Tebrik yazımız hazır

Milletvekili Emine Nur Günay'ın Ulaştırma Bakanı Âdil Karaismailoğlu ile görüşerek, Alpu Yolu hakkında görüş alışverişinde bulunduğunu öğrendik.

11 Temmuz 2020 09:43
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Milletvekili Emine Nur Günay'ın Ulaştırma Bakanı Âdil Karaismailoğlu ile görüşerek, Alpu Yolu hakkında görüş alışverişinde bulunduğunu öğrendik. Şimdi bu yolun yapılmaması, biz Eskişehirlileri ekonomik açıdan değil, asıl can güvenliği açısından ilgilendiriyordu. Çünkü söz konusu yolda çok ölümlü kaza oluyor. Ancak yetkililer her nedense bu yolu bir türlü yapmadılar. Kendilerini çokça eleştirdik. Bu eleştirileri de bağcıyı dövmek için değil, üzüm yemek için yaptık. Yani AK Parti ile bir alıp veremediğimiz yok. Şimdi öğrendik ki nihayet kamulaştırma çalışmaları başlamış. Siz o yolu yapın, tebrik yazımız hazırdır... Tabii bu arada AK Partili Emine Nur Günay'a ayrı bir parantez açalım. Gerçi ben yie ısrarcıyım; yeni sistemde milletin vekilleriyle bakanlar arasında bağlar koptu. Ancak Sayın Günay gösteriyor ki, biraz çaba ile bir şeyler yapmak mümkünmüş...

Odunpazarı ve Tepebaşı doğrusunu yaptı
Sakarya faciasından sonra Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri, bundan sonra bir takım kutlamalar sırasında havai fişek kullanmayacaklarını açıkladı. Şimdi tuhaf bir memlekette yaşıyoruz. Havai fişek almak veya kullanmak yasal. Fakat amonyum gübresi almak yasak. Neden; çünkü patlayıcı yapılabilirmiş. Kardeşim öteki tarafta patlayıcının hazır yapılmışını serbestçe satıyorsunuz. Dünyanın pek çok yerinde havai fişek satmak veya kullanmak yasaktır. Mesela Amerika'da yalnızca cumhuriyet bayramlarında ve kamu kuruluşlarınca havai fişek kullanılır. Havai fişekler sonuç olarak patlayıcıdır ve çok rahat bir şekilde teröristler tarafından kullanılır ve kullanılıyor da. Bence toptan yasaklanması en güzeli.

Bangladeş gibi olduk
Tam da Sakarya'da yaşanan facianın etkilerini üzerimizden atmak üzereydik ki, yeni bir katliamla daha karşılaştık. "Katliam" sözünü bilerek kullanıyorum. Çünkü Türkiye'de artık iş güvenliği eksiklikleri "Taksirle adam öldürme" boyutlarına ulaştı. Hoş taksirde, ön görülemeyen bir durum söz konusudur. Ülkemizdeki iş kazaları, artık bu işin 'Fıtratına' girdi. Her neyse... Havai fişek deposunda patlamayan fişekleri – tedbir amacıyla – patlatmak için harekete geçiyoruz ve üç askerimizi daha kaybediyoruz. Hani hiç harekete geçmesek daha iyiymiş. Ayrıca özel bir şirketin patlayıcılarını imha etmek neden askere veriliyor o da ayrı bir mesele. O kahraman Mehmetçik sizin sevgili işadamlarınıza hizmet etmek zorunda mı? Bu arada hükûmetimizin pek sevdiği işadamı organizasyonlarından biri de fabrika sahibine ziyafet çekmiş. Ne diyelim? Allah iştahlarını artırsın. Maaşallah yiyorlar yiyorlar doymuyorlar... Bu arada 'Yeni Türkiye'nin durumu da bir kere daha gözler önüne serilmiş oldu. Biz ülkemizi Almanya gibi Japonya gibi gelişmiş memleketlerin arasında görmek istiyoruz. Ancak iş güvenliğinde Bangladeş'e, sosyal yaşamda Suudi Arabistan'a, özgürlüklerde ise Kuzey Kore'ye dönüyoruz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi