Tebrikler Metin Güler

Cihan Yıldırım yazdı

24 Temmuz 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehirspor’a yaptığı yardımları sağda solda konuşmayan, verdiği desteğin reklamını yapmayan kimseler var. Bunlardan biri de Ticaret Odası Başkanlığı yapan iş adamı Metin Güler... Özellikle son yıllarda yaptığı desteğe şahit oldum. Kimi yazılıyor, kimi hiç duyulmuyor... Şunu rahatlıkla ifade edebilirim; Metin Güler üzerine düşeni yapıyor. Üstelik kişisel olarak... Güler desteğe devam ediyor. Yeni oluşturulan Taraftar Komitesi’nin ziyaretinde kendi adına bir loca alarak katkı sağladı. Böyle zamanlarda yapılan destek çok önemli ve elbette unutulmaz. Örnek olması dileğiyle...
 
Kurt politikacı, Hoca nazik
CHP’li Gaye Usluer, Sonhaber’den Meltem Karakaş’a verdiği röportajda “yerel seçime hazır değiliz” dedi. Açıklama parti tabanında ciddi rahatsızlık yarattı. Büyükerşen, Ali Baş’a ‘yakışmadı’ diyerek tepkisini gösterdi. Kurt’a da canlı yayında sorduk... Deneyimli politikacı “Gaye Hanım’ın açıklamasını okudum. Onun söylediği şey şu; parti olarak biz bu seçime hazırlıklı değiliz diyor. Sandıklarda oturtacak adamımız yok, seçimde kullanacak malzememiz... Yerel seçimden önce de partinin bildirgesini hazırlaması, yayınlaması gerekir. Şimdi parti bunlara hazır değil. Niçin hazır değil? Çünkü genel seçimden yeni çıkmış. Bir zaman gerekir... O nedenle ben yerel seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini savunanlardanım” diyerek tecrübesini konuşturdu. Ahmet Ataç’ın ne diyeceğini ise 1 Ağustos akşamı ES TV ekranlarından öğrenebiliriz.
 
Atamalar uzun sürüyor
Seçim döneminde çok duyduk. En büyük ikna argümanıydı. Referandumda da çok duymuştuk. Yeni yönetim sisteminin hızlı karar almaya imkan verdiği söylendi. Hızlı karar almak iyi mi kötü mü? Şimdilik bunu bir kenara bırakalım... Vaat edildiği gibi kararlar hızlı alınıyor mu? Anadolu Üniversitesi rektörü sekiz aydır atanmıyor... Aynı şekilde yeni kurulan Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü de atanmayı bekliyor... AK Parti İl Başkanı da atanmayı bekliyor... Kamu kurumlarında da değişimler çok sancılı ve uzun oluyor... Yeni sistemin ‘hızlı’ yönünü henüz Eskişehir’de göremedik. Belki de sorun Eskişehir’dedir...
 
Bir babayiğit yok mu?
Soğan fiyatı aldı başını gitti... Patates de öyle... Sebze falan el yakıyor. Vatandaş isyanda; kardeşim beş liraya soğan mı olur? Üreticiler çıkıp “Para etmiyor diye geçen yıl döktüydük” diyor. Kimi de “Bizden 90 kuruşa alıyorlar” diyor... Yetkililer çıkıp ‘Planlı ekim yok, geçen yıl para etmeyince bu yıl ekim az oldu. O nedenle fiyatlar uçtu” diyor. Bu kısır döngü yıllardır böyle gidiyor... Bir babayiğit yok mu? Şunu düzeltecek, değiştirecek, planlayacak?
 
Boyamaların hatırlattığı...
Rahmetli Kemal Unakıtan’ın girişimleriyle Eskişehir-İstanbul tarifeli uçuşlar başlayacak. İlk seferin yolcuları arasındaydım. İstanbul’a bir minibüsle gittik. Daha doğrusu Mudanya’daki feribota kadar... Dönemin AK Parti İl Başkanı Murat Canözer de bizimle beraber... Canözer gazetecilere “Yolları görüyorsunuz değil mi arkadaşlar? Yakında yaptıklarımız belli olsun diye kendi yaptığımız kısımları boyayacağız” diye takılmıştı. Son günlerde Karayolları’na ait üst geçit ve köprülerin korkuluklarının boyandığını görüyorum... Manzara bana Canözer’in sözlerini hatırlattı...
 
Her şey hazır gibi ama...
  • 24 Haziran seçim sonuçları umut verici
  • MHP ve BBP ile ittifak heyecan verici
  • CHP’de ortalık toz duman
  • İYİ Parti aday çıkarırsa AK Parti’ye çalışacak gibi
  • Nabi Hoca sahaya inmiş
  • Büyük projeler hizmete alınmaya başlanmış
  • Psikolojik üstünlük AK Parti’den yana...
Kısacası AK Parti’nin yerel seçim zaferi için her şey hazır gibi görünüyor. Hazır olmayan bir tek şey var; AK Parti’nin kendisi!
 
Ümraniye’den gelen yardım
Ümraniye Belediyesi, Mihalgazi’nin caddelerini yeniliyor. Kaldırım, asfalt falan... Daha önce de Kocaeli büyükşehir Belediyesi yardım etmişti. Bu noktada bir iki şey söylemek istiyorum. Kardeş Belediye kavramı iyi güzel hoş ama biriyle kardeş olunca ‘diğerini’ öteki yapmamalı. Velev ki kendi partinizden olmasa da dışlamamalı. Öte yandan İstanbul’dan gelen böylesi bir yardım ‘verimli’ midir? Sonuçta nakliye diye bir şey var. Evet, bazı yardımlar olabilir ama gelir-gider dengesi iyi düşünülmeli. Sonuçta milli servettir. Bir de bu yardımlar belediye başkanı için mi iyi kötü mü karar veremedim. Başkan işi biliyor mu diyeceğiz, yoksa iki taşı bile döşeyemedi mi diyeceğiz?
 
Büyükerşen’e zarar vermeyen dokuz eleştiri
  • Trafik çok kötü
  • Ulaşım pahalı
  • Heykel yapıyor
  • Senfoni, tiyatroya para harcıyor
  • Su pahalı
  • Alt geçit, üst geçit yapmadı
  • Tramvaylar balık istifi
  • Düğünde cenazede yok
  • Eskişehirspor’a pek yardım etmiyor
 
Erdal Abi macera arıyor gibi!
Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı... Renkli ve çalışkan bir kişilik. Dürüstlüğüne de kimse laf edemez. Eldeki imkanlarla ilçesine hizmet ediyor, tanıtmaya çalışıyor. Erdal Abi, Kurultay’da Muharrem İnce için imza vermişti. İmza verdiğini de Ayhan Aydıner’e açık açık söyledi. Şimdi kurultay için imzalar atılıyor. Erdal Abi yine imza verdi... Elbette imzaları İnce’ye ‘inandığı’ için veriyordur ama bana biraz da ‘canı sıkılmış’ gibi geliyor. Macera arıyor yani... Han da sakin yer, macera arar insan... Erdal Abi’nin imzalarında hafiften ‘ne kaybedeceğim ki rahatlığı’ var gibi... Selam ediyorum Erdal Abi, seviyoruz seni.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi