Tepebaşı ödüle doymuyor

Tepebaşı Belediyesi, Energy Globe Vakfı tarafından düzenlenen bir organizasyonda Ulusal Enerji Küresi Ödülü'nün 2021 yılı kazananı oldu. Tebrik ederiz.

3 Aralık 2021 08:44
A
a
Sütiş Eskişehir

Tepebaşı Belediyesi, Energy Globe Vakfı tarafından düzenlenen bir organizasyonda Ulusal Enerji Küresi Ödülü'nün 2021 yılı kazananı oldu. Tebrik ederiz.

Uzmanların bu ödülü dünyadaki en prestijli çevre ödülleri arasında gösteriyor. Nitekim 180'in üzerinde ülkeden ve 2 bin 500'ün üzerinde proje başvurusu yapıldığını unutmayalım. Bu kadar çok başvurunun olması bile, organizasyonun prestijini gösterir. Şimdi birileri çıkıp da, bu başarıyı da küçümsemeye kalkar mı bilemeyeceğim. Aslında o  "Malum" çevreler uzun süredir güldürmemişlerdi kendilerine, Tepebaşı Belediyesi ve Ahmet Ataç'ın başarısına bir kulp takmaya kalkarlarsa, sayelerinde biz de neşemizi buluruz. Eğlenecek komedyen bulunca. Tadını çıkartmak lazım...

Her neyse...

Ödül hakkında değerlendirmede bulunan Ahmet Ataç düzenlenen törende, "Türkiye'ye ilk kez bu ödülü getiren belediye olduk. Bu gurur tüm Eskişehir'in" ifadelerinde bulunmuş. Elbette Eskişehir halkı olarak gurur duylduk. Halkın seçtiği yöneticilerin başarıdan başarıya koşması, bizi çok mutlu ediyor.

 

İş başa düşüyor

Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek, "Bu kadar borç ve yeterli desteği sağlayamazsak, transfer tahtasını açmak zor" ifadelerinde bulundu. Eskişehirspor yönetimi yaklaşık 30 milyon liralık borcu az bir para ödeyerek kapatmayı başardı. Eğer ki yönetimin eline az da olsa para geçerse, o az parayla büyük işler yaptığını gördük ve öğrendik. Ancak "Hiç" parayla hiçbir şey yapmak mümkün olmuyor. Son olarak https://www.dosyakapat.com/ sitesini açarak, taraftarımızı – karınca kararınca – destek olmaya çağırdık. Fakat toplanan paranın, hayal edilenin çok altında olduğunu görüyoruz. Açıkçası ben ay başının gelmesiyle birlikte taraftarımızın harekete geçeceğini zannediyordum. Maalesef umduğumu bulamadım. Özellikle Trabzonspor'a olan 400 bin Avroluk borcu kuruşuna kadar ödemek durumundayız. Aksi takdirde transfer tahtasını açamayız. Aksi gibi biz Türk parası topluyoruz ancak döviz kuru da giderek artıyor. Tabii başta Ahmet Ağaoğlu olmak üzere Trabzonsporlu yöneticiler belli ki Türkiye'nin geri kalanından farklı olarak çok mutludular. Zira biz gariban vatandaşlar "Maaşımızı dolarla" alanlardan değiliz. Ancak duyuyoruz ku bir avuç mutlu azınlıktan olan Trabzonspor yöneticileri, parayı dolarla kaldırıp, cebini dolarla dolduranlardanmış. Allah bereket versin tabii ki. Hem sonra devir onların devri. Ne demiş Tevfik Fikret:

"Bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak!"

Nitekim onlar da Tevfik Fikret'in nasihatine uyuyorlar ve devletimizin ihalelerini kapıştırıyorlar...
Dolayısıyla bize gökten zembille para filan gelmeyecek. Devletten dolarla ihale alan bir işadamı, kapımızın önüne "Cukka"yı yığmayacak. Ya o parayı taraftar olarak kendi aramızda toplarız, ya da transfer tahtasını açamayız. Burada kimse yönetimimize kabahat bulmasın.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi