı, aynen aktarıyorum…
 
*
 
“Müvekkil Suat Er’in kullandığı kredi, iddia edildiğinin aksine, anılan kooperatifin avali ve müvekkilin sağladığı ek teminatlar neticesinde dönemin limitleri dahilinde, T.Halkbankası Eskişehir Şubesi’nce banka mevzuatı dahilinde, faizsiz olarak değil faizli olarak kullandırılmıştır. Yine diğer müvekkillerin ilk etapta kullandıkları 30 bin TL kredi Hükümetimizin esnaf ve sanatkarlar için özel bir düzenleme ile verdiği faizsiz kredi olup bu krediden sadece müvekkiller değil yurt çapında onbinlerce esnafımız yararlanmış ilimizde de yüzlerce esnafımız yararlanmıştır. Diğer 100 bin ve 70 bin TL’lik krediler ise yine ilgili bankanın yasal mevzuatı dahilinde kullanılan faizli krediler olup bu krediler kesinlikle faizsiz kredi değildir. Kooperatif avali ile bir kez kredi kullanıldı diye ikinci kez kredi kullanılamayacağına dair herhangi bir yasal engel söz konusu değildir. Kredilerin kullanıldığı dönemde her bir ortağın kredi limiti 150 bin TL olup söz konusu limit dahilinde kredi tek seferde alınabileceği gibi birkaç seferde de alınabilir. Kooperatif yönetim kurulu üyelerinin kefil olamayacağına dair bir teamül bulunmamaktadır. Bu hususta ki iddia tamamen uydurma olup aksi düşünce halinde ilgili bankanın söz konusu kişilerin kefaletini kabul etmeyeceği açıktır. Müvekkiller iddia edildiği gibi 24 saat içinde kredi almış değillerdir. Müvekkillerden Salih Er için kooperatif yönetim kurulu kararı 11.05.2017 ‘de alınmış iken kredi ancak 06.07.2017 tarihinde yani yaklaşık 2 ay sonra kullanılabilmiştir. Yine Serkan Er hakkında kooperatif yönetim kurulu kararı 30.03.2017’de alınmış iken kredi 05.04.2017’de kullanılmıştır. Söz konusu husustaki bütün iddialar asılsız ve yalandır. Esasen kredi kullanım süresini etkileyen temel etken ilgili bankaca kooperatiflere ayrılan plasmanın yeterli olup olmaması, yeterli olmadığı halde ek plasmanın geliş zamanıdır. Kooperatif yönetimleri ilgili olmayan söz konusu finansal durum kişilerin kredilerinin sonuçlanmasında süre bakımından farklılığa yol açmaktadır. Kamuoyunun bilgilerine ve takdirlerine saygıyla duyurulur.”
 
*
 
Evet…
Bu cevabı da aktardık.
Takdiri de yine kamuoyuna bıraktık.
 
 
 
Göze çarpmayan iddialar…
 
Suat Er’in, “Kooperatifte skandal iddialar!” başlıklı yazımın içerisinde yer alan bazı iddialara verdiği yanıtı az önce okudunuz.
Ancak Er, söz konusu yazıdaki diğer iddialara yanıt vermedi.
O iddiaların ne olduğunu kısaca hatırlayalım ve soralım:
 
*
 
            ÜYE OLMAYAN KİŞİLER OY KULLANDI MI?
  • Açık oylama usulü gerçekleştirilen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi seçimlerinde, kooperatif üyesi olmayan bazı kişilerin, ellerini kaldırarak oy verdiği iddiası doğru mu? 
 
O MESAJI DOĞRU BULUYOR MU?
  • Buradan hareketle, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen’in, Kooperatif seçimleri yapılmadan bir gün önce, kooperatiften kredi alan üyelerin Suat Er’e destek vermesini istediği mesajı hatırlatmak istiyorum. Kaldı ki bu mesaj, Ekrem Birsen’in şahsi telefonundan değil, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin kurumsal hattından kredi alan üyelere gönderiliyor. Tüm bunlar, seçim sırasında açık oylamaya katılan ve her türlü baskıya rağmen Suat Er’e oy vermeyen üyelerin fişlenmesi anlamına geliyor mu gelmiyor mu? Söz konusu bu tavırla, üyeler üzerinde baskı yapmak amaçlandı mı amaçlanmadı mı? Ekrem Birsen’in attığı mesajdan, mesajı atmadan önce Suat Er’in haberi var mıydı yok muydu? Suat Er, söz konusu mesajı doğru buluyor mu bulmuyor mu? Suat Er, söz konusu mesajı, tarafsızlık ilkesine aykırı buluyor mu bulmuyor mu?
 
ÇOK YAKIN AKRABASI ÇALIŞIYOR MU?
  • Tüm bunların yanı sıra, şu sıralar gündeme gelen bir iddiayı daha hatırlatmak istiyorum. Sayın Suat Er’in çok yakın bir akrabasının, başkanlığını yaptığı Şoförler Odası’nda, sağlıkla ilgili olan bir birimin müdürü yapıldığı ve yüklü bir maaş aldığı yüksek sesle dillendiriliyor. Bu iddialardan yola çıkarak soruyorum: Er’in söz konusu yerde çalışan çok yakın bir akrabası var mı? Varsa hangi birimde ve hangi görevde çalışıyor ve kaç para maaş alıyor?
 
*
 
Suat Er’in cevap hakkını kullanmasını çok değerli ve önemli buluyorum. “Kooperatifte skandal iddialar” başlıklı yazımı cevaplandırdığı için de kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü kamuoyunun aydınlatılması ve doğru bilgilendirilmesi anlamında muhatapların cevapları büyük önem taşıyor.
 
*
 
Ancak Suat Er, söz konusu yazının sadece bir bölümünde yer alan iddialara yanıt vermiş.
Herhalde diğer iddialar “gözüne çarpmadı” diye düşünüyorum.
Yukarıda cevaplanmayan o iddiaları da hatırlattım ve yeni bir iddiayı da gündeme getirdim.
Söz konusu iddiaları da aynı duyarlılıkla yanıtlamasını diliyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
goll 13 Şubat 2018 10:33

elektrik kesintilerini akşamları sofra başında yada maç ve dizilerin en heyecanlı yerlerinde yapardım edison a rahmet okumaktan termik sanral akıllarına gelmez di

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi