Tehlikenin farkında mısınız?

Kalabak Su krizi devam ediyor. Damacanalar yenilendiği için su dağıtım işi büyük oranda aksıyor.

22 Eylül 2020 08:25
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kalabak Su krizi devam ediyor.
Damacanalar yenilendiği için su dağıtım işi büyük oranda aksıyor.
Bu noktada önceki yazılarımızda ne demiştik?
“Farklı su firmalarına gün doğdu, Eskişehir piyasasında fink atıyorlar, bu krizi yaratanlar kına yaksın” demiştik.
Durum böyle olunca aklıma şöyle bir şey yapmak geldi: Kalabak Su krizi ortaya çıktıktan sonra öğrendiğimiz farklı su firmalarını tek tek arayayım ve çeşitli sorular sorayım, dedim.
Bununla beraber 4 farklı su firması aradım.
İlk üçüyle bir türlü görüşemedim, çünkü telefonları hep meşgul çalıyordu.
Son aradığım su firmasını zar zor çıkarttım!
Dedim ki: Niye hep meşgul çalıyor?
Telefondaki ses: Sürekli sipariş alıyoruz, kusura bakmayın.
Dedim ki: Bu ne amatörlük?
Telefondaki ses: Şirketimiz profesyonel bir sipariş hattı kuruyor, kısa sürede her arayan ulaşabilecek.
Dedim ki: Öyleyse bana bir damacana su.
Telefondaki ses: Tabii ki, ancak yoğun olduğumuz için gecikme yaşanır, önceden bilmenizi isterim.
Dedim ki: Kaliteli hizmet almak istiyorum.
Telefondaki ses: Yeni ekip arkadaşları alıyoruz, aldıklarımıza gerekli eğitimler veriliyor, kısa sürede mahalle bazlı ekiplerimiz hazır olacak.
Dedim ki: O halde vazgeçtim.
Telefondaki ses: Anlayışınız için teşekkür ederiz, en kısa sürede Eskişehir’de en kaliteli hizmeti sunan firma olacağımızı bilmenizi isteriz.
 
*
 
Tehlikenin farkında mısınız?
 
 

Uyarı

 
Kalabak Su kriziyle beraber, marketlerde de Kalabak Su bulmak bir hayli zorlaştı. Farklı markaların damacanaları dikkat çekmeye başladı. Özellikle cadde üzerlerindeki marketlerin kaldırımlara açtıkları tezgahların üzerinde başka marka suların teşhir edildiğini, reklamının yapıldığını gördükçe ifrit oluyorum! Acaba yetkililer de ifrit olmuyor mu? Yani, zaten kaldırıma tezgah açılamaz, kaldırımlar yayaların güvenli yürüme alanlarıdır. Ticarethane sahipleri hem kaldırıma tezgah açıyorlar hem de başka markaların sularının reklamını yapıyorlar. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyeleri bu işe bir el atmalı.
 
 

Sakalar?

 
Yine Kalabak Su kriziyle ilgili bir konu... İddia şu: Bazı sakalar, Kalabak dolum tesisinden aldıkları dolu damacanaları mahallelere götürmek yerine belli başlı marketlere-işletmelere satıyorlarmış. ESKİ Genel Müdürlüğü bu iddianın peşine düşmeli! 
 
 

İYİ Parti’yle başkan seçilemez!

 
Cumhuriyet Halk Partisi mensubu bir belediye başkanının İYİ Parti İl Başkanlığını ziyaret etmesi kadar doğal bir şey olamaz.
Niye?
Çünkü Millet İttifakına mensup iki parti.
Ancak şimdi anlatacağım konu fazlasıyla tuhaf!
Bir belediye başkanı var ki İYİ Parti İl Başkanlığını ziyaret ediyor, övgüler düzüyor ve diyalog mesajları veriyor.
Ancak aynı belediye başkanı üyesi bulunduğu ve seçimi kazanmasında en büyük etken olan CHP’nin, il başkanlığının kapısının önünden dahi geçmiyor!
Tuhaflığı anlatabildim öyle değil mi?
Yani…
CHP’li bir belediye başkanı İYİ Parti il teşkilatıyla omuz omuza verirken, mensubu olduğu partinin il örgütüyle münasebet kurmaktan imtina ediyor.
Bu noktada iki yaklaşımı ifade etmek isterim:
  • Klasik CHP’li sendromu
  • Kendi partisinin il örgütünü hiçe sayan belediye başkanı, haydi bakalım İYİ Parti’den aday olsun, seçimi kazanabilecek mi?!
 
 

Alkışlar Jale Nur Süllü’ye

 Jale Nur Süllü 22 09 2020
AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Muammer Karaman hatırı sayılır derecede tanınır.
Eğitim Bir Sen 1 Numaralı Şube Başkanı’dır kendisi.
Zaman zaman yaptığı çıkışlar konuşulur, tartışma ortamı yaratır.
Politika yapmayı sever; özellikle de Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt aleyhinde ağır ithamlarda bulunur.
Bu noktada görüşleri beğenilse de beğenilmese de ilgi çeker.
Örnek mi?
Muammer Karaman eğitimle ilgili bir açıklama yapmış ve o açıklama haberleştirilmiş.
CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de, Muammer Karaman’ın yaptığı açıklamayı resmi twitter hesabından beğenmiş.
İşte size örnek!
CHP’ye ağza alınmayacak laflar eden, Yılmaz Büyükerşen ile Kazım Kurt aleyhinde ağır ithamlarda bulunan Karaman’ın açıklamasına CHP’li Jale Nur Süllü’den bile ‘beğeni desteği’ geliyor.
Son söz: İşe politik saiklerle bakmayıp Karaman’ın açıklamasını objektif bir biçimde değerlendiren, doğru bulan ve destekleme cesareti gösteren Jale Nur Süllü’yü tebrik ediyorum.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Haşmet 23 Eylül 2020 12:32

Yeşiltepe mahallesi ile sakintepe mahallesi arasında oturuyorum. Tam bir ay oldu saka gelmeyeli. Kalabak suyunun üreticisi olan belediye suyu verdi de Saka mı getirmedi mahalleye? Her gün nizami Su dağıtımına gelen saka acaba bir aydır niye ortada yok? Sakaları günah keçisi ilan edip bu sağlık skandalının üstünü örtmeye çalışmak acizliğin bir göstergesidir. Damacana üretimi için İzmir'deki o meşhur tek firmadan başka bir firma ile anlaşmak belediye için çok mu zor? Böylesi sıkıntılarda Belediyenin hiç mi acil eylem planı yok? Pandemi sürecinin en önemli safhalarına yaklaşırken insanları su kuyruğuna sokmak, en uygun fiyata su bulmak için market market dolaştırmak çok mu güzel bir hareket? Nerede kaldı sosyal ve halkçı belediyecilik anlayışı? Kalabak Dolum tesislerinin resmi çalışanları üretim yapmadan maaşlarını tıkır tıkır alırlarken su bulma telaşına düşen vatandaşların halinden bi haber olmaları çok normal! Halkçı belediyenin Halk sağlığını hiçe sayması affedilemez.

0 2 Cevap Yaz
Sucu 22 Eylül 2020 19:55

Sayın yazar Belediye yetkililerine sorabilirmisiniz acaba, Damacanaların heykelini yapıp şehirde bir meydanda sergilemeyi düşünüyorlarmı.

3 10 Cevap Yaz
Antiyalaka 22 Eylül 2020 15:55

Zabitalarher zamanki gibi uykuda çay ocağında üniversite caddesi kaldırımları şu bidonlarından geçilmiyor.kaldirimlarda yürümüyor. Onlarca zabıta gizlenmiş mesai bitmesini bekliyor... Sonuç hindistan street....

0 10 Cevap Yaz
Recep Habuk 22 Eylül 2020 13:14

Kalabak Suyunun marka değerini düşürüyorsunuz diye size de sitem ederlerse hiç şaşırmayınız.Şu halde Kalabak Suyunun dağıtımını beceremeyenler,görevden aldı sorun bitmedi,neden niçin görevden aldı muamması devam ediyor,uçup giden damacanaların akıbetleri meçhul,Sakarbaşı muhabbeti ile konu örtbas edilmeye çalışılıyor,en kötüsü de zehir saçan eski tarihli damacanalarla hala depodan dağıtım yapılıyor ve Sahipsiz Şehir Eskişehir de bütün erkler maalesef kış uykusundalar.

2 12 Cevap Yaz
2639 22 Eylül 2020 12:15

Ne yapalım Arif Bey. Oturduğumuz siteye kalabak 15 günde 1 kere geliyor. İnsanlar mecbur başka markalara yöneliyor. O başka markalar da neye uğradığını şaşırdı. Sipariş yağıyor adamlara. Ayrıca sizin dediğinize tam olarak katılmıyorum. Başka bir marka su kullanıyorum alternatif olarak. Pazar hariç hergün getiriyorlar siparişimizi.

2 13 Cevap Yaz
İyide 22 Eylül 2020 10:36

Herkes ticaret yapıyor arif bey, rakip firmalara tepki göstermeniz yanlış. Nitekim belediyenin yaptığı su satışıda bir ticarettir. Lakin ticareti iyi yönetemezseniz rekabet gereği diğer firmalar tahtınıza her zaman taliptir. Belediye yaptığı su ticaretinin organizasyonu ve yönetilmesini becerememiştir. Öyleyse sormamız gereken şey, belediyenin bu ticareti yönetmesi ve organize etmesi gereken kişilere neden maaş verdiği değil midir ? Liyakat her zaman önemlidir. Kim işlerini yönetmesi ve organize etmesi için maaş verdiği personelin işini savsaklaması sebebiyle müşteri kaybı ve itibar kaybına uğramayı ister ki ?

2 22 Cevap Yaz
Xy 22 Eylül 2020 10:20

Kalabak tesislerinden aldığı dolu damacanaları belli başlı apartmanlara özel sipariş adı altında götüren sakalarda var. Diğer su markalarına kızmayınız, zira hepsi ticaret yapıyor. Ticaret dediğimiz kavramda rekabet her türlü vardır. Yani ticaret yapan firmalardan birbirlerine karşı sporcu centilmenliği bekleyemezsiniz. Kalabak satışının sekteye uğramasından sorumlu olan rakip firmalar değillerdir. Onlar sadece fırsatları değerlendiriyor. Asıl ayıp ve kabahat kalabak suyun itibarını koruyamayan ve herkesin ağzına dedikodu veren belediyenin ta kendisindedir. Şöyle düşünün; Bir pazarlama şirketine işe başladınız ama firmanızın size verdiği maaşlara karşılık sorumlusu olduğunuz pazarlama ve takip işini doğru düzgün yapmıyorsunuz. Bunun finalinde ise firmanızın müşterileri rakip firmalara itibar ediyor, firmanız hem para hemde itibar kaybediyor. Sonrada diyorsunuz ki ah şu falanca firma yokmu, adı sanı yoktu ne ara piyasaya girdi...

2 19 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi