Ahmet Ataç 15 02 2024

Tatilini Devlet Konukevi'nde yapacak

Eskişehir'de ticari bir araç çalan bir hırsız, İnegöl yakınlarında polise yakalanmış

1 Eylül 2021 08:31
A
a
Sütiş Eskişehir

Eskişehir'de ticari bir araç çalan bir hırsız, İnegöl yakınlarında polise yakalanmış. Olay sıradan bir hırsızlık gerçi. Ancak çok sıra dışı ayrıntıları var. Mesela genç hırsızın yabancı uyruklu olması ilginç bir ayrıntı. Ayrıca 19 yaşındaki A.A. adlı hırsızın bir üniversite öğrencisi olması da çok ilginç. İkinci sınıf öğrencisi olan gencin hayatı şimdi karardı. Halbuki okulunu bitirip saygın bir birey olsaydı. Şimdi çaldığı o aracı alabilecek bir hayatı kendisine kurabilirdi. En ilginç ayrıntıysa hırsızın aracı, tatile gitmek için çalmış olması. Bir anlamda amacına ulaşmış diyebiliriz. Tatilini devlet konukevinde, yani hapishanede ücretsiz olarak yapabilecek.

 

Bir iyi insanı daha yolcu ettik

Usta tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy'u kaybettik. Allah rahmet eylesin. Kendisiyle bir kere karşılaşıp, kısa da olsa karşılıklı sohbet etme şansı yakalamıştım. Mütphiş bir insan ve son derece dolu, bilgili bir aydın olduğuna şahit olmuşumdur. Ancak – bütün iyi insanlar gibi – Ferhan Şensoy da aramızdan erken ayrıldı. Bir dönem, Münir Özkul'dan aldığı 'Kavuk'u da taşıma şerefine erişen 70 yaşındaki Ferhan Şensoy'u hiç unutmayacağız.

 

Taş yerinde ağırdır

ES TV'nin tanınmış yüzü olan Şener Çetin yuvaya döndü. Sevgili meslektaşım bir müddet Mihalıççık Belediyesi'nde görev yapmıştı. Ancak bizim meslekte olanlar bilir, bir kerre matbaa mürekkebini yaladın mı iflah olmazsın. Gerçi artık gazetelerde matbaa mürekkebi pek yalanmıyor. Hele ki televizyonculukla konunun hiç ilgisi yok. Ama mantık aynı; bir kere haberci olup, bu işin tadını aldınız mı, bir daha bırakmanız zor olur. Şener Çetin'le ortak program yapmayı çok özleyenlerden biriyim. Atalarımız "Taş yerinde ağırdır" demiş. Şener Çetin ES TV ekranların ağırdır...

 

EGROUP evleniyor

ESGROUP olarak dünya evine girdik. İlk olarak gazetemizin ve ES TV'nin acar spor muhabiri Ahmet Deniz Canoruç ve hayat arkadaşı Ece Kaya'yı evlendirdik. Bir gün sonra ise yine meslektaşımız Nesli Özkay'ın evlenme mutluluğuna ortak olduk. Uğur Dikkaya ile hayatını birleştiren Nesli Özkay'a da bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz. Her iki genç arkadaşımızın da önünde uzun bir hayat var. Mutlulukları eksilmesin, katlanarak artsın. Allah bir yastıkta kocamayı nasip etsin.

 

Ayyıldız aşure dağıttı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nı, pandemi kısıtlamaları altında olmasına karşın yine de coşkuyla kutladık. Valilik Meydanı'ndaki kutlamalara ev sahipliği yapan Erol Ayyıldız, kutlamaların ardından aşure de dağıttı. AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan'ın da katıldığı etkinlikte 4 bin kişilik aşure dağıtılmış. Bizzat vatandaşlara aşure dağıtan Vali Erol Ayyıldız'a teşekkür ederiz. Allah aşure kaynatanlardan da dağıtanlardan da razı olsun.

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi