Tepebaşı’nda çok mutluyum

‘’AK Parti, MHP ile ittifak yapsa da tabanı tutamazlar, yönlendirme yapamazlar."

25 Ekim 2018 08:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ı aradım.
Gündemdeki bazı iddia ve konuları sormak için aradığım Başkan Ataç, İngiltere’deymiş.
Etkinliğe katılan tek Türk Belediye Başkanı olan Ataç’a kente döndüğünde söz konusu zirveyi ayrıntılı olarak konuşmak isteğimi de ifade ediyorum.
Ataç hakkında İYİ Parti iddiaları var. Geçer mi, görüşüyor mu gibi laflar kulislerde konuşuluyor. Başkan bu konuda şunları kaydetti:
‘’İYİ Parti ile bu anlamda bir temasım ya da görüşmem olmadı. Hatta yanlış anlaşılır diye bu aralar yapmam gereken ziyareti de yapamıyorum. Sayın Milletvekili Arslan Bey ile hekimlikten de kaynaklı dostluğumuz var.
Bunlar siyasi faaliyet dışında olan şeyler. Dediğim gibi ortada görüşme yok, öyle bir niyet de yok. Biliyorsunuz ben herkesle, tüm partilerle görüşürüm. MHP ile de, Saadet ile de görüşürüm. Bu tür iddia ya da söylentiler, başka partilerin talep ediyor olması benim adıma güzel bir şey. Ama dediğim gibi böyle bir niyetim yok.
Ben CHP’liyim. Herkesten çok CHP’liyim. 1971’de partiye üye oldum.’’
Ataç’a AK Parti’nin MHP ile ittifakını da sormuştum. Ama... Yazımı bir gün bekletince ‘siyasette 24 saatin uzun olduğu kuralının’ mağduru oldum.
İttifak bozulmasa bile Deniz Çağlar Fırat, erken davranarak Ataç’ın bu yöndeki görüşlerini kamuoyuyla paylaştı. Gazetecilikte de 24 saat uzun bir süre!
Yine de Ataç’ın görüşlerine yer vermek istiyorum: ‘’AK Parti, MHP ile ittifak yapsa da tabanı tutamazlar, yönlendirme yapamazlar. Genel seçimde bu olabilir ama yerel seçim farklıdır. Eskişehir de farklıdır. Benim çok ciddi, çok önemli MHP’li dostlarım var. Eskişehir’deki MHP’linin tavrı farklıdır.’’
Başkan Ataç’a Eskişehir’in Büyükerşen’e ‘teslim’ edilmesini de sordum. Bu konuda da çeşitli duyumlar alıyoruz.
Ataç, ‘’Hoca’nın yeniden aday gösterileceğini biliyordum. O nedenle Genel Başkan’ın Eskişehir ziyaretindeki açıklaması benim için sürpriz olmadı. Benim Tepebaşı’nda mutluluğum çok büyük. Daha yapacağımız işler var. Yeni projelerimiz var. Devamlılığını sağlamamız gereken işlerimiz var. Tepebaşı’nda mutluluk içinde devam edeceğim. Vatandaş için daha iyi, daha güzel şeyler yapacağız’’ diye konuştu.
Çok net ve samimi konuşan Ataç’ın tartışmalara ve bazı beklentilere noktayı koyduğunu düşünüyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
erhan 25 Ekim 2018 14:09

Erken öten horozun başını kestiler yapcak bişey yok hedef 2023

6 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi