Ahmet Ataç 15 02 2024

Tebrikler Sakallı'ya

Ortada ne bangır bangır bağıran bir seçim otobüsü, ne de adayını "Geliyoroor!.. Halkın adamı geliyooorrrr!.." diye tanıtan bir çığırtkan var.

12 Şubat 2019 08:33
A
a
Sütiş Eskişehir
Bu seçimlerin en güzel tarafı, sokaklarda korna çalarak dolaşan seçim konvoylarının olmaması. Daha önceki seçimlerde bir parti otobüsü etrafta dolanır, anlamsız ve sinir bozucu bir seçim şarkısını sonuna kadar açarak sinirlerimizi gererdi. Elbette partilerin seçimler yaklaştığı zaman propaganda yapması doğru bir şey. Hatta bu tip çalışmalar seçimleri eğlenceli bir panayıra dönüştürür.
Demokrasinin güzelliği seçimlerdir, seçimlerin bir şölene dönüşmesi de harika bir şeydir. Ancak gürültü kirliliği yapmanın da parti ve adaylara bir şey kazandıracağını düşünmüyorum. AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı ve mesai arkadaşları, yürüyen reklam panoları yaparak, demokrasi şölenine yeni bir boyut getirmişler.
Ortada ne bangır bangır bağıran bir seçim otobüsü, ne de adayını "Geliyoroor!.. Halkın adamı geliyooorrrr!.." diye tanıtan bir çığırtkan var. Ancak harika bir farkındalık yaratıyorlar. Üstelik bu yaratıcı seçim çalışmasının ciddi bir masrafı olacağını da düşünmüyorum. Burhan Sakallı ve mesai arkadaşlarını tebrik ederim.

Candemir sorumluluğunu unutmasın

MHP İl Başkanı İsmail Candemir kalp krizi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Doktorların Candemir'e önce stent takmayı düşündüklerini fakat daha sonra karar değiştirerek Bypass ameliyatı yaptıklarını öğrendik. İsmail Candemir Eskişehir siyasetinin sevilen bir ismi. Dolayısıyla bizleri korkuttu. Ancak Acıbadem Hastanesinin yetenekli doktorlarının başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiğini öğrenmemiz, bozulan morallerimizin bir nebze olsun yerine gelmesine neden oldu.
Bizim tanıdığımız İsmail Candemir, tuttuğunu koparan bir politikacıdır. Nekahet dönemini en kısa sürede atlatıp, sağlıklı bir şekilde partisinin başına döneceğinden şüphemiz yok. Ancak Sayın Candemir'e sadece partisinin sorumluluğunu taşımadığını hatırlatmak isteriz. İyi bir baba ve koca olan Candemir'in ailesine karşı da sorumluluğu var. Dünya telaşesi önemlidir, siyaset gailesinin de sonu gelmez. Kısa bir süre önce 50'inci yılını kutlayan MHP, İsmail Candemir olmasa da yoluna devam eder. Ancak ailesi ve sevenleri için durum farklıdır. Umarız Sayın Candemir, bundan sonraki hayatında sağlığına daha çok dikkat eder.

Denizli'yi bekliyoruz

Gençlerbirliği ve Karabük maçlarında aldığımız iki galibiyet moralimizi düzeltti. Şimdi hedefte Denizlispor var. Kendi evinde Altınordu'yu yenen Denizli'yi de puansız olarak evine gönderirsek, galibiyet serimizi üçe çıkaracağız. Elbette lider Denizli'nin güçlü bir takım olduğunu unutmamak lazım. Üç ihtimalli bir maç var önümüzde.
Ligin ilk yarısındaki maçta Denizli taraftarı, Eskişehir taraftarını güzel bir şekilde karşılamıştı. Şimdi onların misafirlik zamanı. Ben Eskişehirspor taraftarının Denizli taraftarını hak ettiği şekilde karşılayacağına eminim. Hatta bundan en ufak bir kuşku bile duymuyorum. Denizlispor taraftarını Eskişehir'e bekliyoruz. Kendilerine unutulmaz bir deplasman yaşayacaklarına garanti veririm.

Karabacak vites yükseltti

İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan adayı Salih Karabacak, seçim çalışmalarını hızlandırdı. Dünyanın sayılı şirketlerinde önemli sorumluluklar üstlenen Karabacak'ın güçlü bir isim olduğu gerçek. Ancak kendisi Odunpazarı yarışına bazı dezavantajlarla girdi. Öncelikle İYİ Parti ve CHP arasındaki seçim pazarlıkları, adının açıklanmasını geciktirdi. Siyasette erken kalkan yol alır. Rakipleri olan Sayın Volkan Doğan da, Kazım Kurt da birer marka.
Çevremde bulunan ve "İYİ Parti'ye oy vereceğim" diyen insanların bile bir kısmı, "Siz bilirsiniz Kerem Bey, adayımızın adı neydi?" diyorlar. İYİ Parti'nin adayının adını biliyor olmak, bir gazeteci olarak ne kadar yetenekli olduğumu göstermez. Asıl adını bilmiyor olmam tuhaf olurdu. Ancak "Her şekilde İYİ Parti'nin adayına oy vereceğim" diyenlerin bile bir kısmının Sayın Karabacak'ı tanımaması da biraz tuhaf.
Sayın Karabacak son zamanlarda çalışmalarını hızlandırdı. Hergün bir kaç sivil toplum kuruluşunu ziyaret edip, vatandaşlarla görüşüyor. Bir Araştırma Geliştirme yöneticisi olan Salih Karabacak, başarının uzun ve planlı çalışmalardan geçtiğini herkesten iyi bilir. Kendisi seçimleri kazanır mı bilemeyiz. Ancak eğer kazanırsa bu, AK Parti – MHP ittifakına ve CHP'ye duyulan tepki oylarından kaynaklanacaktır. Tepki oyları elbette güzel bir şey. Fakat sadece tepki oylarıyla büyük hedeflere ulaşmak – her zaman – mümkün olmaz. Sayın Karabacak'a seçimleri kaybetse bile, aynı tempoda çalışmaya devam etmesini tavsiye ederim.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi