Tekgöz bende varım dedi…

Soner Yüksel yazdı

12 Eylül 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir küçük bir Büyükşehir olduğu ve beşeri ilişkilerin fazlaca yaşanması bazı seçim süreçlerinin de yoğun heyecan, büyük rekabet ve önemli bir haber bereketi içinde geçmesine sebep oluyor.
Bunun yansılarından biri de şehrin ticaret hayatının geleceğinin oylanacağı ve üyeleri için ciddi sorumluluk taşıyan Ticaret Odası seçimleri.
Dün adaylıkla ilgili açıklamalarını yapan Erdoğan Tekgöz ile birlikte yarışta aday sayısının 3’e çıktığını görmüş olduk. Bu da küçük bir büyükşehir için önemli bir rekabet, hedef yükseltme ve dolayısıyla bizler adına haber enflasyonu demek.
Ben 3 isminde başarılı olmasına karşın yarışın özellikle mevcut başkan Metin Güler ve Erdoğan Tekgöz arasında geçeceği kanaatindeyim. Özellikle dün ki toplantıda yaptığı açıklamalar, işaret ettikleri ve konuya hakimiyeti ile Tekgöz’ün sürece çok iyi bir başlangıç yaptığını düşünüyorum.
Vişnelikte bir Bakkal dükkanında başlayan ticari hayatını bugün yüzlerce kişiye istihdam sağlayan bir pozisyona dönüştüren bir ismin ne kadar vizyon sahibi olduğunu anlatmaya gerek yok elbette. Ancak Tekgöz’ün dün ki toplantıda gösterdiği hatipliği, konu hakimiyeti ve sorulan sorulara verdiği cevaplar beklentimin üzerindeydi.
Tekgöz cevaplarında etik, kimseyi kırmadan, suçlamadan bir üslup kullandı. Direk söylemedi ama Fuar ve Kongre merkezinin öncelikte olmadığını hissettirdi. Bu alan için mevcut durumda yaklaşık 20 milyon TL’lik bir ek kaynağa ihtiyaç olduğunu ama üye aidatları ile var olan bir odanın harcama önceliğinin bu olmadığına işaret etti.
Projeler için ayrıca bir toplantı düzenleyeceklerini, önce hayal edip ardından bu hayalleri gerçeğe dönüştürmek istediklerini söyledi. Dikkat çeken birde veri paylaştı Tekgöz, Türkiye ortalamasında yüzde 70’lere yaklaşan ticaret’in Eskişehir’de yüzde 42 oranında gerçekleştiğini ve bunun yükselmesi için projeler üreteceklerine atıfta bulundu. Bir sanayi, öğrenci, turizm kenti olan Eskişehir aynı zamanda bir ticaret kenti olmalı dedi.
İşin önemli detaylarından biri de Eskişehirspor’du. Eskişehirspor yönetiminde görev yapan oğlu Ersin Tekgöz’ünde hazır bulunduğu toplantıda, bir soru üzerine Tekgöz ETO’nun yasal olarak Eskişehirspor’a direk ve açıktan bir para vermesinin mümkün olmasa da, ETO gücünü kullanarak çeşitli yasal zeminlerde destek vermenin mümkün olduğunu söyledi. Hatta önceki yıllarda Eskişehirspor yöneticisi olarak ETO’dan beklentisinin şimdi kısmet olursa ETO’ya başkan olursa Eskişehirspor’a destek olarak yansıyacağının da sinyalini çok çok net verdi. Bu da son günlerde bu konuda beklenti için olan ETO üyesi esnaf ve camia adına bence önemli bir nirengi noktası.
Sonuç olarak profesyonel bir ekiple, hedef odaklı çalışan ve ağırlığı olan bir aday gördük. Görünen o ki ilerleyen günlerde bu yarışı, heyecanı ve gelecek dönem adına Eskişehir ticaretinde hedefin yükseleceğine şahit olacağız ve eminim bu satırlarda adayları ve icraatlarını sık sık paylaşacağız.
Diğer 2 aday gibi Tekgöz’e de başarılar dilerken, Eskişehir esnafını zor ve sorumluk yüklü bir seçim beklediğinin altını çizmek lazım. Hepsine kolay gele.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi