Tek gündem olmalı

Cihan Yıldırım yazdı

13 Temmuz 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Atanmış, seçilmiş ve para kazanmışların pek çoğu farkında olmasa da Eskişehir son yıllarda ‘sporda’ çok şanslı bir dönem geçiriyor.
Sporun önemini, yaşattığı duyguları, birlik ve beraberliğe katkısını uzun uzun yazacak değilim. Kentin tanıtımına verdiği/vereceği desteği de bu çağda anlatmaya gerek olmadığını düşünüyorum.
Kentlerin öne çıktığı, çıkmaya çalıştığı şu dönemde spor kulüplerinin kentin marka katkısına verdiği katkıyı kim tartışabilir?
Halkla ilişkiler ajanslarına milyon dolar vererek elde edemeyeceğimiz bir katkıdan söz ediyorum. Milli Takım’a ev sahipliği yaptığımız maçlarda taraftarımız ile nasıl övündük? Bütün Türkiye günlerce konuştu. Bu gururu kim hangi kaynakla yaratabilir?
Mesele sadece para değil yani... Böyle bir kültürün bu kentte var olması... Ama miras olarak aldığımız o kültür can çekişiyor. Kimsenin umurunda değil... Önceden bu konulara ‘farklı’ bakıyordum. Biraz işin içine girince sporun ‘profesyonel’ de olsa desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Avrupa’da spor kulüpleriyle öne çıkan onlarca kent var...
Hepsi başarılarıyla öne çıkmıyor. Başarı şart değil... Bu bir kültür meselesi... Ve o kültürün yaşanması, yaşatılması...
Eskişehirspor elimizde ‘hazır’ bir marka...
Pek çoğumuz fark etmesek de en önemli markamızdır.
Öte yandan son yıllarda heyecanımızı katlayan Eskişehir Basket... Basketbol kültürünün kente yayılmasında öncülük ediyor.
Ve hentboldaki temsilcimiz Selkaspor...
Futbol, basketbol ve hentbol...
Üç takım, üç ayrı camia, üç ayrı başarı hikâyesi...
Yazının başında bahsettiğimiz şansımız nedir?
Futbolda Halil Ünal gibi bir değer var elimizde. Kulübü kaç kez kapanmaktan kurtardı artık sayısını unuttuk. Adam adeta sihirbaz... İlişkileri, tatlı dili, iş bitirme tekniği, pazarlama kuvveti, pazarlık becerisi... Daha sayalım mı?
Basketbolda Sinan Özeçoğlu gibi bir adam var elimizde. Eskişehir Basket’i tek başına Süper Lig’e çıkardı, şimdi Avrupa’ya hazırlanıyor... Hem Basket’e hem ESES’e milyonlar harcadı. Gıkı çıkmadı... Bugün bile bir iki yöneticisiyle ‘oyunda kalmaya’ çalışıyor... Böyle bir adam kaç yılda bir gelir?
Hentbolda Selka ile yüzümüz güldü. Kaya Ailesi sessiz sedasız önemli bir alan açtı ve o yolda pek destek görmeden ilerliyor. Bu desteği sadece maddi olarak görmemeliyiz. Desteğin manevi boyutu da var. Bir maç sonrası aranıp tebrik edilmesi, maçlara gidilmesi de destektir. Selka da adımızı duyurdu, duyuruyor...
Halil Ünal, Sinan Özeçoğlu ve Kaya Ailesi...
Kentin spor yükünü çekiyorlar. Şimdi böyle bir ‘ekip’ yakalamışken çok yol alınmalı. Bu fırsat bir daha ele geçmez. Yarın pişman olmamak için üç takıma destek olalım.
Seçimler bitti... Yerel seçim telaşı başlamadan spor kulüplerimizin sorununu çözmeliyiz. Bu takımların sorunları şu an için kentin tek gündemi olmalı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Doğa Sever 13 Temmuz 2018 10:31

Evet sırada ; bekleyen Mahmudiye Yarış Tayı İdman Merkezi , Medikal Malzeme Üretim Tesisi , Yaşlı Bakım Merkezi ve Kaymazyayla EKO Turizm Projesi , Kızılinler gibi konular var çünkü!

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi