Tepebaşı örnek olsun

Çevreci çalışmalarıyla dikkat çeken Tepebaşı Belediyesi, yılın ilk 6 ayında topladığı geri dönüşüm miktarlarını açıkladı. Öncelikle Tepebaşı Belediyesi'ni tebrik edelim.

3 Ağustos 2022 08:31
A
a
Sütiş Eskişehir

Çevreci çalışmalarıyla dikkat çeken Tepebaşı Belediyesi, yılın ilk 6 ayında topladığı geri dönüşüm miktarlarını açıkladı. Öncelikle Tepebaşı Belediyesi'ni tebrik edelim.

3 milyon  528 bin top ambalaj atığı toplayan Tepebaşı Belediyesi'nin başarısı baş döndürücü. Aynı belediyenin 27 bin 750 kilo atık yağ, 3 bin atık pil ve 54 ton atık tekstil ürünü topladığını da hatırlatalım.

Evet; Tepebaşı Belediyesi'nin başarısı baş döndürücü. Ancak vatandaşın çöpe attığı ürünlerin miktarı da baş döndürücü. Öyle bir tüketim kültürünün içine yönlendiriliyoruz ki, "Kullan ve at" neredeyse Milli sloganımız oldu.

Halbuki atalarımız bize çöpe atmamayı ve israf etmemeyi öğütlerdi.

Ahmet Ataç gibi duyarlı yöneticilerin varlığı bizleri umutlandırıyor. Ancak vatandaş olarak tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmezsek, bu dünyayı "Yaşanabilir" olmaktan çıkartırız.

Suyumuz gittikçe tükeniyor, iklim giderek ısınıyor. Hemen her gün bir canlının neslinin tükendiğini öğreniyoruz. Çevre sorunlarını, "Bir kaç entelin, saçma sapan duyarlılığı" olarak görmekten vaz geçmemizin zamanı geldi.

 

Kara gün dostu Çakırözer

Milletvekili Utku Çakırözer, Silivri Cezaevini ziyaret ederek, Gezi Davası mahkumlarına moral verdi.

Şimdi her baskı döneminin, kendisiyle özdeşleşmiş bir cezaevi olur. Mesela 12 Mart rejimi ve Ziverbey Köşkü eş anlamlıdır. Şimdi kumar cenneti yapılmaya çalışılan Yassıada demek, 27 Mayıs demektir. 12 Eylül rejimi ise Mamak ve Diyarbakır Cezaevleriyle meşhurdur. Herhalde şimdiki iktidarın ardından da "Silivri" kelimesini çok kullanacağız.

Gezi Davası sanıklarına verilen cezaların haksız ve hukuksuz olduğu vurgusunu söyleyen  Çakırözer, "Hep söyledik, yine söylüyoruz. Gezi de milyonlar Anayasal hak olan protesto hakkını kullandı" diyerek söz konusu davadan dolayı hapse atılanların Anayasa Mahkemesi tarafından serbest bırakılmaları gerektiğini savundu.

Anayasa Mahkemesi kimin hakkında nasıl karar verir bilemeyiz. Ancak Utku Çakırözer'in tam bir "Karagün Dostu" olduğu ortada. FETÖ'cülerin Balyoz ve Ergenekon kumpaslarından beri sürekli Silivri'yi ziyaret etti ve mahkumlara moraller verdi.

 

Şanlı "Çılgın"lık yaptı (FOTO: Eşek)

Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla takipçilerinin yüzünü güldürdü. Erdal Sanlı'yı zaten yakından tanıyanlar, neşeli ve hayat dolu olduğunu bilir. Nitekim yayınladığı fotoğrafda da bunu görüyoruz. Han İlçesi'ndeki vatandaşlardan birinin eşek arabasına takım elbisesiyle oturan Şanlı, güzel gözlü "Çılgın" adlı eşekle fotoğraf çektirmiş. Hayatta herşeyi ciddiye almamak, gülmeyi bilmek lazım. Bazen bir "Çılgın"lık yapıp, makam arabasını eşek arabasıyla değiştirmek lazım. Biz politikacıların bağırıp küfürler edenini değil, şaka yapanını seviyoruz.

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi