Tek ve gerçek hedef

Ahmet Bingöl yazdı

13 Şubat 2015 23:33
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehirspor evinde oynadığı lig maçında Galatasaray’dan üstün bir oyun oynayarak yenildi. Maçın bazı bölümlerinde bugüne kadar hiç oynamadığı kadar iyi oynadı. Takımları tanımayan birine şampiyonluğa kim oynuyor diye sorsanız, Siyah-Kırmızılı takım der.  Galatasaray maçında oyuncu değişikliklerinde geç kalınmasaydı, sonuç farklı olabilirdi. Teknik Direktör Skibbe’nin kenardan müdahalesi, oyunu okuması,  kadro seçiminde sıkıntıları olduğu gerçeği karşımızda dururken neden etkili bir yardımcı yanına verilmez? Dede gibi bir profesyonel varken, kulübeye girmesi için çare üretilmez? Neden takımı tanıyan Eskişehirli bir antrenör yardımcı olarak kadroda olmaz? Anlamış değilim. 
Eskişehirspor için mazeretler, nedenler,  niçinler bitti. Tek gerçek; alınacak puan veya puanlardır. Teknik heyet “yatarım, sonra atarım” düşüncesinden vazgeçsin. Her maçı kazanmak adına hamleler yapmalı, takımın şiddetle sonuç almaya ihtiyacı var. İşimiz çok zor, ancak imkânsız değil.
Bu kadroyla ve oyuncu yapısıyla iki kulvarda mücadele etme şansımız zaten yoktu. Kupa maçında Ergün’ün, Sezgin’in, Onur’un ve Serdar’ın performansını gördükten sonra kupadan elenmemiz bana göre iyi oldu. Bundan sonra tek ve gerçek hedef ligde kalmaktır.
Yönetim bugüne kadar yaptığı yanlışların karşılığını hedeflerden bir bir uzaklaşarak fazlasıyla aldı. Bundan böyle takımla daha çok ilgilenerek, futbolculara ödeme konusunda güvenceler vererek, ödemeleri zamanında yaparak, moral motivasyonu üst seviyede tutarak üzerine düşeni yapmalıdır. Skibbe’nin bu takımın ilacı olmadığını, oynattığı oyun formatı, kenardan oyuna müdahalede geç kalması, oyuncu seçimi, oyunu okuyamamasından biliyoruz. Muhakkak birinin hocayı uyarması ve kontrol etmesi gerekir. Yoksa “dereler akar deliler bakar” pozisyonuna düşeriz.
 Bundan böyle herkes tek yürek, tek yumruk olmalı. Takımımızı her zamankinden daha çok koşulsuz şartsız desteklemeli. Tribünleri doldurmalı. Ceza alınacak eylemlerden uzak durmalı. Bu günlerde birlik beraberliğe her şeyden daha çok ihtiyacımız var. Hünkar Hacı Bektaş Velinin dediği gibi; “Bir Olalım, İri olalım, Diri olalım.” Kazanan Eskişehirspor olsun.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi